Forum » Informacijska varnost » Zakaj je antivirusni program v računalniku lahko največji virus
Zakaj je antivirusni program v računalniku lahko največji virus
cekr ::
Mogoče malo provokativno vprašanje vendar ni daleč od resnice.
Zanima me, kakšne imate praktične izkušnje z antivirusnimi programi v smislu:
Nastavitve AV naj bodo privzete. Če so spremenjene, to navedite. Ko je AV izklopljen, mora biti tako izklopljen, da se tudi delček ne zažene. Zanimajo me praktične izkušnje, ne kaj je kdo kje slišal.
Ta vprašanja se mi pojavljajo, ko razmišljam o sami izkoriščenosti sistemov, predvsem pa pri porabi energije. Vprašanje porabe energije je predvsem problem prenosnikov.
Zanima me, kakšne imate praktične izkušnje z antivirusnimi programi v smislu:
- Koliko časa potrebuje sistem, da se postavi v popolnoma delujoče stanje, če je vklopljen ali izklopljen AV?
- Koliko časa potrebuje računalnik, da se popolnoma ugasne, če je vklopljen ali izklopljen AV?
- Koliko časa potrebuje določen program (z diska in iz RAMa), da se postavi v popolnoma delujoče stanje, če je vklopljen ali izklopljen AV?
Nastavitve AV naj bodo privzete. Če so spremenjene, to navedite. Ko je AV izklopljen, mora biti tako izklopljen, da se tudi delček ne zažene. Zanimajo me praktične izkušnje, ne kaj je kdo kje slišal.
Ta vprašanja se mi pojavljajo, ko razmišljam o sami izkoriščenosti sistemov, predvsem pa pri porabi energije. Vprašanje porabe energije je predvsem problem prenosnikov.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
swamigi ::
No pri meni je tko.Kakšne 3 mesece nazaj sem nehal uporabljat antivirusni program in ga tudi več ne mislim uporabljat.
Sistem je bolj odziven...
Enkrat na mesec pa preskeniram z antivirusnim programom cel računalnik in do zdaj še nisem dobil dobenega virusa;)))
Sistem je bolj odziven...
Enkrat na mesec pa preskeniram z antivirusnim programom cel računalnik in do zdaj še nisem dobil dobenega virusa;)))
bluefish ::
Ko sem že kar nekaj časa nazaj AV uporabljaj se je čas zagona povečal za okoli tri sekunde, čas izklopa se ni preveč spremenil. Na večino programov ni vplival, se je pa poznalo pri delu z datotekami (kopiranje, nalaganje,...).
Sedaj ga že nekaj let ne uporabljam in nimam težav - vse je odvisno od uporabnika računala. Nekoga, ki odpre vsako povezavo, ki jo dobi v nabiralnik in klikne na vsako pojavno okence, še tako dober AV ne bo obvaroval (dokaz za to je kar nekaj tem tukaj na ST).
Sedaj ga že nekaj let ne uporabljam in nimam težav - vse je odvisno od uporabnika računala. Nekoga, ki odpre vsako povezavo, ki jo dobi v nabiralnik in klikne na vsako pojavno okence, še tako dober AV ne bo obvaroval (dokaz za to je kar nekaj tem tukaj na ST).
blackbfm ::
Se strinjam z blueFish. Jz tut ne uporabljam av že par let. Ok, enkrat sem dubu nek brezvezen virusek prek usb ključa, ki sem ga potem takoj lastoročno zbrisu
SmeskoSnezak ::
Hej, je kdo naložo najnovejši Ad-Aware pa se mu dogaja, da mu Windows Security balonček kaže, da ima izkloplen Automatic Updates, čeprav to ni res?
@ Pusti soncu v srce... @
jype ::
Norton antivirus te enostavno odklopi z neta, če na določeni TCP povezavi vidi paket, v katerem je omenjeni niz.
Pa zmotu sem se, zgleda je "startkeylogger": http://it.slashdot.org/it/06/03/03/004215.shtml
Pa zmotu sem se, zgleda je "startkeylogger": http://it.slashdot.org/it/06/03/03/004215.shtml
Azrael ::
Mislim, da se AV pozna precej pri mlinčkih s počasnimi diski.
Npr. pred pol leta so me prosili naj malo pohitrim star mlinček (C433, 32MB RAM, Win98, ~6GB diska), neka sestavljena IBM konfiguracija, ki zahteva izključno IBM RAM module. Vsi pač nimajo za najnovejše piksne.
Z nekaj muke sem ročno izbrsal Norton AV iz registra in njegove datoteke z diska in pognal obnovo sistemskih datotek. Rezultat noro odziven mlinček, sploh ob zelo podpovprečni konfiguraciji in neformatiranem disku.
Zaenkrat brez težav.
Npr. pred pol leta so me prosili naj malo pohitrim star mlinček (C433, 32MB RAM, Win98, ~6GB diska), neka sestavljena IBM konfiguracija, ki zahteva izključno IBM RAM module. Vsi pač nimajo za najnovejše piksne.
Z nekaj muke sem ročno izbrsal Norton AV iz registra in njegove datoteke z diska in pognal obnovo sistemskih datotek. Rezultat noro odziven mlinček, sploh ob zelo podpovprečni konfiguraciji in neformatiranem disku.
Zaenkrat brez težav.
Nekoč je bil Slo-tech.
Pyr0Beast ::
Hja na šolskih kompih se je zagonski čas (doker ne neha mleti) iz slabe minute podaljšal na dobrih 5 minut ali še več z F-secure virusom. Poleg tega je požrl ves sistemski ram (128M) tako, da so morale aplikacije simultano in brati in pisati na disk, rezultat je porazna odzivnost.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BmN ::
A ni znano, da je Norton počasen?
a še kako počasen
Imam NOD32, comp se zažene v bistvu takoj in AV zelo dobro dela
R33D3M33R ::
Hja na šolskih kompih se je zagonski čas (doker ne neha mleti) iz slabe minute podaljšal na dobrih 5 minut ali še več z F-secure virusom. Poleg tega je požrl ves sistemski ram (128M) tako, da so morale aplikacije simultano in brati in pisati na disk, rezultat je porazna odzivnost.
Norman antivirus je nekje na približno istem nivoju. Zagon računalnikov je strašansko počasen.
Sam uporabljam Avast! in se sploh ne pozna, če je vklopljen ali izklopljen.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
cekr ::
Zelo zanimiv je BitDefender. Moram reči, da sem zelo zadovoljen. Pri tem moram zamolčati podatek, da je zadovoljstvo nastalo po odstranitvi.
Pred leti sem imel nameščen PC Cilin. Zadeva je delovala dobro do trenutka, ko sem nabavil nov tiskalnik. AV je tako zamoril cel gonilnik, da je tiskalnik izpljunil prvo stran šele po treh minutah.
Sedaj že več kot pol leta nimam ne na domačem, ne na službene stroju AV.
Moram pa včasih kakšnemu nadebudnežu namestiti kakšno zaščito.
A ima kdo izkušnje z MS Windows Live OneCare?
Pri vseh teh zadevah me najbolj moti, da ne omogočajo finih nastavitev. Recimo, da samo nastaviš pregled zadev, ki pridejo od zunaj. Stalno skeniranje sistema je čisto brez veze.
Nek lolek bo pa nabasal virus ne glede na to, ali je zaščita ali pa je ni.
Pred leti sem imel nameščen PC Cilin. Zadeva je delovala dobro do trenutka, ko sem nabavil nov tiskalnik. AV je tako zamoril cel gonilnik, da je tiskalnik izpljunil prvo stran šele po treh minutah.
Sedaj že več kot pol leta nimam ne na domačem, ne na službene stroju AV.
Moram pa včasih kakšnemu nadebudnežu namestiti kakšno zaščito.
A ima kdo izkušnje z MS Windows Live OneCare?
Pri vseh teh zadevah me najbolj moti, da ne omogočajo finih nastavitev. Recimo, da samo nastaviš pregled zadev, ki pridejo od zunaj. Stalno skeniranje sistema je čisto brez veze.
Nek lolek bo pa nabasal virus ne glede na to, ali je zaščita ali pa je ni.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Loki ::
zakaj pa je norton tako slab?
si to lahko privoscijo zaradi kaksnih corp pogodb, pretekle slave....?
si to lahko privoscijo zaradi kaksnih corp pogodb, pretekle slave....?
I left my wallet in El Segundo
axee ::
Hehe tle se spomnm mojga fotra, je ljubiteljski fotograf in ima doma na disku pač vse fotografije, mislim da je pentium 2ghz, 512mb rama in podobno, toliko da mu nikon capture dela :)Je tok paranoičen da ima trend micro, kjer je dobesedno VSE vključeno, od skeniranj vseh portov in vse skp. Neboste vrjeli, prižgeš računalnik, in si umes skuhaš kavico, zaganja se prbl 15 minut, brskanje po računalniku je itak obupno, sem enkrat poskusiu in antivirus izklučil, vsi programi ki jih uporablja so se prižgali v sekundi. Pri tem res pomisliš da ga ni virusa, ki bi mu tako upočasnil računalnik kot mu antivirus. Boji pa se da bo dobil virus ki mu bo zbrisal vse podatke oz zanj pomembne slike.
Sam uporabljam AVG čisto za sprotno minimalno zašćito, drugače pa s kakšnim bitdefenderjem vsak mesec preskeniram.
Sam uporabljam AVG čisto za sprotno minimalno zašćito, drugače pa s kakšnim bitdefenderjem vsak mesec preskeniram.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Loki ::
to je pomojem problem tudi, ker ima nastiman, da skenira vse datoteke in ne samo izvrsne.
jaz nimam nic, enkrat na pol leta pogledam z kaksnim online free skanerjem (kaspersky)
jaz nimam nic, enkrat na pol leta pogledam z kaksnim online free skanerjem (kaspersky)
I left my wallet in El Segundo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vlada ZDA bo uporabljala polno kriptiranje vseh diskov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 9798 (7833) | Matrin |
» | Kaj mi je storiti? DOS attack (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6535 (5239) | SaXsIm |
» | McAfee ne mara ExcelaOddelek: Novice / Varnost | 3506 (3079) | Pyr0Beast |
» | Danes mineva 20 let, odkar so odkrili prvi računalniški virusOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4452 (3787) | BigWhale |
» | kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9762 (8558) | fitipaldi |