Forum » Pomoč in nasveti » Termservice ne obstaja
Termservice ne obstaja
karafeka ::
Zdravo
Uporabljam remote desktop v windowsih XP (server). Do danes je vse delalo lepo, zdaj pa povezava več ni možna.
V event viewerju dobim napako 7003:
Fast User Switching Compatibility storitev je odvisna od te neobstoječe storitve: TermService
Če grem v services.msc in jo hočem ročno zagnat, je tam sploh ni. Zaradi tega mi ne dela remote.
V želji, da bi stvar delala, sem inštaliral sp3 iz microsofove strani, vendar še vedno ne dela.
Poskusil sem tudi z add/remove windows components... Sicer mi terminal server (po tem, ko spremenim sysoc.inf) prikaže, vendar tega ne morem obkljukat, da bi inštaliral, kot da bi bilo neaktivno.
Ve kdo rešitev, kako to ponovno inštalirati?
Uporabljam remote desktop v windowsih XP (server). Do danes je vse delalo lepo, zdaj pa povezava več ni možna.
V event viewerju dobim napako 7003:
Fast User Switching Compatibility storitev je odvisna od te neobstoječe storitve: TermService
Če grem v services.msc in jo hočem ročno zagnat, je tam sploh ni. Zaradi tega mi ne dela remote.
V želji, da bi stvar delala, sem inštaliral sp3 iz microsofove strani, vendar še vedno ne dela.
Poskusil sem tudi z add/remove windows components... Sicer mi terminal server (po tem, ko spremenim sysoc.inf) prikaže, vendar tega ne morem obkljukat, da bi inštaliral, kot da bi bilo neaktivno.
Ve kdo rešitev, kako to ponovno inštalirati?
- spremenil: karafeka ()
DustWolf ::
Vzami windows XP CD, ga vstavi potem pa Start --> Run --> "sfc /scannow" --> Ok. Počakaš da zadeva zaključi in rebootaš računalnik. To bo poskrbelo da ti ne manjka nobena datoteka, če se je slučajno kaj po nerodnem zbrisalo.
Service se inštalira in odstranjuje z ukazom "sc" (ala "sc create" itd)... nisem še pogledal kako.. ti sporočim. :)
Service se inštalira in odstranjuje z ukazom "sc" (ala "sc create" itd)... nisem še pogledal kako.. ti sporočim. :)
DustWolf ::
Eto.. Iz ene kitajske strani...
sc create termservice binpath= "C:\WINDOWS\System32\svchost -k DComLaunch"
Ni čist perfektno, ne vnese opisa, itd, ampak bi moralo bit dovolj da bo delalo. :)
LP
sc create termservice binpath= "C:\WINDOWS\System32\svchost -k DComLaunch"
Ni čist perfektno, ne vnese opisa, itd, ampak bi moralo bit dovolj da bo delalo. :)
LP
karafeka ::
scf sem zagnal medtem ko sem napisal prvo sporočilo, pa ni pomagalo (kao so bili vse datoteke prave).
Po zagonu sc create pa mi termservice prikaže v storitvah, vendar ko želim zagnati, mi sporoči, da datoteka ne obstaja (isto v event viewerju).
Res ne vem, kako se je lahko kar tako zbrisalo.
Verjetno je edina opcija repair, ki pa je nebi rad sprobal ;).
-----
Hvala, DustWolf. Na kitajski strani sem opazil naslov registra, potem sem samo skopiral ključe za terminal service iz virtualne kopije winblowsov, in se je zadeva zagnala.
Po zagonu sc create pa mi termservice prikaže v storitvah, vendar ko želim zagnati, mi sporoči, da datoteka ne obstaja (isto v event viewerju).
Res ne vem, kako se je lahko kar tako zbrisalo.
Verjetno je edina opcija repair, ki pa je nebi rad sprobal ;).
-----
Hvala, DustWolf. Na kitajski strani sem opazil naslov registra, potem sem samo skopiral ključe za terminal service iz virtualne kopije winblowsov, in se je zadeva zagnala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 appcrash problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 2553 (2467) | blazkox |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30117 (13551) | darkolord |
» | Pomoč - WinXp se ne zažene v normal modeOddelek: Pomoč in nasveti | 3060 (2795) | Tea Time |
» | BSOD pri Remote Desktopu v Win 2003 Server R2 Enterprise SP2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1861 (1688) | ender |
» | Win2k Server TERMINAL serverOddelek: Operacijski sistemi | 904 (763) | Mr.B |