» »

Težave z prenosnim diskom

Težave z prenosnim diskom

LeXani ::

Živjo !
Imam težave z prenosnim diskom, in sicer ko ga priklopim na računalnik, zadevo zazna in namesti brez problema, ampak nikakor pa ne morem dostopati do datotek (ni ikone za pogon pod moj računalnik).
Posodobil sem tudi gonilnik, poskusil na več računalnikih, tudi z različnimi diski....a brez uspeha, zadeva nikakor ne deluje.
Čas prve prijave 04.11.2005

Pyr0Beast ::

Mogoče bi ustvarjanje particije pomagalo ?

Si prej imel kakšne datoteke na disku ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

cojss ::

Kak disk pa maš? A je mogoč 2.5", ki se napaja prek USB-ja?

c0dehunter ::

Zadeva je sledeča:
Nesi k prodajalcu ki ti je prodal in ga zamenjaj.
Možno pa je tudi, da ima zunanji napajalni vhod ob reki
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

bond007 ::

Si ga sploh formatiral? Določil velikost particijam? JE disk nov? 2,5" al 3,5" ?

LeXani ::

Poskusil sem z dvema rabljenema..sformatirana..vse tko kot treba, ter z enim novih. Gre pa za 3.5" - chiligreen napaja pa se prek vtičnice. Stvar mi je do zdaj delala normalno..
Čas prve prijave 04.11.2005

tomazsk1 ::

Živijo!

Jaz imam isti problem kot Lexani, danes sem kupil nov disk wd 640gb in novo ohišje fantec na interni priključek sata2, zunaj pa sta usb in esata. Sedaj pa sem sestavil in priklopil prek usb 2.0 in je zadeva enaka, zazna zunanji disk, pod Moj računalnik pa ne kaže novega pogona.
Diska še nisem sformatiral, zanima me če se da to kje v windowsih narediti, ker imam še kar slabo linijo da bi si šel dol vlačit kak partition magic. Se da particije naredit s xp cdjem?

LP!

DustWolf ::

Start --> My computer (desni klik) --> Manage --> Disk management --> v polju Spodaj desno klikneš tisti pogon ki še nima črke

Potem narediš particijo... tu nimam nobenega praznega diska da bi pogledal kako točno se imenuje opcija ampak je očitno.

Evo, problem je bil samo to da s priloženim usb kablom v disk managmentu ni prikazalo diska, zato sem zamenjal usb kabel, sedaj pa ko sem ustvaril particije, pa pokaže pogone tudi s priloženim kablom, ne vem sicer zakaj, glavno je da zdaj dela.

LP!

DustWolf ::

Tisto kar se ponavadi zgodi je to da USB disk controller ne zna inicializirat diskov... zato moraš vedno najprej dat direkt v PC, inicializirat, pol pa dela povsod.

Ampak če si ti zamenjal samo USB kabel potem je verjetno kabel fuč? Slab kontakt?

Sem ga hotu dat v pc, pa sata kabla nisem imel, kabel pa ni fuč, ker zdaj dela prek tistega kabla, ko prej ni šlo. Tist kabel sem pa tud štekal ven pa not ene 5x pa več usb vhodov sem probal. Čudno vse skup:|

Pyr0Beast ::

včasih imajo konektorji majčken sloj zaščite, kateri ostane po tem, ko se vezje pere.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Access is denied" če hočem iniciirat disk (zunanji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291984 (1475) ncop1
»

Čitalec diskov St-Lab U-390!

Oddelek: Strojna oprema
162442 (1784) Spajky
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475568 (3144) Bevcan
»

Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )