» »

ebay.de način plačila

ebay.de način plačila

tonex23 ::

Zanima me na kakšen način se lahko plača, če kaj kupiš preko nemškega ebay-a.
Nekaj sem naročil pred parimi dnevi, potem pa sem dobil email, da še nisem plačal in da lahko plačam na paypal način itd. Jaz pa sem čakal, da dobim paket domov in da plačam ob prevzemu... na email-u so omenili tudi, da se da preko pošte plačat s tem, da bi mogel skopirat stran, vrjetno mislijo stran od artikla.
(With payment on the post office way you add please also a copy of this side and send you on them...)
Zanima me, če se to pošle po priporočeni pošti?

hvala in lp
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell
  • spremenil: tonex23 ()

Marc` ::

"Nekaj sem naročil pred parimi dnevi, potem pa sem dobil email, da še nisem plačal in da lahko plačam na paypal način itd. Jaz pa sem čakal, da dobim paket domov in da plačam ob prevzemu..." - to ti pove vse. Skoraj zagotovo stvar ni bila poslana in ne bo poslana, dokler ne boš za stvar tudi plačal, ker stvari iz tujine se skoraj nikoli ne pošiljajo po povzetju. Če nimaš paypala ali kaj podobnega je najlažja varianta bančno nakazilo, ki sicer stane nekje 8-10€, če se ne motim. Če ni druge možnosti tudi to ni tako hud strošek. Potrebuješ pa podatke za nakazilo, ki jih dobiš pri prodajalcu.

Vikking ::

Bančno nakazilo te sedaj pride samo 0,31€

Plačaš preko SEPA sistema (če imaš klik, malo po brskaj po možnostih plačila). Po povzetju se redko pošilja. Verjetno si pogoje pošiljanja narobe prebral oz. razumel.

Kaj je SEPA si pa tukaj poglej

bluefish ::

Samo kratek vrinjen offtopic.

Ali Študentski račun pri NLB omogoča uporabo Klika?

NiKeC ::

Verjetno si narobe razumel pogoje plačila. Do zdaj sem vsaj jaz imel takšne izkušnje, da plačaš vnaprej in nato on pošlje artikel - sicer nevarno, vendar če je trgovina in ima dobre ocene je vse OK. Za plačila po povzetju pa mislim, da se Nemcem nekako ne ljubi čakat na denar, če je lahko nakazan v bistvu takoj. Sam nisem zasledil te možnosti plačila.

LuGi ::

Klik lahko uporablas pri vseh OR 8-)

Ta bančna nakazila so bedarija..nabavi si Mastercard ali Visa Electron in uporabljaj PAYPAL. Pa pozabi da bos placal ob prevzemu.

profii ::

kako pa lahko dobi študent Mastercard ali Viso brez rednega dohodka? štipendija baje ne velja za dohodek.

d0rK ::

Starsi jamcijo zate.

bluefish ::

kako pa lahko dobi študent Mastercard ali Viso brez rednega dohodka? štipendija baje ne velja za dohodek.

Abanka ponuja debetno kartico s katero lahko nakazuješ in vlečeš denar iz PayPal-a. Edini pogoj je, da imaš pri njih odprt osebni račun.

LuGi ::

Viso electron dobi vsak na abanki..ker je debetna..torej toliko kot imas na racunu toliko lahko porabis.

profii ::

pa to je use zastonj? odprtje računa pri a banki in visa electron...

bluefish ::

Da.

Vanich ::

Tonex23, prodaj kakšen LapTop v Nigerijo in potem čakaj na plačilo po povzetju, a boš?

tonex23 ::

Ker imam trenutno samo maestro kartico, mi vrjetno ne preostane nič drugega kot da nekako nakažem denar...
Ali je dovolj samo ime, priimerk, ulica, kraj in država ? Ali se to pošlje po priporočeni pošti?

lp
intel Core 2 Extreme QX6700, asus commando 965P, 400 gb disk,250gb
external,4gb ddr2 st 800mhz, evga 8800 Ultra, hp lp3065 + 24"dell

PaX_MaN ::

Tonex23, prodaj kakšen LapTop v Nigerijo in potem čakaj na plačilo po povzetju, a boš?

Čaki mal, Nigerije in Nemčije pa niti pod razno ne moreš primerjat.
Za začetek.
Je Nigerija v Evropi? Ni. Je Nigerija v EU? Ni. Imamo z Nigerijo neposredno letalsko povezavo? Ne.

Vanich ::

Jah, če je en človek toliko trapast, da pričakuje da mu bo Švabo že po defaultu poslal robo v Slovenijo po povzetju, se mi je zazdelo da bi lahko probal trgovati še z Nigerijo. Ravno tako po povzetju. Kar je seveda ravno tako traparija - samo traparija višjega reda.

bluefish ::

Skratka, v teoriji bi šlo, vendar pa verjetno nobena trgovina ne bo v tujino pošiljala po povzetju.

mtosev ::

Skratka, v teoriji bi šlo, vendar pa verjetno nobena trgovina ne bo v tujino pošiljala po povzetju.


lol:)

meni so iz trend4pc.de po povzetju
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bluefish ::

Pač izjema, ki sicer ni edina, je pa redka.

PaX_MaN ::

Čemu ne bi naredili listo "trgovin, ki pošiljajo v slovenijo po povzetju"?
Pač, nekaterim nemščina ne leži, za koga brez veze rihtati si kreditno/paypal/plačevati po položnicah/klikati po kliku in podobno. Ali pa smo samo leni. :P

nejcpirc ::

Uredi si kartico (Mastercard, Viso,...) in pri kupovanju na eBayu plačuj preko Paypala, saj imaš tako zaščito pri nakupu do 500 funtov.

PayPal - We Help Protect Your Account—and Your Purchases

moat ::

Uredi si kartico (Mastercard, Viso,...) in pri kupovanju na eBayu plačuj preko Paypala, saj imaš tako zaščito pri nakupu do 500 funtov. PayPal - We Help Protect Your Account—and Your Purchases


Priznam, da nimam iskušenj s kupovanji v tujini. Pri nas je drugače; imam mastercard in jo uporabljam. Zanima pa me nekaj. Ker lahko kartico mastercard uporabljam tudi v tujini, potem lahko z njo, če določena trgovina posluje z omenjenimi karticami (mastercard, visa, visa electron ipd.), uporabim tudi za nakup preko spleta brez sistema paypal. Drži? Paypal je torej neka dodatna varovalka, poleg tega pa omogoča nakupovanje tudi preko fizičnih oseb (na primer rabljene stvari, ki jih prodajajo zasebniki na ebay). Drži?

LP, moat

bluefish ::

Res je, PayPal omogoča, da na tisti račun nakažeš neko količino denarja in nato s tem plačuješ naokoli. Seveda pa lahko pri preverjenih trgovinah plačaš direktno s kartico. Še ena prednost PP pa je, da ti ni potrebno ob vsakem nakupu vpisovati podatkov, temveč le svoj mail in to je to.

opeter ::

Založba OZ Verlag (iz Nemčije) je moji materi do pred kratkim, vedno mesečno pošiljal pakete (revije za ročno delo). V paketu je bil zraven revij priložen obrazec, točneje račun, s katerim si lahko šel na banko ali pošto ter plačal tisti določen znesek.

Vse je odvisno od trgovine in dobrih odnosov.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

nejcpirc ::

Paypal je vmesni člen med tvojo mastercard kartico in trgovcem. Pri ebayu imajo urejeno, da spremljajo tvoj nakup, tako da ti preko ebay trgovine ponudijo možnost, da s paypalom plačaš trgovcu kupljen izdelek. Ko plačaš, je to zabeleženo(paypal sporoči to ebayu, vidi se v tvojem uporabniškem računu pri kupljenemu izdelku) in v primeru, da ti prodajalec izdelka recimo ne pošlje oz. nastopijo težave, se pritožiš ebayu in oni vskočijo in ti pomagajo rešit problem(paypal garantira, da si plačal). Če plačaš izven ebaya, mimo paypala (bančno nakazilo) in ti trgovec izdelka ne pošlje, je večja možnost, da ne boš videl niti denarja niti izdelka.

Na ebayu se prodajalcu z vsakim prodanim artiklom na podlagi feedbacka kupca dviguje rating, tako da se trgovci še kako trudijo, da ugodejo vsaki stranki. Mislim, da je potreben 98% feedback, da je kupec pri določenem trgovcu zaščiten s 500 funti (pri plačilu preko paypala), sicer je zaščita le 100 funtov.

moat ::

Hvala, to je sicer razumljivo. Potrebna pa bi bila praksa in z njo bi se tako verjetno lahko prikradlo še kakšno vprašanje.
Sicer pa, kolikor sem že v preteklosti poškilil, na ebayu niti ni tako velika ponudba, vsaj za nas Slovence. Kolikor sem lahko razbral, je za vsako prodajo določenega predmeta napisano, kam se pošilja, saj je za posamezne države tudi drugačna poštnina. Slovenija ni pogosto navedena in se tako k nam bolj malo pošilja, ali pa se motim?
LP, moat.

nejcpirc ::

Tukaj se motiš. Poštnina velikokrat ni napisana, kar pa ne pomeni, da trgovec ne pošilja v SLO. Če te izdelek zanima, mu preprosto pošlješ mail (spet preko ebay uporabniškega računa) koliko bi stala poštnina za pošiljanje k nam. Zgodilo se mi je že, da sem kupil izdelek, prebral na spletni strani trgovca napačni znesek poštnine in tako plačal okrog 5 funtov preveč, pa mi je potem trgovec brez problema izdelek poslal in preveč plačano poštnino vrnil nazaj preko paypala ;)
Skratka, izbire imaš malo morje, cene pa so večinoma bolj ugodne kot pri nas;) Poleg ebay.de poglej tudi na ebay.co.uk

El Barto ::

Jaz sem kupil že kar nekaj stvari iz Nemčije eno tudi preko eBaya (nove seveda, zneski 200 - 600€).
Nimam PayPala, pač vsakič sem šel na banko s predračunom, ki sem ga dobil (si ga natisnil), nakazal na njihov račun (namen plačila je bila ponavadi številka predračuna), prosil bančno uslužbenko za kopijo dokumentov (ker sem enkrat moral po mailu poslat skenirane dokumente). Naslednji dan sem pa že lahko sledil mojemu paketu.
Bom pa v roku enega meseca kupil na enak način še notesnik (cca 1.200€).
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

vilonja ::

Pozdravljeni!
Imam dilemo pri nakupu rabljene stvari na ebayu.
Gre se pa za tega prodajalca: http://www.ebay.com/usr/freud208

Ponuja samo možnost nakazila. Feedbacka ima ogromno. Verjetno so mu ljudje nakazali ali kako. Bi rekli da je to zaupanja vreden prodajalec?
Je pa problem da ne morem videti order details (link ne dela - broken link).

Ne gre se pa za velike denarje: 68 eur.

Sem mu napisal da link ne dela, pa mi je poslal samo iban. Sicer lahko nakažem preko klika, a to še nikoli nisem delal in ne verjamem da je ta podatek dovolj. Kaj pa njegovo ime in naslov in BIC banke prejemnika.

Se mi sploh splača se ukvarjati s takim prodajalcem?
Hvala za pomoč

anko ::

IBAN je dovolj. V IBAN-u se "skriva" država, banka in račun, tako da lahko lepo nakažeš. Sam sem dvakrat ali trikrat tako kupoval in vedno je bila roba v roku pri meni. Je pa občutek seveda malce drugačen, kot pri plačevanju s PayPalom, kjer imaš nekako zavarovano plačilo.
Kupci drugače zelo hitro dajo negativen feedback, če jim kaj ni všeč. Nemci sploh.
Tako da, če si se dogovoril, da ti pošlje v Slovenijo in se ti zdi cena ok, poskusi.

Miha 333 ::

anko je izjavil:

IBAN je dovolj. V IBAN-u se "skriva" država, banka in račun, tako da lahko lepo nakažeš.

Za račune izven Slovenije je obvezen še BIC, ker struktura IBAN ni enotna po državah.

styled ::

ej, nedasemi brat celotne debate samo ti želim enosavno kratko in jedernato pomagati.

1.ebay uporabljam od 2014 nikoli nobenega problema, naročam iz vseh ebay-ov (.com,.it,.uk,.de) pa tudi iz drugih spletnih strani
2. naj enostavnejša in najvarnejša varjanta po mojih izkušnjah je :
-greš na banko kjer imaš TRR
-odpreš nov TRR, poveš da želiš DEBETNO oz. PREDPLAČNIŠKO VISA ELECTRON kartico za nakupe preko spleta
-poveš da želiš TRR kateri ni vezan na tvojega glavnega ("višja varnost")
3. se registriraš na PayPal
- ko prvič dodaš kartico ti tržejo 1.50€ (če se nemotim) na kateremu je "sklic" 4-mestna številka katera
ti velja kot preveritvena oz. varnostna koda (preverijo da si res to ti), nato na paypal vneseš to 4-mestno kodo
4. vrnejo ti tisti 1,50€ in paypal račun je aktiven.
- priporočam da, na račun si sproti nalagaš toliko kot imaš namen porabiti (imaš banko preko spleta ali aplikacije jaz si prenakažem v 10 sekudah)
5. Sedaj imaš Paypal račun na kateremu je tvoj TRR samo za spletne nakupe.
- z paypalom lahko plačuješ skoraj povsot po spletu.
- naročaš iz kjer koli plačaš pa tolko kot prodajalec od tebe "zahteva" (ni nobenih obresti al podobnega)
npr. stvar stane 14.63 USD$ , paypal avtomatsko pretvori valuto iz $ v € in tako plačaš do centa točno brez dodatnih stroškov.
6. če artikla ne dobiš ali je defekten sporočiš to prodajalcu iz Ebay-a, če ta ignorira ima ebay zelo dober support
oz. money back guarantee. tako da nikoli neboš "nategnjen"

Če te zanima še kaj piši ZS :)
Lp

kixs ::

styled:
odgovarjas na post iz leta 2008... nice :| Vilonja je obudil tole temo z drugim vprasanjem, na katerega seveda nisi nic pametnega povedal.

Za nemce je najboljse, da odpres ebay.de in tam naprej vse urejas od placil naprej. Uporabljaj pa google translate, da bos tocno vedel kaj klikas. Nemci imajo vse malo drugace in ti tudi ob "placilu", poda vse njegove podatke za placilo na bancni racun. Sicer pa ga kontaktiraj in napisi kaj vse potrebujes za uspesno nakazilo (IBAN, BIC, ime, priimek, naslov). Sej ti bo napisal, tudi on bi rad zakljucil ebay transakcijo.

Ti si sicer ze kupil kaj od njega - zvocnike, ce prav vidim?

Ce se splaca ukvarjat, se bos moral sam odlocit, se boljse, ce bi se ze pred nakupom odlocil. Lahko ga vprasas, ce ima PayPal in bos tam direktno placal namesto preko SEPA nakazila. Eni imajo, vendar nekaj dodatno zaracunajo. Nekateri pa ga res ne uporabljajo in je edina varjanta bancno nakazilo. Osebno zaenkrat tudi z nakazili nisem imel tezav.

lp

Ales ::

vilonja je izjavil:

Bi rekli da je to zaupanja vreden prodajalec?
Da. Je na eBay-u od 2003, ima 2644 feedbackov in 100% zadovoljnih v zadnjih 12-ih mesecih. Prej bo on nadrsal s tabo kot ti z njim. ;)

Tako da kar brez skrbi.

Sem mu napisal da link ne dela, pa mi je poslal samo iban. Sicer lahko nakažem preko klika, a to še nikoli nisem delal in ne verjamem da je ta podatek dovolj. Kaj pa njegovo ime in naslov in BIC banke prejemnika.
Poskusi se prijaviti preko eBay.de in poglej, če tam že vidiš te podatke oz. če omenjeni link dela.

Sicer pa mu reci, naj ti pošlje še BIC ter ime in naslov. SEPA nakazilo preko Klika je v osnovi enako, vseeno če nakazuješ v Slovenijo ali Nemčijo, stroški so tudi isti. Rabiš pa BIC oz. SWIFT, ja.


p.s.
Brez res tehtnega razloga ne obujaj 8 let starih tem na Slo-techu. Je pa pohvale vredno, da si iskal odgovore med že obstoječimi temami... Veliko folka ne pogleda niti tem od prejšnjega dneva.

kixs ::

Ales... tebe pa tezko pohvalim, da kaj preberes, ker napises tocno kot tisti pred tabo :|

Ales ::

Če ob treh zjutraj razmišljaš o tem, kaj sem napisal nekomu drugemu in kaj nisem, bi ti to lahko bil dober znak, da je čas da greš spat. :))

kixs ::

Vsaj nekdo razmislja... Sicer pa boljse 2x kot nobenkrat 8-)

Blazz ::

pomoje se nimaš kaj bati, taki k majo 100% pr 2500 naročilih se zelo bojijo negative feedbacka. Jaz sem do sedaj imel samo pozitivne izkušnje ko sem takim plačeval preko nakazila.

vilonja ::

Hvala vam za temeljite in hitre odgovore.
Zdaj sem pomirjen. Prodajalca sem lepo prosil, če mi pošlje še njegovo ime, naslov bivališča in BIC.
Upajmo da mi odpiše vse pravilne podatke. Sem pa order details odprl tudi z ebay.de na večih računalnikih (za vsak slučaj tudi pobrisal vso zgodovino brskalnika, piškotke) a še zmeraj napiše da link ne dela.

ps. Kaj točno vnesem pod kodo namena? Verjetno OTHR.
Kaj pa pod namen/rok plačila?

Machete ::

Napiši kar item number (eBay-Artikelnummer:221745101418) (čisto desno v isti liniji kot naslov okna: Beschreibung ali v www linku artikla).
Ali pa samo svoje ime, ali email.. Poljubno, nekaj, da te čim lažje poveže z tvojim nakupom.

Koda namena nima veze. Lahko daš plačilo vojne odškodnine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

OZZY ::

vilonja je izjavil:

Hvala vam za temeljite in hitre odgovore.
Zdaj sem pomirjen. Prodajalca sem lepo prosil, če mi pošlje še njegovo ime, naslov bivališča in BIC.
Upajmo da mi odpiše vse pravilne podatke. Sem pa order details odprl tudi z ebay.de na večih računalnikih (za vsak slučaj tudi pobrisal vso zgodovino brskalnika, piškotke) a še zmeraj napiše da link ne dela.

ps. Kaj točno vnesem pod kodo namena? Verjetno OTHR.
Kaj pa pod namen/rok plačila?


BIC kode ne potrebuješ več. Po zakonu potrebuješ samo pravilen IBAN, saj so morale banke uvesti, da ko vneseš IBAN ti avtomatsko izpiše tudi BIC kodo. Se pravi rabiš samo pravilen iban in njegove podatke - ime priimek, naslov.
Go with the flow.

...:TOMI:... ::

Tomi

vilonja ::

Pozdravljeni
Ali za nakazilo nujno potrebujem tudi naslov. Namreč napisal sem mu, naj mi pošlje tudi njegov naslov pa mi ga ni poslal, samo ime, IBAN ter BIC.

koyotee ::

Ma zrihtaj si predplacnisko viso in je :))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

vilonja ::

Imam vse to, še paypal imam. A kaj ko ima ta prodajalec na voljo samo UPN.
To se grem le zato, ker ima toliko dober rating in se ne gre za velike denarje.
Ampak komunikacija je pa obup. Prilepim še slikco za dokaz.


Izgleda kakor da mi noče podati svojega naslova.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vilonja ()

Ales ::

Prodajalec očitno ne govori angleško, najdi nekoga, ki se bo z njim zmenil v nemščini in bo šlo precej lažje.

Mogoče bi pomagalo če mu pošlješ screenshot plačilnega naloga, kjer ti zavrne izvedbo zaradi nevnešenega naslova. Pa napiši mu zraven, zakaj se gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

vilonja ::

Dal mi je pa tudi dva IBANA. Ta prvi, ki mi ga je dal prime, ta drugi pa ne prime.
Sem ga zdaj vprašal kaj je s tem.
Ne vem če je vredu da mu na prvega nakažem. Tako da bom kar še malo počakal da mi odgovori.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3785737274 (20305) plusdzabaka1

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567100934 (45481) Tilen
»

na kateri spletni strani iz tujine plačaš izdelek ob prevzemu?

Oddelek: Kaj kupiti
333950 (3128) bdoxx
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517550 (10639) techfreak :)
»

international Money Order

Oddelek: Loža
284246 (3551) baker

Več podobnih tem