Forum » Pomoč in nasveti » ali to gre v excelu ali kje drugje (glej primer)
ali to gre v excelu ali kje drugje (glej primer)
Grill ::
Vsak dan dobim spisek reči v spodji obliki (navaden txt), potem pa moram ročno "poentrat" prazne vrstice, da dobim želeno obliko.
Ali je možno kakor koli to poenostaviti, recimo da bi naredil copy/paste in bi mi samo dodalo prazne vrstice? Mogoče v excelu (s katerim razen nekaj malega ne znam delat)?
Primer:
kruh 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
mleko 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
itd..
Ko potram izgleda nato tako:
kruh 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
mleko 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
itd...
Ali je možno kakor koli to poenostaviti, recimo da bi naredil copy/paste in bi mi samo dodalo prazne vrstice? Mogoče v excelu (s katerim razen nekaj malega ne znam delat)?
Primer:
kruh 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
mleko 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
itd..
Ko potram izgleda nato tako:
kruh 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
mleko 8.9.
aaaaaaaaaaaaaaaa
bbbbbbbbbbbbbbbbbbb
cccccccccc
dddddddddddddddddddd
itd...
Grill ::
Vrivam, da potem prilepim v eno excel formo, s temi praznimi vrsticami točno paše noter. Prazne vrstice naredim kar v notepadu, v excelu samemu je še bolj zamudno.
A bi bil kdo pripravljen mi to zadevo z makri narediti? Nek vzorec morda? Mi dnevno res vzame precej časa in bi bil zelo hvaležen
A bi bil kdo pripravljen mi to zadevo z makri narediti? Nek vzorec morda? Mi dnevno res vzame precej časa in bi bil zelo hvaležen
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7988 (3565) | -JM- |
» | Miselni orehi 'Find and Replace' v Wordu - napredna rabaOddelek: Programiranje | 1466 (1140) | Spxy |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 5033 (4670) | sebavet |
» | Pogojno oblikovanje Excel 2007Oddelek: Programska oprema | 3475 (3375) | smetko |
» | Kako v Excelu ločiti podatke v samostojne stolpce?Oddelek: Programiranje | 4340 (3686) | k4vz0024 |