Forum » Programska oprema » kako uvoziti podatke v excel
kako uvoziti podatke v excel
miha07 ::
Živjo!
Zanima me kako uvoziti podatke v točno določeno celico v excelu iz nekega drugega programa.
Natančneje; imam program MPlab s katerim iz PIC-a preberem podatke (EPROM). Ti podatki se mi izpišejo v neko tabelo v MPlabu. Sedaj pa bi rad te podatke oziroma samo neko določeno vrstico v MPlabu uvozil v točno določeno celico v excelu.
Ali je to sploh možno?
Hvala za odgovore!
Zanima me kako uvoziti podatke v točno določeno celico v excelu iz nekega drugega programa.
Natančneje; imam program MPlab s katerim iz PIC-a preberem podatke (EPROM). Ti podatki se mi izpišejo v neko tabelo v MPlabu. Sedaj pa bi rad te podatke oziroma samo neko določeno vrstico v MPlabu uvozil v točno določeno celico v excelu.
Ali je to sploh možno?
Hvala za odgovore!
imagodei ::
Če ima tvoj program izvoz v CSV (comma separated values) oz. kak podoben format, kjer bi bile celice ločene npr. s podpičji, vrstice pa pač vsaka v novi vrstici (gre za navadno tekstovno datoteko), potem lahko brez problema uvoziš v Excel.
- Hoc est qui sumus -
snus ::
a mogoče misliš tole
MS Excell: Data - Import External Data - Import Data
kar precej formatov je podprtih
uvoziš pač celo tabelo, pa potem v excellu pobrišeš kar ne potrebuješ
MS Excell: Data - Import External Data - Import Data
kar precej formatov je podprtih
uvoziš pač celo tabelo, pa potem v excellu pobrišeš kar ne potrebuješ
snus, :-))
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samodejno izpolnjevanjev obrazcevOddelek: Pomoč in nasveti | 1250 (955) | Remu |
» | excel uprašanjeOddelek: Programska oprema | 1499 (910) | bdoxx |
» | MSSQL začetnikOddelek: Programiranje | 1753 (1538) | nightrage |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2477 (2092) | bosces |
» | Za poznavalce excela-a - Ali se da?...Oddelek: Programska oprema | 1532 (1417) | PrimozR |