» »

excel uprašanje

excel uprašanje

nytro ::

Kako narediti, da ti določene celice sledijo oz. so fiksne med premikanjem po tabelah v excelu?

kitewing ::

Če te prav razumem bi rad zaklenil določene celice horizonalno ali vertikalno? Označiš jih in zakleneš.

StandAgainst ::

Med črko in številko tistega polja, ki želiš da je fiksen vstavi znak $ (naprimer: =G$2-H2, polje G2 je v tem primeru fiksno, H polja se pa spreminjajo ko potegneš dol)

rad bi jih zaklenu vertikalno! kako to zakleneš?

Highlag ::

Potem da dolar pred G: $G
Never trust a computer you can't throw out a window

marsovcek ::

Podan nasvet velja za zaklepanje polja v formuli, ki jo raztegneš navzdol. Če pa želiš vedno videti določene celice, pa uporabi Window -> Split ter nastavi robove.

Ok!Mi je ratalo!
hvala za pomoč!

L.p

Johnny76 ::

V Excelu sem izrisal tabelo. Širino in višino stolpcev in vrstic sem prilagodil tako kot mi ustreza. Sedaj pa bi rad celotno tabelo prekopiral na nov zavihek. Pri tem se vse širine in višine polj zamaknejo in vse moram posebej popravljati. Kako lahko to "zaklenem"?

Malo sem probaval z ukazom "zaščiti list" in podobno, a mi ni uspelo...

figula ::

Najbolj enostavno je:
desni klik spodaj v zavihek List 1 (ali sheet),
izbereš ukaz: Premakni ali kopiraj.
V meniju izbereš želeno mesto in če želiš kopirati ne pozabi spodaj okljukati: Ustvari kopijo.

Tako lahko list kopiraš v isti dokument ali v nov zvezek ali v drug dokument, ki je odprt.

bdoxx ::

eno vprašanje
 rondom slika z neta

rondom slika z neta

se da kak spremenit oznako - obrobo izbrane celice v tem primeru B9 v katero drugo barvo obrobe oz debelejšo obrobo.

težko razložit hm
naprimer poln zvezek nekih številk, pa grem neko določeno številko iskat z ctrl + f jo najde, označi, amapk je v tem metro excelu zelo slabo razvidna (ta tanka zelena obroba), se da to tanko zeleno obrobo spremenit v kašno debelejšo obrobo oz drugo barvo.? v starih excelih ni problema, takoj pade v oko, ker je črna debela obroba.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletni bralnik excel dokumentov

Oddelek: Programiranje
242721 (2289) b3D_950
»

Excel

Oddelek: Operacijski sistemi
10982 (652) prtenjam
»