» »

Za poznavalce excela-a - Ali se da?...

Za poznavalce excela-a - Ali se da?...

iso2000 ::

Zanima me, če se da kako nastavljat v excelu obliko grafov. S tem ne mislim prikaz krivulje, temveč, če lahko graf nastavim tako, da bo na eni strani višji kot na drugi ( Mrežne črte). Ker za sedaj mi ni to uspelo nikjer najti, da bi to lahko nastavljal in je ozadje grafa vedno pravokotno oz. kot kvadrat/pravokotnik. Jaz pa bi rad imel obliko, kot če bi na pravokotnik postavil še kvadrat s stranico daljšo od krajše stranice pravokotnika.
Upam, da sem (za silo) razumljivo napisal kaj bi rad.
LP!

HroSCeK ::

Si napisal dost razumljivo sam mslm da se neda, oz bom kr trdil da se neda :) Usaj po mojem znanju excela (k pa ni tko mejhno) :\

bjelakrez ::

bom kr tuki uprasu..

v dokumentu imam veliko listov s podatki enake vrste (na vsakem listu je enaka tabela, le podatki so drugacni). nato pa v posebnem listu zbiram le dolocene podatke iz ostalih listov (na vsakem listu vedno gledam iste celice). a se da kako ustimat da nebi za vsak list posebaj pisal ='List1'!C5 in v naslednji vrsti ='List2'!C5 itd. ampak da bi sam nekak reku 'v tej vrsti glej te celice v List1, v drugi vrsti glej iste iz List2...'? sej je razumljivo kaj me zanima, ne?

pa se neki: kako bi naredu tole? v eni celici mam formulo recimo =A1+B1*C1. in zdej hocem da v tej celici nic ne pise, dokler niso vse tri celice izpolnjene. k drgac v vsaki taki celici pise da je 0 in je brezveze. sej je tut to razumljivo, ne?

hvala

ziciko ::

don_ziggy
na posebnem listu ne rabis vpisovati vrednosti oz. celice iz ostalih listov ( ='List1'!C5), dovolj bo da v zeljeno celicu vtipkas znak enakosti (=), vrnes se na zeljeni list (List 1), ter kliknes na doloceno celico (C5).

in drugo:
v celici D1 (predvidevam da je tam formula iz danega primera) lahko skrijes nicelne vrednosti na vec nacinov. (meni Orodja > moznosti > jezicek Pogled > in pod "Moznosti okna" odstrani klukico pred "nicelne vrednosti")
Ce v meniju Pomoc vtipkas "skrivanje nicelnih vrednosti" bos nasel se veliko moznosti da ti celica s formulo ostane prazna tako dolgo dokler ne vpises tudi zadnjo vrednost oz. ne izpolnis vse celice.

no, upam da bo kaj pomagalo.
L.P.

bjelakrez ::

hvala za pomoc pri drugem primeru.

glede prvega, ocitno ni bilo razumljivo: vem, da enostavno gres na tisti list in kliknes doloceno celico, tko sem tudi delal. zanima me ce se da nastimat da je recimo celica A1 v List1 enaka celici B10 v List2; celica B1 v List1 je enaka celici C5 v List2; celica A2 v List1 pa naj bo enaka celici B10 v List3 in celica B2 v List1 naj bo enaka C5 v List3. torej da bi recmo za celotno prvo vrstico rekel 'glej izbrane celice v List2' in za celotno drugo vrstico rekel 'glej izbrane celice v List 3'.

Tomay ::

Glede skrivanja ničel se da z eno if funkcijo rešit. Mislim da sem bral v nekem PC cajtngu.
Voodoo 4Ever

PrimozR ::

Dobr da stre me spomnli da mom en graf nardit za jutr:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel: stolpce v vrstice ?

Oddelek: Programska oprema
85045 (4673) _jackson_
»

Pomoč v excelu

Oddelek: Programska oprema
172370 (1985) bosces
»

Excel - decimalna vejica

Oddelek: Programska oprema
213812 (3576) tempoFlow
»

[Excel]Vrednost celice = ime dokumenta

Oddelek: Programska oprema
314535 (3957) veteran
»

Excel pomoco prosim

Oddelek: Programiranje
92637 (2482) Mercier

Več podobnih tem