» »

Na notebooku prebija elektrika na Zvocnikih?

Na notebooku prebija elektrika na Zvocnikih?

umetnic ::

Problem imam z zvočniki na prenosnem računalniku - zvočniki so čez cel sprednji del računalnika - dogaja pa se, da me med delom na računalniku, ko imam roke naslonjene na zvočnik, večkrat zbode elektrika, ki najbrž prebija na tem delu...zvočnik je kovinski. Če ma kdo kakšen predlog kako se to lahko popravi oz. za kakšno okvaro gre, me res zanima, ker ne bi hotel, da me kakšen dan po tleh zabriše?
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

A. Smith ::

Najprej moraš vedet, da so napetosti znotraj laptopa prenizke, da bi te oreng streslo.

Tako je edina možnost za stik z nevarno napetostjo takrat, ko je laptop priključen na napajalnik, pa še to je vprašljivo.

Ali te trese, dokler držiš tiste zvočnike? Ali te strese samo enkrat? Če slednje, potem ne gre za prebijanje, temveč za statični naboj, ki se tam nabere zaradi trenja s podlago ali podobnih vzrokov.

Daj poskusi bolj natančno opisati težavo. Ali se pojavlja tudi, ko prenosnik ni priključen na napajalnik? Če tako, potem upravičeno dvomim, da gre za prebijanje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

solatko ::

To je tvoja statična elektrika, ko drsaš po plastiki, sploh, če si v kakšno sintetiko oblečen. Rešitev so latex rokavice.

Pyr0Beast ::

Tretja pa je, da prebija VN inverter računalnik ... zna biti nevarno.

Najprej moraš vedet, da so napetosti znotraj laptopa prenizke, da bi te oreng streslo.
700V je prenizko ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

A. Smith ::

700V je prenizko ?

Pozabil sem na pretvornik za neonko v lcd-ju, my bad.

Ampak čudno bi bilo, če bi se ta potencial res znašel na sprednjem delu compa, ko pa ima "maso" bistveno bližje.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Pyr0Beast ::

Jah, kabli so vsepovsod. Sicer pa ne rabi kabla direkt do tebe, pri takih frekvencah se tok/napetost prenašata kapacitivno, ti pa rabiš nato samo še maso :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

umetnic ::

Hm, sranje torej...bo treba na servis, da se zjasnijo...vsaj dokler je se v garanciji...hvala za pomoč!
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpiranje ohišja

Oddelek: Mobilne tehnologije
9829 (453) Kamran
»

Brenčanje novih zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
193015 (2609) bibip
»

IR Controller

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51154 (1153) Azrael
»

pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
657679 (7282) A. Smith
»

Hladilna rebra in rami.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91092 (915) glinik

Več podobnih tem