Forum » Zvok in slika » Cinelerra in izvoz v xvid
Cinelerra in izvoz v xvid

iso2000 ::
Pozdravljeni.
Sem se lotil obdelave in lepljenja počitniških filmčkov. Na tem področju sem totalen nevednik. Obdelave sem se lotil s programom Cinelerra v Suse 11. Uspelo mi je video pripraviti za končno shranjevane. Rad bi ga shranil v xvid formatu in nikjer ne najdem kako zadevo prepričati, da bi kodirala direktno v xvid. Vsaj jaz ne najdem pod zapisi, ki so na voljo xvid-a? Ali mi lahko kakšen poznavalec programa namigne kako rešiti to težavico?
Hvala in LP
Sem se lotil obdelave in lepljenja počitniških filmčkov. Na tem področju sem totalen nevednik. Obdelave sem se lotil s programom Cinelerra v Suse 11. Uspelo mi je video pripraviti za končno shranjevane. Rad bi ga shranil v xvid formatu in nikjer ne najdem kako zadevo prepričati, da bi kodirala direktno v xvid. Vsaj jaz ne najdem pod zapisi, ki so na voljo xvid-a? Ali mi lahko kakšen poznavalec programa namigne kako rešiti to težavico?
Hvala in LP

Tear_DR0P ::
kolikor jaz vem, boš zelo težko dobil neposredno v xvid iz cinelerre - lahko pa daš v MPEG2 ali 4 in to potem prekodiraš v xvid s čim drugim.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

iso2000 ::
Aha! Hvala za odgovor!
Sem do sedaj večinoma uporabljal VirtualDub na win XP, sedaj pa sem hotel malo popestriti filmčke s prehodi in podobno. Pa še migrirati hočem na Linux platformo...
No, potem bom pa pač preko MPEG-a prišel do XVID-a.
LP
Sem do sedaj večinoma uporabljal VirtualDub na win XP, sedaj pa sem hotel malo popestriti filmčke s prehodi in podobno. Pa še migrirati hočem na Linux platformo...
No, potem bom pa pač preko MPEG-a prišel do XVID-a.
LP

Tear_DR0P ::
saj vem da ni moja stvar - ampak zakaj pa hočeš xvid? če se malo potrudiš, se da cinelerro prepričati, da ti izpljune h264 kompresiran video. jaz načeloma edno delam v ogge, ampak te ne bom silil da počneš isto.
"Figures don't lie, but liars figure."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Online Video Editing and ConvertingOddelek: Zvok in slika | 1269 (1066) | Jst |
» | Predvajanje in obdelava hd videaOddelek: Zvok in slika | 3337 (2502) | KoMar- |
» | ripanje iz TV-jaOddelek: Zvok in slika | 1412 (1244) | SasoS |
» | Kako "narediti" arhiv video posnetkov?Oddelek: Zvok in slika | 2595 (2254) | #000000 |
» | Najbolj lossless video in audio kompresijaOddelek: Zvok in slika | 1404 (1163) | CaqKa |