» »

Najbolj lossless video in audio kompresija

Najbolj lossless video in audio kompresija

frenk ::

Imam DVD medij "4.7GB" in 1 uro posnetka.

Kater format bi izgubil najmanj kvalitete glede na podane omejitve. Pa da se bo to dal seveda čez par let pogledat na računalniku recimo:)

Witboy ::

Hm... ne razumem cist tvojih podatkov. Kje mas ti ta 1urni posnetek?!? Ce ga mas na DVDju ga pac mej na dvdju... ta format ne bo zlepa passe.
Ce pa mas na kaki kameri pa najprej zajemi iz kamere DV format... nato pa ga skompresiraj v mpeg2 zvok pa v dolby digital... in to je to. pol pa zapeč na DVD.

posnetek ravno zajemam, rad bi ga pa spravu na DVD

...torej je mpeg2 video dolg 1 uro velikosti 4GB boljši od xvid videa dolgega 1 uro velikosti 4BG?

MaCoFaCo ::

xvid dolg 1 uro velikosti 4 giga je boljše kvalitete kot mpeg-2 dolžine 1 ure in velikosti 4 giga.

no to sm hotu slišat :)

...zdej me pa zanima če je še kakšen format boljši od xvid-a

MaCoFaCo ::

Glede na to da boš na 4 giga zapeku sam eno uro materjala je pomoje vseeno kateri mpeg-4 kodek vzameš. Glede na visok bitrate, pomoje razlik med kodeki ne bi opazu (enkrat je bil v novicah en test kodekov, mislim da zmagovalec je bil ravno XviD).

V glavnem, vzemi čimbolj razširjen kodek (DivX, XviD), da bo čimbolj kompatibilno z obstoječimi DivX predvajalniki, tako da si boš lahko kasneje posnetek pogledal tudi brez računalnika.

aha...jah nč pol grem ap xvid preštudirat:)

...tnx

no ce se ze gre kaj je nabolj kvaliteten format xvid sigurn ni. Je pa sigurn H.264 in s tem HD video... sam za to rabs primerno masino in programje... in v tem primeru se xvid lahko skrije v najbolj temacen kot. :D

CaqKa ::

>>> >>> xvid dolg 1 uro velikosti 4 giga je boljše kvalitete kot mpeg-2 dolžine 1 ure in velikosti 4 giga.

>>> no to sm hotu slišat :)

>>> ...zdej me pa zanima če je še kakšen format boljši od xvid-a

ja samo tega nebo mogo nikjer gledat, vsaj z današnjimi računalniki in playerji ne.
poleg tega je maximalni bitrejt pri divxu 6mbits.
za povrh pa je 1 ura videa 4,7gb po dvd standardu zelo solidne kvalitete.
v kolikor ostaneš na polni dvd resoluciji (720x576) je nesmiselno pretvarjat iz dvd v kater drug format.
če pa boš šel nad to resolucijo, potem pa poslušaj witboya.

aha...ja pol bo xvid al pa divx, ker HD je pa že preveč:D

zdele sm mal probaval pa me xvid nekj zajbava...bomo vidl če bo divx pro kej bol delal:)

hmm praviš da me nisi najbolje razumel, potem pa preberi še enkrat in povej kater del ni jasen.

CaqKa: sm razumel:D...ne pretvarjam iz dvd-ja ampak iz DV-ja

zdele sem 5min posnetka skompresiral v xvid, divx im mpeg2 in mi vsi štekajo...mogoče je pa prevelik bitrate:D...ma kdo kakšen nasvet?

uf... pa kaj ti v xvid pa divx pretvarjas DV format... heh
Kot druga stvar... mal pogooglaj pa bos vidu kak se to dela za homemade DVD... v osnovi je tko da iz DVja izloscis posnetek pa ga skonvertiras v mpeg2 in zvok posebi v ac3 al pa DD... in pol to zdruzis uredis pa zapeces... to ti bo njalazje ce se s tem nisi nkol pocel.

mal pogooglaj pa bos vidu kak se to dela za homemade DVD... v osnovi je tko da iz DVja izloscis posnetek pa ga skonvertiras v mpeg2 in zvok posebi v ac3 al pa DD... in pol to zdruzis uredis pa zapeces... to ti bo njalazje ce se s tem nisi nkol pocel.

zdele sem v pinacle studio plus dal možnost da mi direktno nardi DVD, ki mi ga je sicer naredu, ampak zadeva spet šteka;(...player mi pokuri 100% proca, mam pa AMD XP 2400MHz

ja probi ta DVD zaigrav v kakem normalnem DVDplayerju in ne na racunalniku... pa bos vidu kak je... Praviloma nebi smel bit problemov, vsaj na specifikacije... Sploh pa pinacle studio to zelo optimizirano naredi... tak da ne vem v cem bi bil problem :\

zdej sm ugasnu pinacle in nanovo zalaufal in dela BP v vseh kompresijah, tko da ne vem kva je blo

...sem tolk len da sem dal delat kar direktno dvd, ker razlike pa tud ni blo velike, ker je kamera itaq že stara:D

hvala vsem;)

če delaš iz dvja potem pa kr na dvd delaj. se izogneš mahinacijam z deinterlacingom in podobnim fintam.
pa predvajaj na sobni komponenti ne na računalniku.

aja pa še tole: iz dreka ne gre naredit zlata. enako velja v video svetu.

mrbungle ::

"aja pa še tole: iz dreka ne gre naredit zlata. enako velja v video svetu."

Da se, da --> čiščenje greznic, kanalizacije,...

jaz ne vidim zlata v tvojem procesu.

Matek ::

Zlato je denar, ki ga zaslužiš, najbrž je tako mislil.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

iz dreka NAREDIT zlato != s pomočjo dreka prit do zlata

pismenost vas muči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375474 (4302) m1h4
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

113358 (3060) pivmik
»

Pretvorba DV v DivX

323417 (2320) teoo
»

Izšel je DivX 6

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
445972 (4006) Metabond
»

DVD+VHS