Forum » Loža » razvijanje slik?
razvijanje slik?

xpozed ::
Mene zanima, kako bi lahko sam razvijal slike doma? kaj vse rabim, kako zadeva poteka, kje naj kupim vse potrebno?

dex ::
Pejt u knjižnico po knjigo fotografirajmo snemajmo, avtor je neki kocjančič. Notri je dobro razložena teorija tega posla. Drugače pa v osnovi rabiš kaseto za razvijanje filma, mal kemikalij, fotografski papir in povečevalnik. Samo tuki zna bit problem, ker kolkor sem jaz gledal so večinoma samo ČB verzije. Jebiga. Pa ves zgornji text je čista teorija. V mladih letih me je konkretno metal

vem, da nič ne vem...

schurda ::
Nej ti kdo pokaže. Vsa teorija ti ne poamga, če ne vidiš najprej. Pejdi na kakšen tečaj, ali pa h kakšnemu frendu.
Razvijanje filma je malo bolj simple. Rabiš samo dozo in kemikalije.
Seveda govorimo o ČB. Na barvno zaenkrat pozabi. 37 st.C + - 0.3 st. C je malo prehudo, če nimaš termostatirano vse skupaj.
Razvijanje filma je malo bolj simple. Rabiš samo dozo in kemikalije.
Seveda govorimo o ČB. Na barvno zaenkrat pozabi. 37 st.C + - 0.3 st. C je malo prehudo, če nimaš termostatirano vse skupaj.

Blinky ::
No, sicer sta že schurda in dex razložila, ampak vseeno:
V domači temnici boš lahko razvijal le črnobele fotografije (sedaj pa v jok in na drevo :)) Potreboval boš pa:
Za razvijanje filma
Kemikalije (razvijalec, fiksir in voda-je v redu iz pipe, brez skrbi
), razvijalno dozo ali pa zelo zelo temen prostor. Pri razvijanju filma si namreč ne smeš privoščiti niti malo svetlobe (pravzaprav si jo lahko, toda šele potem, ko je razvijanje šele v zadnji fazi-v fiksirju). No, pa samo razvijanje se kar vleče-čez pol ure.
Za razvijanje slik
Potreboval boš že razvit film, fotografski papir, povečevalnik, kemikalije, rdečo luč.
Film vstaviš v povečevalnik. Ta naprava presvetli film in sliko "izriše" na fotografski papir. Bolj kot je papir osvetljen, bolj potemni (enako je z filmom-negativi). Pravi čas osvetljevanja je težko določiti, sam sem ga določal z barvno lestvico (vzame veliko časa in papirja
) Papir nato vržeš v razvijalec, vodo, fiksir, spereš, posušiš in to je to. Na koncu še obrežeš, nalepiš na karton, pošleš na tekmovanje in pokasiraš lepo nagrado. Le če si zares dober
V domači temnici boš lahko razvijal le črnobele fotografije (sedaj pa v jok in na drevo :)) Potreboval boš pa:
Za razvijanje filma
Kemikalije (razvijalec, fiksir in voda-je v redu iz pipe, brez skrbi

Za razvijanje slik
Potreboval boš že razvit film, fotografski papir, povečevalnik, kemikalije, rdečo luč.
Film vstaviš v povečevalnik. Ta naprava presvetli film in sliko "izriše" na fotografski papir. Bolj kot je papir osvetljen, bolj potemni (enako je z filmom-negativi). Pravi čas osvetljevanja je težko določiti, sam sem ga določal z barvno lestvico (vzame veliko časa in papirja

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fotografski fim se vrača - vsaj maloOddelek: Sedem umetnosti | 10419 (6676) | no comment |
» | Pinhole fotografija neposredno na papirOddelek: Zvok in slika | 1997 (1667) | no comment |
» | Razvijanje digitalnih fotografij (Kje?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 11706 (4919) | MadMax |
» | "Umiranje" analognih fotoaparatov? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 9682 (7001) | Matev |
» | FotografiOddelek: Loža | 1396 (1231) | AlchemY |