» »

Fotografi

Fotografi

AlchemY ::

Zanima me, ce med vami obstaja kdo, ki bi mi povedal, kje kupiti ves potreben material in tekocine za razvijanje filmov v domaci temnici?? Postopke poznam, ne vem pa kako do vsega potrebnega!?

Yohan del Sud ::

a ne bi raj kej digitalnega kupil

Thomas ::

Ja, recimo tisti digitalni fotoaparat, ki ti narejeno sliko po GSM pošlje na WEB ... pa te prijatelji in starši real time vidijo, kako dopustuješ na Kornatih.

Pa še ekološko je sprejemljivejše od tistih Ag in J župic.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

si nabirate zvezdice ne ? digitalec mi ne pride glih prav ce imam doma nerazvit film, a? Anyway rad bi samo nekaj probal,...>:D>:D

luni ::

Alchemy malo drago bos ti to probal. Za razvijanje filma se ti res ne splaca metati kesha za domaci studio.

Thomas ja, al pa ti poslje alarm da ti nekdo vlamlja v car, ane? :)
Artificial Intelligentia

Jeronimo ::

ja kje si pa doma Alchemi??

V Ljubljani lahko vprašaš v ART-u.
Zraven križank je trgovina.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

zetko ::

Hehe. Mogoče ma pa kkšne pervert zadeve na filmu pa noče de bi razvijalc vidu kej preveč. Nevem pomojem najbolš da greš do kkšnga profi fotografa pa ga mal uprašaš koko to gre k nevem če se na tem forumu lih kdo ukvarja z razvijanjem slik 8-)

Rott-von-weiler ::

Jaz sn to fčasih malo paco mislim pa da gre takole da v temi potegneš film iz aparata ga naviješ v polža tam pol not vliješ razvijalec da dobiš negativ pol spereš z vodo in nato posušiš pol pa daš negativ v povečevalnik jas sn mel enga ruskega črno belega sploh ne vem kake firme laika mogoče nevem no pol pa tam nastaviš povečavo oštrino pol pa to zadevo osvetliš prej pa še moraš spodaj dat posebni papir no pol pa ta papir namočiš v razvijalec pol mislim da v fiksir pol pa v vodo nato pa na špago pa na klupe al pa če maš elektro sušilec kar je boljša varianta in to je vsa umetnost ročnega razvijanja slik.
Mogoče gdo to bolj obvlada kot jaz ki namreč samo malo obujam spomine te razne fiksirje razvijalce papir in drug material pa sn kupoval v eni trgovini v MB katere ni več je pa namesto nje foto tabor nasproti merkura kjer dvomim da kaj dobiš.
:O

-------------------------------------------
Piši kao što govoriš

AlchemY ::

ma saj, postepek je v bistvu ciste enostaven, se posebej, da iz filma dobis negative, easy zadeva samo navodil se moras drzat, rabis pa par posod in dve tekocini + vodo ...... treba se mal igrat,....
Anze: hehehehe, you got me.......>:D
Jeronimo: thx, bom poskusil
Luni: ni treba met studija, da iz nerazvitega filma dobis negative

zetko ::

Maili nm zadeve >:D:D>:D:D

AlchemY ::

:D>:D:D you wish,....
and i want to stay alive,....>:D

zetko ::

We can arrange u a trip to mexio :D

g0Run7 ::

v tak foto studio pojdi kjer dela lastnik noter, ga vprasaj in to bo to...
folk kaj se budale delate ! razvijanje v temnici je umetnost. pa ne da bi bilo tezko ampak lahko clovek z malo fantazije extra efekte ven dobi...in da ne bi kdo zacel nakladat o racunalniski obdelavi...

AlchemY ::

Gomar: no saj to bi rad probal...sam se mal igrat...drugac pa vem, da lahko nesem film razvit...in da bi blo boljs, da mam digitalca,...zanimivo, nekaj vprasas, potem ti zacne pa vecino folka razlagat nekaj povsem drugega.

Jeronimo ::

Alchemy:
Moja prijateljica je fotografinja. Povedala mi je da je razvijanje BARVNIH filmov zahtevno opravilo, kjer poleg razvijaca in fiksirja rabiš tudi ustrezno povečevalo za slike z njim določiš osvetlenost in velikost. Ona razvija zaradi tega samo ČB.
Je pa to drag hobi in se mnogo bolj splača dajat slike razvijat v studio kot da pacaš doma.

Če pa te skrbi zaradi kakšnih fotografij, ki jih svet naj ne bi videl, ti svetujem, da greš v kakšen studio, kjer imajo popolnoma avtomatizirano razvijanje slik.
Blizu mene imajo v studiu zelo velik stroj, v njega vstavijo negative, stroj pa sam določi za vsako sliko osvetljenost ipd. Tisti ki tam dela slik sploh ne vidi.:D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Rott-von-weiler ::

ja pa kaj misliš da jih pol ko so razvite ne gledajo en moj kolega je delal venem studiu pa je reko da tam take svinjarije vidiš da je za kozlat pol pa po te slike pride uglajena fina dama pa naj majo svoje veselje s pesi , pis in šit varianto:O

----------------------------
piši kao što govoriš

AlchemY ::

uf, ni tako kriticno,....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fotografski fim se vrača - vsaj malo

Oddelek: Sedem umetnosti
479280 (5537) no comment
»

Pinhole fotografija neposredno na papir

Oddelek: Zvok in slika
111632 (1302) no comment
»

Razvijanje digitalnih fotografij (Kje?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
2411206 (4419) MadMax
»

Razvijanje digitalnih fotografij

Oddelek: Kaj kupiti
204926 (4411) Mr_Globus
»

Razvijanje digitalnih fotografij ???

Oddelek: Zvok in slika
188925 (8328) Tigorsami

Več podobnih tem