» »

Analiza bilance stanja

Analiza bilance stanja

Tammih ::

Bok!
Za seminarsko nalogo moram napisati kratko analizo bilance stanja ter izkaza uspeha za podjetje HERMES SoftLab in Src.si... Zadeva mi dela ogromno težav, saj nism glih računovodja. Vem, da je zadeva precej bedna ter da se malokomu da to delat, vendar bi mi tudi najmanjši nasveti ter namigi morda pomagali. Nekaj sm že nakladal o spremembah prihodkov ter odhodkov, vendar bi prav prišel tudi kakšen bolj strokoven komentar na podatke.
Če se slučajno najde kdo, ki sta mu računovodstvo in finance blizu naj me kontaktira na ZS pa mu pošljem podatke v Excelu... Hvala in Lp

Ziga Dolhar ::

(So prihodki in odhodki stvar bilance *stanja*?)
https://dolhar.si/

(So prihodki in odhodki stvar bilance *stanja*?)

Posredno tudi, vendar pa pišem o prihodki in odhodkih v analizi izkaza uspeha... Ti kej veš o tem?

Ziga Dolhar ::

Predlagam, da postaviš konkretna vprašanja, pa se bo že kdo našel.
https://dolhar.si/

Predlagam, da postaviš konkretna vprašanja, pa se bo že kdo našel.

Težko je tukaj s konkretnimi vprašanji... Zainteresiranim pomagačem lahko pošljem datoteko s podatki, saj brez tega na nobeno vprašanje ne more dat nihče odgovora. Treba je iz podatkov izbrskat kej pamtnga. Izkušenemu računovodji bi to takoj padlo v oči, meni pač ne:'(

karafeka ::

Pri bilanci stanja primerjaj časovnost aktive in pasive

1. OS mora pokrivati kapital in del dolg. obveznosti
2. kratk.sred. morajo pokrivati večinoma kratk. obveznosti

Potem lahko izračunaš tudi različne kazalnie.
dpo, dso, terjatve itd.

Pri IU pač pogledaš malo kakšna je struktura prihodkov in odhodkov. (poslovni, finančni, izredni).....

V letu 2004 imajo nenormalno visoke kratkoročne finančne naložbe. Za 2000% višje od drugih treh let. Je to morda zaradi priključitve podjetja Infonet?? Se nakup podjetja knjiži v kratk.fin.naložbe?

Med leti 2004 in 2007 se močno spreminja sestava kratkoročnih sredstev. Leta 2004 so denarna sredstva 52% kratkoročnih sredstev ter kratkoročne posl.terjatve 50% kratkoročnih srestev, leta 2007 pa so denarna sredstva le še 8% ter kratk.posl.terjatve 87% kratkoročnih sredstev. Kaj to pomeni za podjetje?
Lp in hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enostavno knjigovodstvo za popoldanski sp in ostale obveznosti

Oddelek: Loža
2616475 (15758) St235
»

Zastonj program za računovodstvo ?

1410711 (8071) ZePe
»

Dokapitalizacija podjetja (strani: 1 2 )

7010545 (9283) monster-x
»

Podjetje - davki

293098 (2156) Tody
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

5523506 (18138) K0K0

Več podobnih tem