» »

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

Telemach digitalna tv, Pomoč!!

««
26 / 37
»»

Bias ::

Imam Telemach in sem v dvomih če sem zadovoljen z njihovo ponudbo. Sem Preletel samo nekaj komentarjev na tej strani in zapazil ogromno negativnega o omenjenem ponudniku, tako da si bom za večerno branje naštimal teh 25 strani :D

Prav pred kratkim sem se namreč odločal/razmišljal kaj naj naredim z "vsemi" mojimi ponudniki... TV imam Telemach, NET od T-2, Telefonijo stacionarno od T-2 (še NIKOLI uporabljena :S

Alex911 ::

Živjo,
da ne bi odpirala nove teme, sem se odločila, da bom tukaj zastavila svoje vprašanje ... upam pa, da ni bilo že kje odgovorjeno (če je temu tako, se pa opravičujem, da se ponavljam :o) )

In sicer mene nekaj zanima ... imam digitalni trojček pri Telemachu. Razmišljam o nakupu novega televizorja, ki bi seveda bil "digi tv". Pa me zanima, če potem še vedno potrebujem tisti digitalni sprejemnik od Telemacha, kot ga imam sedaj. Nekaj sem brala o nekih karticah ... a je to mišljeno za zgoraj opisan primer? No ... recimo da ja ... a je potem npr. možno premikat programe po želji (pač da imaš poptv na trojki na primer in ne na štirki - ker tto se sedaj na teh digitalnih sprejemnikih od Telemacha ne da). Predvidevam, da če imaš tisto kartico, da uporabljaš dalinca od televizije? A si prav predstavljam?

Moram priznat, da so tole digitalno televizo tako močno zakompliciral, da se človek težko še znajde - pa sem drugače precej tehnični tip, čeprav sem punca :o) Tok enih kratic in oznak, da človek izgubi pregled nad vsem skupaj :s

Upam, da bo kdo poznal odgovor na moje vprašanje ...

Lep dan vam želim!

Dami ::

Ni od kartice odvisno kater daljinc lahk uporabljaš, ampak od sprejemnika. Rabiš TV ki ima vgrajen DVB-C mpeg4 tuner, nato zamenjaš digitalni sprejemnik, ki ga imaš za conax modul v katerega gre potem ta kartica in vse skupaj vtakneš v TV.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

zzokyy ::

Alex911 je izjavil:

Živjo,
da ne bi odpirala nove teme, sem se odločila, da bom tukaj zastavila svoje vprašanje ... upam pa, da ni bilo že kje odgovorjeno (če je temu tako, se pa opravičujem, da se ponavljam :o) )

In sicer mene nekaj zanima ... imam digitalni trojček pri Telemachu. Razmišljam o nakupu novega televizorja, ki bi seveda bil "digi tv". Pa me zanima, če potem še vedno potrebujem tisti digitalni sprejemnik od Telemacha, kot ga imam sedaj. Nekaj sem brala o nekih karticah ... a je to mišljeno za zgoraj opisan primer? No ... recimo da ja ... a je potem npr. možno premikat programe po želji (pač da imaš poptv na trojki na primer in ne na štirki - ker tto se sedaj na teh digitalnih sprejemnikih od Telemacha ne da). Predvidevam, da če imaš tisto kartico, da uporabljaš dalinca od televizije? A si prav predstavljam?

Moram priznat, da so tole digitalno televizo tako močno zakompliciral, da se človek težko še znajde - pa sem drugače precej tehnični tip, čeprav sem punca :o) Tok enih kratic in oznak, da človek izgubi pregled nad vsem skupaj :s

Upam, da bo kdo poznal odgovor na moje vprašanje ...

Lep dan vam želim!

če kupiš "digi tv", potem zamenjaj digitalni sprejemnik za modul (menjava je brezplačna, pa cena naročnine tudi ostane ista). Modul vstaviš v režo na zadnji strani tvja, v modul pa kodirnao kartico. Prednost modula je, da lahko vse upravljaš z daljincem televizije, medtem ko moraš pri digitalnem sprejemniku imeti posebej daljinec (kot ga imaš zdaj).

Veron ::

da ne bo pomote, oznako "digi tv" dobijo televizorji, ki podpirajo DVB-T mpeg4, ti za spremljanje dig. kabelske (telemach) pa rabiš DVB-C sprejemnik, bodi pozoren na to! :-)

aljazp ::

Heh, Telemach po defaultu da navadno pogodbo (samo za TV na primer) z vezavo na 12 mesecev, tudi če bi si modul npr. kupil sam. Sem mislil, da vezave veljajo samo za pakete, oz. za stvari, ki ti jih dajo pod ugodno (kot mobitel telefone). Res zanimiva praksa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aljazp ()

Tilen ::

aljazp je izjavil:

Heh, Telemach po defaultu da navadno pogodbo (samo za TV na primer) z vezavo na 12 mesecev, tudi če bi si modul npr. kupil sam. Sem mislil, da vezave veljajo samo za pakete, oz. za stvari, ki ti jih dajo pod ugodno (kot mobitel telefone). Res zanimiva praksa.

Tako to je, če ravno nimaš konkurence na tem področju.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

tabasco ::

Sprememba cenika s 1.7.2010

Digitalizacija je prihodnost in v Telemachu želimo stopati v koraku z njo. Naš cilj je, da vam še naprej nenehno zagotavljamo najboljše storitve in televizijske vsebine, hkrati pa ohranjamo optimalno razmerje med ponujeno vsebino in ceno.

S 1.7.2010 se bo spremenil cenik storitev podjetja Telemach.

Spremenile se bodo cene za naslednje storitve:

DIGITALNA TELEVIZIJA

* Paket digitalna televizija (začetni paket) SE POCENI: NOVA CENA 15,50 EUR

Izkoristite največji prihranek do sedaj in preklopite na digitalno!
15,50 EUR je znesek, ki zamenja (če se odločite za prehod) vašo obstoječo naročnino ZA ANALOGNO KABELSKO TELEVIZIJO.
Ne gre za dodatek k že obstoječi naročnini.

* Paketi digitalna televizija (osnovni, razširjeni, premium) za +1 EUR
* Paketi digitalni trojček za +3 EUR
* Paketi digitalni dvojček za +1 EUR

ANALOGNA KABELSKA TELEVIZIJA

* Analogna kabelska televizija: NOVA CENA 17,00 EUR
* Paketi analogni trojček za +3 EUR

LASTOVKA KRIM

* Paketi digitalna televizija Lastovka Krim za +1 EUR
* Paketi trojček Lastovka Krim za +3 EUR

LASTOVKA TV (KRVAVEC, TRDINOV VRH)

* Paket Lastovka TV osnovni: NOVA CENA 15,50 EUR
* Paket Lastovka TV razširjeni: NOVA CENA 18,00 EUR

plavko61 ::

Danes sem dobil Conax modul in kartico za moj Sony TV. Problem je sledeč, odklenjenih imam samo 26 programov. Moral bi imeti 83 programov. Ne dela mi Akanal, POPTV, pro7, rtl, sat1 itd ki jih definitivno zajema DTV M trojček. Delajo mi pa cinemax, HBO , extreme sports, discovery science, discovery world. V čem je problem?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Nagi Bator ::

V čem je problem?

V ponudniku storitev! ;(

Sem klical na kabel-tv in so mi reaktivirali kartico in je zdaj ok.

Sem klical na kabel-tv in so mi reaktivirali kartico in je zdaj ok.

Tako kot baje meni ciscota. Pa je zmeraj po par dnevih spet isti problem.

tele "novice" prav nč ne razumem v delu
LASTOVKA KRIM
* Paketi digitalna televizija Lastovka Krim za +1 EUR
* Paketi trojček Lastovka Krim za +3 EUR

kaj to mišleno sploh?? +1 čemu oz. +3 za kaj? kateri osnovi, kateri storitvi... :/

edit: tole gre očitno za splošno podražitev paketov? Torej Lastovka Trojček M ne bo več 35eur ampak 38eur?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

Dami ::

Kabel-TV
Nove cene bojo iste ko na telemachu. Torej 15,50€ za začetni, ostali pa vsi +1€ gor. Največji smeh je pa to:
2. DODATNA KODIRNA KARTICA
*Enkratni strošek aktivacije druge kartice znaša 9,90€.
0,90 € na mesec
3. DODATNA KODIRNA KARTICA
*Enkratni strošek aktivacije tretje kartice znaša 9,90€.
3,90 € na mesec
Aja pa HD paket je možen samo za razširjen/premium paket.
Ko bi že nekdo enkrat končno fiber potegno v prazne cevi, da gremo stran od teh oderuhov.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Bias ::

Imam TELEMACH za TV ponudnika, pa me zanima (upam da tale vprašanje ni popolna bedarija) kako bo sedaj s sprejemom signala...

Do sedaj smo imeli v bajto pripeljan Telemach in na eno "naročnino" priklopljenih 5 televizorjev. Signal odličen, ponavadi brez napak (tv gledam redko, mogoče zato tako pozitivna ocena haha)... Kako je sedaj oz. bo s tem ko bo dig.signal?

Hvala vsem za branje in odgovor(e).

KuntaKinte ::

jah,3 kartice dobiš,več pa ne

matt_ej ::

V-i-p je izjavil:

NE BOM OPRAVIČEVAL FANTOV IN PUNC V NAROČNIŠKI, AMPAK IMAJO RES NORO GUŽVO PA JE MOGOČE KAK NOVI NAROBE POVEDAL:

- TRI kartice na eno naročnino SO ZASTONJ
- vsak modul se doplača DVA evra mesečno

INFORMACIJA JE 10000% TOČNA !

Me pa zanima, zakaj potem v ceniku našega lastnika vodov (Kabel TV) piše:
KODIRNA KARTICA
*Enkratni strošek aktivacije prve kartice znaša 0,00€. 0,00 €/mesec

2. DODATNA KODIRNA KARTICA
*Enkratni strošek aktivacije druge kartice znaša 9,90€. 0,90 €/mesec

3. DODATNA KODIRNA KARTICA
*Enkratni strošek aktivacije tretje kartice znaša 9,90€ 3,90 €/mesec

Seveda, je ponudnik storitev Telemach (prej Triera). In ostali cenik s trojčki ipd. je isti iz Telemachove strani.
Link do vira informacij:
http://www.kabel-tv.si/zasebni-uporabni...
(pod dodatne storitve)

In pa zanima me še, zakaj ne morem obdržat Arnes dostopa do interneta, če naročim digi Trojček. Je Arnes tako njim zastonj.
Ve kdo kaj o tem?
Matt

Alexius Heristalski ::

matt_ej je izjavil:

Me pa zanima, zakaj potem v ceniku našega lastnika vodov (Kabel TV) piše:

Ja, Telemach dela po svoje, Kabel TV pa po svoje, zgleda.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Spc ::

Ja sej slovenija gre nazaj.
Rajši grem nazaj na analogno kot pa da plačujem neke extra kartice.
Analogna tudi nima limita koliko tvjev lahko gledaš / imaš naenkrat.
Možno je tudi 1000 ali več.

Spajky ::

@ Spc : >Možno je tudi 1000 ali več>

Ja če dodatno daš vmes ojačevalni distribucijski ojačevalček oz nekaj njih >:D ... Saj pa tudi pri Dig.kabelski dobiš tudi analog signal zraven!

Jest mam dobro leto npr. že analogni 3-ček paket S (ko se ga je še dalo dobit-22€), in zdej pred par dnevi so dvignili iNet iz 256/64 na 1Mb/256, pa se lahko posluša bp web-radio in surfa hkrati, kar prej ni bil slučaj! Pa se zaradi 3€ več tako ne sekiram, ker sem poleg višje cene tudi nekaj praktično pridobil za 25€ naročnine.

Analogna programska shema in kvaliteta slike na mojem 2leti starem 100Hz flat Grundig 29˝Crt-ju, pa mi je tudi meni čisto zadosti, še posebej dokumentarci posneti v HD so videt "svetsko" (1/3 programov od vseh je Ok, drugo zame škart) ... Pa se tudi ne zezam z vsemogočimi karticami, standardi, dodatno potrošnjo elektrike za set top box; pa še VHS videorekorder kdaj uporabim brez dodatnega plačevanja podobne dig.storitve >:D ...

Glavni namen prehoda na digitalno je samo sprostitev kapacitet za "nove storitve", ki pa so namenjene samo kasnejšemu vlečenju denarja iz denarnice "napaljenih" potrošnikov. Ko začetna euforija mine, pa višji računi ostanejo veliki večini 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky je izjavil:

@ Spc : >Možno je tudi 1000 ali več>

Ja če dodatno daš vmes ojačevalni distribucijski ojačevalček oz nekaj njih >:D ... Saj pa tudi pri Dig.kabelski dobiš tudi analog signal zraven!

Jest mam dobro leto npr. že analogni 3-ček paket S (ko se ga je še dalo dobit-22€), in zdej pred par dnevi so dvignili iNet iz 256/64 na 1Mb/256, pa se lahko posluša bp web-radio in surfa hkrati, kar prej ni bil slučaj! Pa se zaradi 3€ več tako ne sekiram, ker sem poleg višje cene tudi nekaj praktično pridobil za 25€ naročnine.

Analogna programska shema in kvaliteta slike na mojem 2leti starem 100Hz flat Grundig 29˝Crt-ju, pa mi je tudi meni čisto zadosti, še posebej dokumentarci posneti v HD so videt "svetsko" (1/3 programov od vseh je Ok, drugo zame škart) ... Pa se tudi ne zezam z vsemogočimi karticami, standardi, dodatno potrošnjo elektrike za set top box; pa še VHS videorekorder kdaj uporabim brez dodatnega plačevanja podobne dig.storitve >:D ...

Glavni namen prehoda na digitalno je samo sprostitev kapacitet za "nove storitve", ki pa so namenjene samo kasnejšemu vlečenju denarja iz denarnice "napaljenih" potrošnikov. Ko začetna euforija mine, pa višji računi ostanejo veliki večini 8-)

Točno tako.
Zato pa imam jaz samo internet + analogno TV.
8-)

kak so bedni ti telesmehi z tem kodiranjem. Preklopni časi med programi so kar precej večji. Brez veze so zakomplicirali celo zadevo, banda.

storitev slabša, cena višja :-)

JK007 ::

Hvala bogu, da je signal od Siola in T-2 nezaklenjen in dostopen vsem.
....... www.kabelska.net .........

Spajky ::

>:D he he, malo po malo pa ščasoma ne bo več v celoti! Optimist! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

OldSkul ::

plavko61 je izjavil:

kak so bedni ti telesmehi z tem kodiranjem. Preklopni časi med programi so kar precej večji. Brez veze so zakomplicirali celo zadevo, banda.

problem so tisti moduli, ki imajo prešibke procesorje v sebi...

Recimo kabelski Dreambox 800hd, kjer preizkušeno dela telemach kartica, prestavlja te kanale zelo hitro.

KuntaKinte ::

tud stari kaon jih kar hitro prestavlja

KTr1sk ::

Upam, da še ne bodo Ario podražili, ko se vse draži jao
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

markk1 ::

ario je ločena firma!

OldSkul je izjavil:

plavko61 je izjavil:

problem so tisti moduli, ki imajo prešibke procesorje v sebi...

Recimo kabelski Dreambox 800hd, kjer preizkušeno dela telemach kartica, prestavlja te kanale zelo hitro.

Potem bi kvečjemu rekel da je tale Tecnisat TechniCrypt CX počasno sranje, ker včasih za en moment izpiše "no access", ker tvomim da je problem v sony 37V5500.

Opažam, da mi cisco dropa fpsje.
Ravno gledam POPTV in namesto, da bi bil framerate 50fps mi vmes za 30 sekund pade na 13fps nato spet zraste na 50fps.
To se dogaja samo na cisco-tu, kaon dela normalno.

Še ima kdo te simptone ?

Še ima kdo te simptone ?

Da. Oziroma sem jih imel s ciscotom. Nimam sicer stevilk, vendar so frejmi obcasno opazno padli. Prav tako za priblizno pol minute, potem se je pa popravilo.

hmm zgleda, da ne zna prikazat ta cisco niti 25fps.
Kajti slika je interlace-ana tako,da mora MPEG-2 processor dekodirat samo 25fps, drugih 25 slik pridobi TV ko zadevo de-interlace-a linearno.

Tako torej zgleda,da ta cisco ni zmožen predvajat niti 25 fps 100% tekoče.
8-O

Mogoče pa je bil problem na sprejemnem signalu - sem tudi jaz včeraj pri kolegu opazil, da se je slika preko Ciscota nekaj časa "zatikala". Nisem pa imel možnosti preverit, kako so se odzivali drugi sprejemniki.

Sem preveril in izmeril signal - signal ni problem.

Mislil sem na samo kvaliteto signala direkt iz studia POP TV-ja ( mogoče so imeli oni kakšne probleme ).

Počasi bom obupal, že stokrat sem poskušal dopovedat na podpori da jim EPG ne dela pravilno. A je to tako teško razumeti, da ob preklopu programa izpiše napačno informacijo katera oddaja trenutno teče. Ko pogledaš celoten EPG za trenuten dan deluje pravilno, ko pa samo preklopiš program ti izpiše kar je se predvajalo pred tremi urami. Zadevo sem preveril na vseh mogočih televizorjih in boxih. A kdo tukaj na forumu razume kar je problem?

plavko61 je izjavil:

Počasi bom obupal, že stokrat sem poskušal dopovedat na podpori da jim EPG ne dela pravilno. A je to tako teško razumeti, da ob preklopu programa izpiše napačno informacijo katera oddaja trenutno teče. Ko pogledaš celoten EPG za trenuten dan deluje pravilno, ko pa samo preklopiš program ti izpiše kar je se predvajalo pred tremi urami. Zadevo sem preveril na vseh mogočih televizorjih in boxih. A kdo tukaj na forumu razume kar je problem?

Ja problem je pri njih.
Navadit se bomo morali, da je ta digitalna televizija testna in ni za uporabo kajti dropa frame-e, epg ne deluje .. rajši si poiščem ta kanal na satelitu tam je vsaj za gledat.

JK007 je izjavil:

Mislil sem na samo kvaliteto signala direkt iz studia POP TV-ja ( mogoče so imeli oni kakšne probleme ).

Če pa mi na kaonu deluje normalno.. samo cisco mi dropa frame-e... in to ne samo na pop tvju..
Ravokar mi jih je dropalo na PRO7.
Recimo na Disney kanalu pa slika prehiteva zvok. To je seveda samo na ciscotu, kaon dela normalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

V-i-p ::

Kabelski operaterji, člani Združenja kabelskih operaterjev Slovenije, obveščajo javnost in vse naročnike, da sta imetnika pravic televizijskih prenosov tekem nogometnega svetovnega prvenstva za Slovenijo od Združenja skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije - SAZAS (zastopnik omenjenih programov v Sloveniji), zahtevala prepoved prenašanja na programih ARD, ZDF in HRT 2.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Me zanima kdo nam bo prepovedal, da gledamo ZDF preko satelita ali še boljše, da gledamo Broadcast FEED iz satelita v HD, 40mbit/s MPEG-2 4:2:2.

Vidim, da so skladatelji kr močni, da telemach vgasne kanale.
Mogoče so polagalci talnih oblog še bolj močni .. ko bojo toti vsekali potem pa tak lahko tv dol vgasnete, vse kanale.

:))

Zgodovina sprememb…

Če bo SAZAS zahteval, da se vsi kanali dol vgasnejo jih bodo tudi morali !
Če ti DURS naloži plačilo nekega davka boš tudi moral slejkotprej plačat !

Če ti polagalec talnih oblog prepove izstop iz hiše, potem se moraš pazit, ker drugače te snipne iz 60km direktno v čelo.
Pa še hudi davek moraš potem plačati ko si hin.

JK007 je izjavil:

Če bo SAZAS zahteval, da se vsi kanali dol vgasnejo jih bodo tudi morali !
Če ti DURS naloži plačilo nekega davka boš tudi moral slejkotprej plačat !

Se pravi mi ko gledamo zadevo preko stalita moramo plačati hudi davek ?

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Vem, da ni ontopic, sam če je že tema okol satelitske. Obstaja kaki spliter, razdelilec, da bi na enem satelitu/ sprejemniku lahko imel dve televiziji?
@ Pusti soncu v srce... @

Seveda.
Imaš DISeQc switch-e ali pa LNB z vgajenim switchem.
Poglej sem:
http://www.invacom.net/documents/Quaddatasheetwhite_000.pdf
http://www.invacom.net/invacom_products.htm

:D

V-i-p ::

Itak, Spc spet brihten kot vedno :). Telemach vsaj spoštuje zakone in predpise. Glede na tvoje pisanje bom raje tiho, kar si mislim o tvojem spoštovanju...

Na, čitaj:

in...

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Telemach vsaj spoštuje zakone in predpise.

Aja, a res ???
S tem, ko se ne drzi zakonsko predvidenega 30 dnevnega roka, o vnaprejsnjem obvescanju uporabnikov o spremembah, tudi?

Narod bo šel rajši na satelit gledat kot pa da gleda preko telemacha.
Sem 100%.
Zaradi skladateljev pa se res ne mislimo prilagajat.
Bom probal najt HD Feed. :)

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

A prek satelita lahk vse gledaš , brez omejitev?
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak je izjavil:

A prek satelita lahk vse gledaš , brez omejitev?

Seveda.
Enako je bil eurosong 2010, MPEG-2 4:2:2 HD feed si lahko celo snemal iz EutelSat-a W3 7°E.
Feed je bil 1000x boljši kot pa ORF1 HD.
In vse je bilo zastojn enako je sedaj z fuzbalom.
BBC FEED pa imaš na Astri2, in je tudi zastojn z angleškim komentatorjem, ki se je tudi pojavljal v FIFA špilih..

za MPEG-2 4:2:2 @ 38mbit/s je naboljše uporabit PC kartico TeVii S464 DVB-S2 PCI oz. TeVii S470 DVB-S2 PCIe oz. TeVii S660 DVB-S2 USB pa še ta Montage M88DS3000 chipset/demodulator podpira blindscan.
Za software pa lepo uporabiš DVBViewer Pro, ki zna feed snemat direktno na disk brez izgub.
Feed ti posname v mpeg-2 4:2:2 transport stream oz. .ts file.

FEED-i so ponavadi skoraj vedno FTA.

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

In s katerim sprejemnikom gledaš? Ker za 4:2:2 feede vem, da jih samo redki sprejemniki podpirajo (azbox recimo, ki pa je meni sranje).

Prek satelita lahko gledaš zastonj, tisto kar je zastonj, simpl :) Tle poglej kateri HD kanali so prosti (FTA): http://en.kingofsat.net/hdtv.php

Drugače W3 7E satelita nimam. Nimam motorja, imam T90 anteno, pa mam samo res uporabne satelite naštimane (trenutno 7).
««
26 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4414030 (7602) yanz
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208662 (4301) predrag000
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418638 (10112) mysterio
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
287283 (5806) robotek87
»

RTV SLO HD na Telemachu