Forum » Omrežja in internet » Telemach digitalna tv, Pomoč!!
Telemach digitalna tv, Pomoč!!
T(he) Boss ::
Na siolu je razlika med duo (ki ga imam) in trio 1EUR . Mi imamo KKS v lasti občine in zdaj njim plačujemo naročnino, potem pa je potrebno direktno telemachu + tisto lokalnemu KKS, kar pa nanese precej denarja.
plavko61 ::
A ima kdo Sony LCD TV in mi lahko reče kateri conax modul mu dela?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
JK007 ::
Kolega ima conax modul od Technisat-a in mu dela bp - vem pa, da so starejši Sony modeli imeli problem z napajanjem modulov in jim je vse skupaj štekalo.
p.s. Tudi jaz imam na Samsungu ta modul - brez pripomb.
p.s. Tudi jaz imam na Samsungu ta modul - brez pripomb.
....... www.kabelska.net .........
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JK007 ()
aljazp ::
Tom-Cat ::
To je tale (TechniSat TechniCAM "CX" Conax-Modul), ne? Ne potrebujemo tegale (Conax Modul MPEG 4), ki ga imajo skandinavci, verjetno?
Kaj je "starejši" Sony? Mi imamo 40W4500 - je to že ta "starejši"?
Ne potrebujes MPEG4 varijante (ta varijanta ti pretvori MPEG4 v MPEG2), ker ti ta Sony ze podpira MPEG4 sam od sebe.
40W4500 deluje ok z technisatovim Conax modulom. Sicer se jaz nisem slisal da bi katerikoli Sony imel probleme s Conax moduli zaradi napajanja... edino tisti najbolj stari, pa se tisti zaradi tega ker niso imeli MPEG4.
Dami ::
Bi se dalo kak skupinski nakup nardit? Bi jaz tud rabil 3 tele module (isto za sony 4500). Oziroma samo 2, enega krije telemach?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dami ()
Veron ::
če se bo nabavlalo, bi tudi sam rabil en conax modul, sicer sam imam zunanji DVB-C sprejemnik TT-micro C320, nevem točno kateri modul paše
Spc ::
hmm.
Kaj danes so si telefone dol izklopili ?
Non-stop zasedeno.
Kak jih te lahko človek dokliče ? pa narod bo ponorel.
Kaj danes so si telefone dol izklopili ?
Non-stop zasedeno.
Kak jih te lahko človek dokliče ? pa narod bo ponorel.
V-i-p ::
Ja lej človek božji, več kot eno leto se je vedelo, da bo prej ali slej zaklenjena shema in se je vabilo naročnike na digitalno tv, ampak pa so vsi raje čakali do konca, kot pa si prej zrihtali kartico. Zato pa majo zdaj gužvo,jebiga. Vseh 70 linij je nonstop zasedenih in se pač čaka. Tudi na recepciji je gužva do vrat, ko čakajo v vrsti za module in kartice.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
djordjevic ::
Najmanj, kar bi lahko, je, da bi ob prejšnji položnici priložili dopis, da 'prijazno obveščajo uporabnike, kaj jih ima doleteti'. Zagovarjati ta nenadni rez je (pa do neke mere razumem, če tam delaš) najmanj bolano.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Ja lej človek božji, več kot eno leto se je vedelo, da bo prej ali slej zaklenjena shema in se je vabilo naročnike na digitalno tv, ampak pa so vsi raje čakali do konca, kot pa si prej zrihtali kartico. Zato pa majo zdaj gužvo,jebiga. Vseh 70 linij je nonstop zasedenih in se pač čaka. Tudi na recepciji je gužva do vrat, ko čakajo v vrsti za module in kartice.
To pa se ni vedelo.
Kje je to pisalo pokaži mi to kje je pisalo, da se bodo kanali zaklenli ?
Kakšno kartico ?
Na trieri si dobil DVB-c sprejemnik in je to blo to, nobene kartice, saj smo pa te šli na digitalno ampak nismo dobili kartice, saj je bilo vseskupaj odprto (najbolj osnovni paket).
VIP tu nekaj govoriš kaj sploh res ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
drvo ::
SPC, Zgleda da res. Danes sem pol ure čakal na liniji, pa nisem dočakal, včeraj pa sploh niso bili dosegljivi. Res da se je to že nekaj časa pripravljalo, pa vendar bi človek, ki pošteno plačuje storitev, pričakoval da bo o takšnih spremembah ki tako zelo vplivajo na kakovost storitve(pravzaprav sem trenutno na stanju izpred 20 in več let, torej iz časov sobne antene) pisno obveščen, vsaj nekaj časa vnaprej, ker VIP, oni so tisti, ki morejo zagotavljat kakovost plačane storitve in če so sposobni vsak mesec poslati položnico, bi bilo prav da bi polek položnice pošlali še prej kakšno obvestilo o spremembi ne pa da ti brez kakršne koli razlage praktično ukinejo vse kanale. Torej, na njih je, da zagotavljajo storitev in da me o spremembah obveščajo, na meni pa je, da pridno plačujem položnice ki mi jih oni pošljejo. Jaz sem svoj del vestno izpolnjeval, oni pa so pri svojem delu pogrnili na celi črti in bojo zaradi tega verjetno izgubili kar nekaj naročnikov, mene že.
Verjemi, če bi vedeli že prej za to, bi si že zrihtali. Zakaj misliš da se pol tu pizdimo? Sicer pa nasral smo ga tisti, ki mamo začetni paket, ki dela brez vseh modulov in kartic in to na večih tvjih. Jaz si tole zaklepanje enačim s tem, če bi mel recimo internet ter 3 računalnike z integriranimi mrežnimi. Pol ti pa ponudnik reče da moreš najet njihove mrežne ali si kupit nove, če hočeš kaj več ko 56k linijo.
ducttape ::
Ali mogoče kdo ve, če naročnina na digitalno TV prinese s seboj kakšno časovno vezavo? Ker se mi kodiranje osnovne sheme drugače res ne zdi smiselno.
Kaj pa je z Cartoon networkom ??
Neki čudni jeziki spet, ni pa angleščina ???
Neki romunski jezik ?
Kdo te to razume ?
Neki čudni jeziki spet, ni pa angleščina ???
Neki romunski jezik ?
Kdo te to razume ?
Zgodovina sprememb…
Vsekakor se strinjam, lepo bi bilo prej obvestiti naročnike o zaklepu celotne sheme in to po pošti, se strinjam. Se pa po drugi strani spet strinjam z zaklepom, ker je bila do sedaj digitalna shema (70% programov) brezplačna za vse, tudi če nisi bil naročnik na digitalno shemo. Kar se pa MB področja tiče je pa res problem, ker je bila prej osnovna digi shema v bistvu sprejemnik brez kartice, zdaj pa se rabi sicer brezplačno kartico.
Aja, pa dajmo še kakšno novost: kmalu bodo pri Telemachu v shemi 3D programi, katere boste lahko gledali ob ustreznem televizorju, ki podpira 3D.
Aja, pa dajmo še kakšno novost: kmalu bodo pri Telemachu v shemi 3D programi, katere boste lahko gledali ob ustreznem televizorju, ki podpira 3D.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Vsekakor se strinjam, lepo bi bilo prej obvestiti naročnike o zaklepu celotne sheme in to po pošti, se strinjam. Se pa po drugi strani spet strinjam z zaklepom, ker je bila do sedaj digitalna shema (70% programov) brezplačna za vse, tudi če nisi bil naročnik na digitalno shemo. Kar se pa MB področja tiče je pa res problem, ker je bila prej osnovna digi shema v bistvu sprejemnik brez kartice, zdaj pa se rabi sicer brezplačno kartico.
Prvo govoriš kako dobro je, da je zadeva sedaj zaklenjena nato pa poveš, da je bila sedaj digitalna brezplačna.
Na koncu pa poveš, da dobiš zastojn kartico.
Torej v čem je zdaj tukaj poanta ?
Če je kartica zastojn je tako ali tako zastojn digitalna televizija, saj bi v nasprotnem primeru morali za kartico plačati.
Torej ?
To se je naredilo, da se jebe uporabnika, ki nič ne ve.
drvo ::
Vip, verjemi, da bi če bi bili obveščeni to storili brez problema, saj osnovni digitalni paket, če se ne motim, stane enako kot analogni. Je pa še druga fora, ko sem zamenjal TV, sem imel strašno slabo sliko na analognih kanalih, tako da sem poklical Telemachovega serviserja da je zadevo rešil, takrat sem ga vprašal povprašal o tem, ker slika, čeprav je bila že veliko boljša, kljub njegovi pomoči še vedno ni bila zame dovolj dobra sem ga povprašal kako je z ponudbo digitalne televizije v našem kraju, takrat mi je seriser sam predlagal, da si naj nastavim, digitalne kanale, ker da jih omogoča že obstoječi paket oziroma da niso kodirani.
takrat mi je seriser sam predlagal, da si naj nastavim, digitalne kanale, ker da jih omogoča že obstoječi paket oziroma da niso kodirani.
Točno tako je tudi bilo.
Nekateri so pa dobili kaon DVB-c receiverje brez kartice, saj kartica ni bila potrebna za navadni paket, če pa si hotel dodatne pakete pa si seveda moral to plačati in seveda je bila potem kartica nujna.
Za najbolj osnovni paket pa ni bilo nič potrebno še celo svetovali so, da si lahko sami kupimo DVB-c sprejemnike brez podpore karticam za najbolj osnovni paket.
LapD ::
Mene sam ena stvar bega ... do zdej sem lahko gledal digitalne programe brez modulov, kartic, sprejemnikov. Zdej pa kar naenkrat potrebujem modul in kartico, ki sta zastonj. V čem je tukaj poanta? V tem, da folk stoji v vrsti pred njihovo poslovalnico? Da vsaj enkrat v življenju obiščeš njihov šalter?
Torej zakaj ne morem preprosto naročit digitalnega paketa, oni pa mi ga vklopijo tako hitro kot so mi ga izklopili?
Torej zakaj ne morem preprosto naročit digitalnega paketa, oni pa mi ga vklopijo tako hitro kot so mi ga izklopili?
web&motion designer
Če je kartica zastojn je tako ali tako zastojn digitalna televizija, saj bi v nasprotnem primeru morali za kartico plačati.
Torej ?
To se je naredilo, da se jebe uporabnika, ki nič ne ve.
+ da moraš sedaj doplačevat za dodatne tvje. Pomoje so vse tole nardili zgolj zarad tega, pa naj rečejo kar hočejo. Če je zadeva delala brez vsega ves ta čas (vmes so še lepo vklaplal in izklaplal HD test kanale), potem ni nobene tehnične podlage, da rabiš kar naenkrat modul+kartico za začetni paket.
rosemaria ::
POzdravljeni vsi skupaj!
Ne vem, če ste se vsi pozanimali v čem je poanta teh najnovejših blokad (čakali smo na tel 2 uri in 15 minut!!!!). Baje so blokirali zato, ker so imeli ljudje analogni paket in novejše TV-je in so lahko gledali digitalno TV. Ampak mi npr. imamo trojčka- digitalni paket. Torej mi jim plačujemo, da lahko gledamo digitalno TV kar pomeni, da so oni nam dolžni nudit digitalni signal. Če imajo probleme z drugimi, pa naj blokirajo vsakega uporabnika posebej in ne kar vse skupaj (ja vem, to je njim lažje)- samo to ni moj ampak je njihov problem!!! Ker smo mi končni porabnik- njih niti pod razno nima za srbet ali imamo star sprejemnik ali novejši- ali imamo 2 ali 5 (uradno oni "dovolijo" samo 3 sprejemnike- če bi jih imel več, bi moral imat dodatni paket...). Če bi imel starejšega bi tak moral imeti digitalni pretvornik- pri novejšem, pa bi kartice MORALE paseti v režo TV brez takih in drugačnih vmesnikov!!!Kakor koli- če primerjam z vodovodom ali elektriko- je čist vseeno ali imam jaz doma 1 pipo ali 10 (oz 3 žarnice ali 25)- dokler plačujem položnico kot treba mi oni morajo zagotoviti vodo oz elektriko. Ti pri telemachu pa ne vejo več kaj bi si zmislili, da bi nas olupili....Konec koncev- država vzpodbuja nakup novejših TV sprejemnikov, da bomo lahko gledali digitalno TV. Kar pomeni, da vejetno telemach dela protipravno...
Ne vam kaj boste storili vi- mi bomo malo poklicali na APEK - naj jim oni stopijo na prste. Ker ni res- vsakih 14 dni so problemi, ni signala, ni programnov... Naj že enkrat posodobijo omrežje (kar je njihova naloga) in začnejo zagotavljat ponudbo kot jo reklamirajo. Mogoče namig- dajmo jim stopit na prste- več ljudi se bo pritožilo kjer se mora (APEK), prej bodo stvari zalaufale- ker roko na srce- tale forum tukaj- ta Telemacha prav nič ne boli!
Lep pozdrav!
Ne vem, če ste se vsi pozanimali v čem je poanta teh najnovejših blokad (čakali smo na tel 2 uri in 15 minut!!!!). Baje so blokirali zato, ker so imeli ljudje analogni paket in novejše TV-je in so lahko gledali digitalno TV. Ampak mi npr. imamo trojčka- digitalni paket. Torej mi jim plačujemo, da lahko gledamo digitalno TV kar pomeni, da so oni nam dolžni nudit digitalni signal. Če imajo probleme z drugimi, pa naj blokirajo vsakega uporabnika posebej in ne kar vse skupaj (ja vem, to je njim lažje)- samo to ni moj ampak je njihov problem!!! Ker smo mi končni porabnik- njih niti pod razno nima za srbet ali imamo star sprejemnik ali novejši- ali imamo 2 ali 5 (uradno oni "dovolijo" samo 3 sprejemnike- če bi jih imel več, bi moral imat dodatni paket...). Če bi imel starejšega bi tak moral imeti digitalni pretvornik- pri novejšem, pa bi kartice MORALE paseti v režo TV brez takih in drugačnih vmesnikov!!!Kakor koli- če primerjam z vodovodom ali elektriko- je čist vseeno ali imam jaz doma 1 pipo ali 10 (oz 3 žarnice ali 25)- dokler plačujem položnico kot treba mi oni morajo zagotoviti vodo oz elektriko. Ti pri telemachu pa ne vejo več kaj bi si zmislili, da bi nas olupili....Konec koncev- država vzpodbuja nakup novejših TV sprejemnikov, da bomo lahko gledali digitalno TV. Kar pomeni, da vejetno telemach dela protipravno...
Ne vam kaj boste storili vi- mi bomo malo poklicali na APEK - naj jim oni stopijo na prste. Ker ni res- vsakih 14 dni so problemi, ni signala, ni programnov... Naj že enkrat posodobijo omrežje (kar je njihova naloga) in začnejo zagotavljat ponudbo kot jo reklamirajo. Mogoče namig- dajmo jim stopit na prste- več ljudi se bo pritožilo kjer se mora (APEK), prej bodo stvari zalaufale- ker roko na srce- tale forum tukaj- ta Telemacha prav nič ne boli!
Lep pozdrav!
misek ::
Kartico ti verjetno ne bo uspelo klonirati. Bolj praktična rešitev je cardsharing. Verjetno pa v tem primeru potrebuješ malce boljši stb ala dreambox.
plavko61 ::
a stane vsaka dodatna kartica 2EUR/kom ali je kartica zastonj pa je 2EUR najem konax modula(STB)?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
Kartico ti verjetno ne bo uspelo klonirati. Bolj praktična rešitev je cardsharing. Verjetno pa v tem primeru potrebuješ malce boljši stb ala dreambox.
Zakaj pa ne ?
Sisitem ve če sta v uporabi dve kartici ?
Tilen ::
So vsaj uredili, da so spremembe paketov možne remote, brez da se oglasiš v njihovi poslovalnici? So menda edini ISP pri kateremu to ni mogoče.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Okapi ::
Nimam Telemacha, ampak me zanima, a so analogne kanale potem povsem ukinili? Ker če imaš digitalno naročnino in nimaš kartice, menda lahko vsaj analogne programe gledaš? A ne gre več oboje po vsakem kablu, kot je šlo doslej?
O.
O.
OldSkul ::
analogni so še, samo če bi rad gledal digitalne se moraš na njih naročit. Analogno pa še vedno lahko gledaš
Okapi ::
Tako da v resnici ni nihče ostal brez televizije, samo analogno morajo gledati, namesto digitalno, dokler si ne preskrbijo kartice, ne?
O.
O.
Sem klical sedaj in po 3 urah dobil linijo.
Pazite sedaj.
To ko se govori, da dobi vsak 3 kartice zastojn je izmišljotina.
Tja moraš it podpisat novo pogodbo in nato ko ti to vse podpišeš dobiš samo ENO KARTICO.
Za vse druge stvari pa moraš doplačat pri mesečni naročnini.
ZATO SO TUDI TO SEDAJ ZABLOKIRALI, DA BI LJUDJE VEČ PLAČALI MESEČNO
Pazite sedaj.
To ko se govori, da dobi vsak 3 kartice zastojn je izmišljotina.
Tja moraš it podpisat novo pogodbo in nato ko ti to vse podpišeš dobiš samo ENO KARTICO.
Za vse druge stvari pa moraš doplačat pri mesečni naročnini.
ZATO SO TUDI TO SEDAJ ZABLOKIRALI, DA BI LJUDJE VEČ PLAČALI MESEČNO
Kok pa stane pol dodatna kartica? Al nimaš izbire in morš pr njih vzet modul in ti zraven njega pol dajo dodatno kartico?
Kok pa stane pol dodatna kartica? Al nimaš izbire in morš pr njih vzet modul in ti zraven njega pol dajo dodatno kartico?
Vsaka kartica te pride 2€ na mesec zastojn ne dobiš nič, plus tega pa moraš še podpisat neko novo pogodbo, ker stara pogodba (digitalna tv) več ne velja.
NE BOM OPRAVIČEVAL FANTOV IN PUNC V NAROČNIŠKI, AMPAK IMAJO RES NORO GUŽVO PA JE MOGOČE KAK NOVI NAROBE POVEDAL:
- TRI kartice na eno naročnino SO ZASTONJ
- vsak modul se doplača DVA evra mesečno
INFORMACIJA JE 10000% TOČNA !
aljazp ::
Vsaka kartica te pride 2€ na mesec zastojn ne dobiš nič, plus tega pa moraš še podpisat neko novo pogodbo, ker stara pogodba (digitalna tv) več ne velja.
Zanimivo. Kartic sploh nimajo na ceniku. Samo modul.
NE BOM OPRAVIČEVAL FANTOV IN PUNC V NAROČNIŠKI, AMPAK IMAJO RES NORO GUŽVO PA JE MOGOČE KAK NOVI NAROBE POVEDAL:
Žal to ne drži.
Sem govoril z ljubljano.
Plus tega ne vidim razloga zakaj bi moral podpisovati novo pogodbo. Ali stara ni veljavna ?
Zgodovina sprememb…
LapD ::
Kolikor je meni znano lahko "zastonj" gledaš eno digitalno tv in dve analogni. Za vsako naslednjo digitalno moraš doplačat 2 eur / mesec.
web&motion designer
Kolikor je meni znano lahko "zastonj" gledaš eno digitalno tv in dve analogni. Za vsako naslednjo digitalno moraš doplačat 2 eur / mesec.
hehe.
Dve analogni ?
Jaz si lahko na analogno obesim gor 1000 tvjev pa gledam na 1000 tvjih.
Čudno, da pri internetu ni točno določeno kolko pcjev oz. naprav lahko imaš za routerjem.
In da če imaš več kot 2 pcja moraš doplačat.
Zgodovina sprememb…
Joj, Spc jaz sem ti Ljubljana, jebote :). TRI KARTICE SO ZASTONJ IN PIKA. Če mi ne verjameš, podatke na privat pa dobiš jutri domov zastonj vse tri, noben problem. Samo module si zrihtaj, ker tisti se pa doplačajo po 2EUR/komad.
Joj, Spc jaz sem ti Ljubljana, jebote :). TRI KARTICE SO ZASTONJ IN PIKA. Če mi ne verjameš, podatke na privat pa dobiš jutri domov zastonj vse tri, noben problem. Samo module si zrihtaj, ker tisti se pa doplačajo po 2EUR/komad.
Glej.
Mi mamo doma ovi stari kaon, torej zdaj rabimo kartico za to.
Plus tega če vzamem kartico in podpišem novo pogodbo mi pripada en zastojnski settop box.
Po tej logiki bi moral dobiti zastojn:
3x kartice, 1x stb.
To pa ni tako, saj so mi to v ljubljani tako povedali.
Meni je vbistvu tak vseeno ampak mojim staršem ni kaj bodo naredili pa je njihova odločitev.
luli ::
V-i-p : Ne zavajaj in laži!
Niso 3 kartice zastonj, ampak gre za kombinacije 1 CISCO + 2 kartici ali 2xCISCO in 1 kartica itd...
Naslednje kar nisi povedal je da moraš, da bi dobil kartico spremeniti na nov paket za tiste, ki še plačujejo manj starega.
In tretje CardSharing prav lepo dela.
Niso 3 kartice zastonj, ampak gre za kombinacije 1 CISCO + 2 kartici ali 2xCISCO in 1 kartica itd...
Naslednje kar nisi povedal je da moraš, da bi dobil kartico spremeniti na nov paket za tiste, ki še plačujejo manj starega.
In tretje CardSharing prav lepo dela.
Moji starši bodo verjetno ukinili analogno, saj imamo satelit DVB-s, na katerem lahko gledamo PRO7, SAT1, DSF it itd itd zastojn, ne rabimo plačevati 16€ na mesec za to. Kaj se pa tiče slovenskih pa lepo preko antene dobiš vse.
Me pa čudi zakaj so sedaj nekateri programi v romunščini.
Recimo zvok na Cartoon network je romunski, seveda nič ne razumem.
Če bi recimo šel na telemach digitalno pa bi bil angleški original.
Me pa čudi zakaj so sedaj nekateri programi v romunščini.
Recimo zvok na Cartoon network je romunski, seveda nič ne razumem.
Če bi recimo šel na telemach digitalno pa bi bil angleški original.
Zgodovina sprememb…
Jaz res ne vem a ste vi v Mariboru čudni ali ne razumete? Narisat ne znam, zato še zadnjič: V ENI NAROČNINI LAHKO DOBIŠ TRI BREZPLAČNE KARTICE, SEVEDA ČE IMAŠ SVOJO OPREMO (STB ALI TV) KAMOR BOŠ TE JEBENE KARTICE VTAKNIL. V kolikor svoje opreme nimaš, pa seveda lahko kombiniraš (Telemachov STB + ena kartica, + druga kartica) ali pa recimo Telemachov STB + dva modula + dve kartici). V osnovi so pa tri kartice na eno naročnino Z A S T O N J.
JK007 ::
Ni mi jasno, česa ne razumete.
Če plačuješ analogno kabelsko lahko še danes dalje gledaš analogne programe.
Če nimaš naročnine na digitalno TV ne moreš spremljati digitalnih programov !
Če želite spremljati digitalno TV se morete nanjo naročit !
Lahko kličete svetega petra pa vam nebo mogel nič pomagat.
Če plačuješ analogno kabelsko lahko še danes dalje gledaš analogne programe.
Če nimaš naročnine na digitalno TV ne moreš spremljati digitalnih programov !
Če želite spremljati digitalno TV se morete nanjo naročit !
Lahko kličete svetega petra pa vam nebo mogel nič pomagat.
....... www.kabelska.net .........
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JK007 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektro turnšek in digitalna TVOddelek: Omrežja in internet | 13817 (7389) | yanz |
» | digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)Oddelek: Pomoč in nasveti | 8560 (4199) | predrag000 |
» | digitalni sprejemnik (DVB-C) za TVOddelek: Zvok in slika | 18523 (9997) | mysterio |
» | Digitalna televizija!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7110 (5633) | robotek87 |
» | RTV SLO HD na TelemachuOddelek: Zvok in slika | 8476 (7378) | Alexius Heristalski |