» »

Računalnik iz Združenih držav Amerike

Računalnik iz Združenih držav Amerike

kinofreak ::

Pozdravljeni.

Imam možnost pripeljati PC iz ZDA, zato sem se odločil, da si ga bom dejansko privoščil in zamenjal starega. Cena se mi zdi kar ugodna, me pa zanima, kaj mislite o tej konfiguraciji in o tem, ali računalniki normalno delajo tudi pri nas. Problem je namreč ta, da sam nisem ravno expert v sestavljanju komponent, zato iščem vglavnem že "končne" izdelke, ki imajo notri kar pač imajo. Vseeno pa bi se morda dalo kaj spremeniti, čeprav je moja meja 700 EUR. Skratka, nekako sem naklonjen tej konfiguraciji:

Računalnik Hewlett Packard

·PROCESOR: Intel® Core™2 Quad processor Q6700, 1066MHz frontside bus, 8MB L2 cache and 2.66GHz processor speed per core
·SPOMIN: 6GB PC2-6400 DDR2 SDRAM
·DVD RECORDER HP: Multiformat DVD±RW/CD-RW double-layer support
·TRDI DISK HEWLETT PACKARD: 750GB Serial ATA hard drive (7200 rpm)
·GRAFIČNA KARTICA: NVIDIA GeForce 9500 GS graphics with 512MB dedicated video memory and up to 2303MB total available graphics memory
·High-definition TV tuner (NTSC and ATSC) with PVR (personal video recorder) and FM tuner; S-video and composite video inputs; HP Media Center remote with IR receiver
·2 IEEE 1394 interfaces and 6 high-speed USB 2.0 ports, both front and rear accessible, for fast digital data transfer and easy peripheral connectivity
·Built-in high-speed wireless LAN (802.11b/g/n); built-in 10/100/1000Base-T Ethernet LAN with RJ-45 connector; 56 Kbps modem

Cena je 1.050 USD oz. 710 EUR.

Vsako mnenje šteje :)

LP

jype ::

Na tole boš na meji plačal še 20% DDV.

Torej okoli jurja ojro vse skupaj.

fraising ::

20% od 710€je 850€:P

kinofreak ::

Mam srečo, da lahko kupim brez davka, ker mamo v žlahti diplomata v ZDA, ki ne rabi plačati davka. Zato pa mislim, da se mi splača. Kaj pravite?

Invictus ::

Če je tako, pol ja ...

Sam pazi da bo napajalnik podpiral tudi 220V. Drugače si mrzel :).

Mislim da tako brez davka ne bo šlo. Včasih je bilo tako, da si brez carine lahko pripeljal robo, ampak si moral vsaj pol leta bivati v tujini in tam zaključiti bivanje. ne vem pa kako je zdaj.

LP I.

kinofreak ::

Brez davka gre samo, če diplomat zaključi misijo v tujini in vse svoje stvari spakira in jih skupaj pripelje domov v eni pošiljki. Gre za vso pohištvo, opremo itd. (hladilniki, TV, kuhinje, itd itd). Vse se spakira v kontejnere in se lahko pripelje v državo, kamor se diplomat vrača, brez carine, ker se šteje, da je vse stvari uporabljal na misiji. Seveda, kakih illegal stvari ali pa 100 kosov računalnikov vseeno ne moreš privlečt, ker te carina vseeno lahko pregleda, ne zaračunava pa ti carine za običajne stvari v kontejnerju. Se vam torej zdi, da je cena OK?

kinofreak ::

V ZDA kot diplomat dobiš kartico carine in davčne ZDA, katero pokažeš v trgovini in kupiš že v trgovini stvar brez davka.

Wox ::

Če je računalnik ameriškega porekla se plača samo 20% DDV. Če mi garantirajo, da se računalnik v naslednjih treh letih ne pokvari (hec), ga kupim. Sicer pa raje dam 150-200€ več, in računalnik kupim pri domačem trgovcu.
Commodore 64

kmetek ::

·GRAFIČNA KARTICA: NVIDIA GeForce 9500 GS graphics with 512MB dedicated video memory and up to 2303MB total available graphics memory

ROFLMAO

opeter ::

@kmetek: če pa dejansko podpira HyperMemory, kot vse ostale kartice...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Valvoline ::

Po mojem ga dobiš tule ceneje kot je navedena cena.
Grafa je pa neprimerna tej konfiguraciji. Prešvoh.

pirlo ::

Sicer nevem kak so cene tam ampak mislim, da se ti bolj splača nabavit po komponentah. Tudi če nisi expert za sestavljanje imaš 2 možnosti:
1. Pri kakem spletnem prodajalcu doplačaš za sestavo računalnika.
2. V ohišje si zašraufaš dvd in diske, ter vstaviš grafično. Procesor (predvidevam, da je to največja težava) pa si daš v škatlo z matično in ti zmontira tu to en ko ve.

bobby ::

Ok, tv tuner ti ne bo pravilno delal. V usa imajo ntsc mi pa pal standard. Vsaj iz tega opisa,ki si ga dal.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby ::

Dodatek: morebit se samo meni zdi ampak vseeno je to tko "osnovna" konfiguracija in dvomim,da se bi ti splacalo za 700€ hecat s tem. Pozanimaj se pa ce v slo lahko uvelavlas gar. Ce ti tm kje pise model number rac, pol sam napis mail na hpslo pa povprasaj.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

kinofreak ::

Bobby, mas po mojem prav ja. Na hitro sem si izracunal in predvidevam, da bi prisparal kakih 200 EUR, kar ni za v steno vrect, ampak problem je, ker ne vem natancno, ker nikjer pri nas nisem nasel podobne konfiguracije. Problem je tudi, ker npr. pri komponentah samo pise, da je 750 GB, ne pise pa kdo je izdelovalec. Je pa res, da ga na strani bestbuy.com kar precej hvalijo. Ce bi se morda vseeno odlocil in kupil samo komponente, koliko pri nas priblizno stane montaza racunalnika.

nuclear ::

niti ne vem zakaj si pomislil na to. sploh ne vidim zakaj bi se matral iz ZDA, potem hecal z garancijo, pa še dražje je.
če pa že hočeš quada met, pa vzameš BP Q6600,.. ma dj poglej si mal topike.. eni ste čudni, brez zamere.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

pirlo ::

niti ne vem zakaj si pomislil na to. sploh ne vidim zakaj bi se matral iz ZDA, potem hecal z garancijo, pa še dražje je.
če pa že hočeš quada met, pa vzameš BP Q6600,.. ma dj poglej si mal topike.. eni ste čudni, brez zamere.

Meni pa se ne zdi "tak čudna" ideja. Glede na vrednost dolarja napram evra se verjetno da kaj profitirat (ne poznam cen). Verjetnost, da se ti kaj pokvari (če nimaš nvidie :)) je zelo majhna. Če pa se že pa se bo ali takoj ali pa čez nekaj let ko bo itak že vse 5x boljše kot je danes.

Utk ::

To je HP računalnik, že zato je dražji. Enak model v Sloveniji, s HP znakom na vrhu, je verjetno dražji. Lahko si pa v Ameriki kupiš nek noname računalnik in bo sigurno dost cenejši.

_koki_ ::

mah js bi v tvojem primeru vzel samo nekaj majhnih ter občutno cenejših komponent tam in jih prinesel čez lužo...
npr. splača se ti vzet samo procesor (q6600,q6700,..), grafično R4870 pa rame minimalno 8gb, mogoče disk, ostale komponente si pa nabaviš tu in sam sestaviš ali daš kakmu kolegu da ti sestavi, pa boš najcenej prišu skoz, pa tut na carini vrjetno nebi zaj... če pa lahk še za koga drugega prineseš kaj se pa priporočam za ps3, plačam tut vnaprej gotovina, obvezno 60 ali 80gb varianta saj je pri nas preveč draga in hočem tudi stare originale špilat iz ps2 ki jih mam malo morje...

Reaper ::

jaz imam z nakupovanjem računalnikov v USA same dobre izkušnje. Kupil sem prenosni računalnik, pri nas je bila slabša konfiguracija nekaj čez 900€, v USA (BestBuy) pa sem ga skupaj z njihovim davkom (Pennsylvania, Pittsburgh, 7% na ceno) dobil za 450€ z več rama, večjim diskom, boljšo baterijo in več dodatne opreme, ki je bila že original priložena, tako da se vsekakor splača kupovati tam. Glede garancije je pa tako, vedno se najde kakšen znanec, ki hodi v USA če ne večkrat, vsaj letno in ti lahko stvar odnese pod garancijo če le ta nima svetovne garancije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Reaper ()

UnChien ::

Meni ni jasno zakaj se kupuje toliko nepotrebnega rama? Tako ali tako procesor (pač računalnik) uporablja največ do 2GB v primeru za Win XP, za ostale OS pa ne vem, toda tudi Vista mislim, da nikakor ne potrebuje 8GB, niti 6.
Da še navedem primer: Računalnik Intel Core 2 Duo z 4 GB rama navaja, da uporablja max 2GB, z nekimi dodatnimi nastavitvami se je ta poraba dvignila na max 3,2 GB. V kolikor mi je znano, je to zaradi OS, ki je v tem primeru XP. Torej navsenazadnje so rami preko 4GB (skupne velikosti) le potrata.

Za druge OS mi pa ni znana poraba rama, torej če kdo kaj ve o tem... ??


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12927465 (25309) chinko
»

Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5012977 (11348) St235
»

Grafična kartica in HD filmi

Oddelek: Kaj kupiti
262409 (1915) pviran3
»

Nakup prenosnika v Ameriki

Oddelek: Kaj kupiti
243169 (2421) Reaper
»

Katero grafično do nekje 60kSIT?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
985579 (3711) Dr_M

Več podobnih tem