» »

Nakup prenosnika v Ameriki

Nakup prenosnika v Ameriki

Reaper ::

Pozdravljeni. Ker znanec v kratkem odhaja v Ameriko, sem premišljeval, da bi mi tam kupil prenosni računalnik. Malo sem pogledal cene in vidim da se cene pri nas in v Ameriki zelo razlikujejo, saj recimo prenosnik ki v USA stane 1500$, pri nas stane 1500€, tako da se mi po mojem mnenju nakup tam splača.

Za prenosnik bi bil pripravljen odšteti tam okoli 1500$, to ni čisto fiksna cena ampak bolj kot ji je blizu boljše je.

V mislih sem imel prenosnik z:

-Intel Core 2 Duo procesorjem (T7xxx ali boljši)
-2GB rama
-okoli 200GB diska
-ločeno grafično kartico
-zaslon od 15" do 17"
-DVD+-RW
-WLAN...

pa me zanima katero firmo in model bi vi predlagali?

Če ima kdo izkušnje z nakupom prenosnika v Ameriki (znanec se bo nahajal v Pittsburghu, Pennsylvania), kakšne trgovine, spletne trgovine (naslovi) bi bil zelo hvaležen da mi jih tu napišete oz. pošljete preko ZS

Hvala!

tilinho20 ::

Kaj pa garancija?:\

Matek ::

Ce je verjeti lenovo sajtu dobis za ta denar precej sick konfiguracijo:
T61

Penryn 2.4 (T8300)
2 GB rama
250 GB diska
Geforce 8600 quadro ekvivalent
15-incni zaslon 1920x1200
etc.

Kaj takega bi bilo IMHO odlicno, priporocam le, da nabavis cimmanjsi disk in cimmanj rama, ker taksni upgradei dosti stanejo pri proizvajalcu. Ce se kasneje sam odpravis v trgovino (tudi pri nas), jih dejansko dobis ceneje.

Tilinho - vecina proizvajalcev nudi garancije, ki veljajo po vsem svetu. Sicer se velja vnaprej malce pozanimati o vsem skupaj, ampak naceloma je zadeva precej izvedljiva.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Reaper ::

ja malo me skrbi za garancijo pa glede davka in carine tudi. matek hvala za to konfuguracijo. točno nekaj takega imam v mislih. zelo všečna kombinacija. Zdaj pa me zanima kako se kaj te Penryn procesorji obnesejo, ker imajo 3MB L2 cache, kakšen t7500 pa 4mb.to pomeni da so novejši procesorji šibkejši?

Hardstyle ::

embalažo vrže vstran pa reče da je rabljen tako ni carine in ne davka :)

Reaper ::

to je res ja, samo baje še vseeno radi kaj zajebavajo

lopov ::

Ce mislis to kupovati preko neta direkt pri IBM/Lenovo se ti splaca pogledati za kuponcke oz. kode s popusti. Mimogrede se nabere tudi do 15% (kolega je nabral za 25%, za to pa je porabil 1 dan brskanja po netu).

Problem zna nastati s placevanjem -- ce bo kolega tam "le" 14 zna biti da robe ne bo dobil v tem casu (konfiguracija, posiljanje po posti), potem placa se lahko le z dolocenimi karticami, itd ... Prej se pozanimaj. Ce gres s kesem v stacuno zna biti pa kar zabavno, ker ni tko k pri nas da uletis pa odides z racunalom -- full se bolj prodaja preko neta (nimas tko prvoosebnega kontakta s prodajalcem).

T8300 je boljsi od T7500, tako po frekvenci (2.2 vs 2.4) kot po varcnosti. Vzemi to, ne manj (recimo T8100 je sibkejsi).

Glede kompliciranja na meji ni problemov, skatle ne bos ime, imas pa vsa ostala jajca (CD/DVD, kablovje, navodila). Taksni nakupi so (imho) postali ze precej obicajni.

T61p (ta p je bistven) ima 1920 x 1200 in quadro FX570, samo prej poglej kaksna resolucija je to, ker gre za 15.4" laptop :)) Zgleda hudo, ampak za 75% folka pomoje prevec.

T61 ima pa moznost zaslonov od 1280x800 do 1650x1020, na izbiro so glossy ali mat (to zadnje --> zakon!) in 8600 GT grafiko. Konfiguracijo naredis sam, tko da to variira. V evre prevedeno dobis spodoben config za cca 1200 evrckov (T7500, 8600 GT, 2 Gb rama, 250 Gb disk, 1650 x 1020 mat zaslon, 9-celicna baterija, WinXP Pro), samo zdaj ko so proci novejsi to najbtz pomeni ze kar T8300.

Za adapter ne skrbi, menja se le del ki gre v vticnico in ga kupis za 5 evrov v vsaki elektricni trgovini.

Reaper ::

V kolikor sem jaz razumel bo kolega 2 tedna v Ameriki. Tam okoli tega inštituta naj bi bilo polno teh tehničnih trgovin in bom informacije o presnosnikih ki so znižani (v akciji) dobival sprotim je pa dobro da vem kateri modeli so na splošno ugodni oz. se jih splača kupiti.

Glede plačevanja pa ne vem, ker še nikoli nisem bil tam in o tem nimam najmanjše predstave. Tam se vse plačuje s kartcami potem? nič skoraj na keš?

madmitch ::

embalažo vrže vstran pa reče da je rabljen tako ni carine in ne davka :)


Na HW ni carine.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Reaper ::

kaj pa je HW?

kmetek ::

hw=hardware...in je ddv 20%

Reaper ::

aja butl js, js pa študiram ka bi blo HW :D hvala

se pravi da ti na HW ne morejo zaračunati carine in davka? nekaj v tem smislu?

madmitch ::

Davek ostaja. Glede na cene HW v USA in razmerja $ z € in če to nekdo spotoma prinese, se verjetno računica izide in ti ostane za kakšen pir ali dva, tri...
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Brane2 ::

embalažo vrže vstran pa reče da je rabljen tako ni carine in ne davka :)


Tole je bolj pogumna izjava. Ko sem šel jaz dol, so na naši carini zahtevali popis stvari, ki jih imam s seboj. Popisat sem moral VSE in vse to s serijskimi šptevilkami ( na fotoaparatu, mobilcy, mp3 playerju, vsakem objektivu posebej itd). Ta seznam so mi poštempljali in to robo sem lahko prinesel nazaj, ne da bi mi zahtevali carino in DDV.

Sicer se mi nazaj grede nihče ni obregnil za to, ampak feeling sem imel, da bi se prav lahko.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Reaper ::

vedno bolj se obračam v nakup prenosnika poleti pri nas ali pa na hrvaškem da pokasiram PDV, pa raje iz USA dobim iphona :D

edit: zdejle sm gledu mal na lenovo stani in dellovi strani ko si sam konfiguracijo sestaviš.

Dell Inspiron 1720:
Intel® Core™ 2 Duo T8300 (2.4GHz/800Mhz FSB/3MB cache)
Windows Vista® Home Premium Edition
2GB Shared Dual Channel DDR2 at 667MHz
Anti-glare, widescreen 17.0 inch display (1440 x 900)
256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT
Size: 160GB SATA Hard Drive (5400RPM)
Integrated 10/100 Network Card and Modem
CD / DVD writer (DVD+/-RW Drive) 8XDVDRW
High Definition Audio 2.0
Intel® 3945 802.11a/g Mini-card
Integrated 2.0 Megapixel Webcam
85Whr Lithium Ion Battery (9 cell)
Built-in Bluetooth capability (2.0 EDR)
Dell Bluetooth Travel Mouse
Microsoft Works 8.

1464 $ 8-O 8-O 8-O

ostal sem brez besed,take konfiguracije po takšni ceni pri nas ne bomo videli nikoli

kaj pravite se splača nabavit kaj takega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Reaper ()

lopov ::

Mnja ... Glede na to da gre za 17" laptop vzami vsaj 1650x1020; Anti glare najbrz pomeni samo premaz in ne mat zaslona? Spodobilo bi se da imas tudi giga-lan in pa morda nadgradis na wireless na 4695 a/g/n. Ce drugega ne bolje lovi slabsi signal.

A mocnejse graficne ne spravis v ta 17" ? Ker 8600 je MXM II, v 17" pa spravis ze MXM III, kar je ze kksna 8700. Samo predlogi; ce ze kupujes pac kupi najvec za najmanj denarja :))

Reaper ::

hvala za predlog ampak na njihovi strani so na voljo sami 3 grafične kartice in sicer intelov x3100, nvidiina 8400 gs in 8600gt. izbral sem najmočnejšo :)

X-Hair ::

Ravno tako vzamejo papir. Samo da imas kaj za dat, ne bodo nic kompliciral. Samo prek neta so stvari cenejse. Na carini te pa usekajo z 20% DDV-jem. Lahko ti rata lahko ti ne. Kolegu je ratal in to 2x, meni ni. Se pravi mi na celu pise - svercam. Sem pa se vedno drzavo prinesel okol. Racune, ki sem jih dobil po nakupu prek spletne strani na meil, sem dal fotoshopat in smo mal spreminjal cene. Laptop je bil 1260$ in smo napisal 650$ in tako naprej. Seveda sem cakal na vprasanje, da so stvari pa res res poceni. Laptop 450e pa toshiba C2D z 17'' lcd-jem je res mal cudno :D Na to zacudenje sem nalozil, ce mogoce poznajo Thanks giving day, black Friday, promo codes and special saveings. No pa je bilo urejeno, ceprav se jim je zdelo se vedno zelo poceni. >:D

Ti pa predlagam, da preden gres domov malo naprasis prenosnika. Tako je drugemu kolegu ratalo. Ga je odpru in pokazal, kako je lahko to novo in potegnil s prstom po ekranu.

Keyser Soze ::

Predlagam kakšen burger (Big mac ali pa kaj v tem smislu) ter nato urejanje kakšne bolj zapletene razpredelnice v Excelu.

Garantirano bo prenosnik tak, da se ga cariniki ne bodo hoteli dotakniti niti s palico. =)

Sem pa jaz isto v dilemi glede nabave prenosnika. Ali bi ga kupil pri nas, preko ebaya ali pa dal pripeljati iz USofA. Tako da, poročaj o napredku.
OM, F, G!

Reaper ::

sem gledal malo po internetu in se mi nakup tega della skoraj najbolj splača ker je glede na to kar ponuja dalllleč pred vsemi ostalimi. tudi kvaliteta Dell-a je zelo dobra. Baje imajo bolj lev način nalaganja driverjev ampak to je zadnje kar me skrbi. Dotično situacijo bom videl ko bo kolega v Ameriki, to se bo zgodilo v začetku aprila tako da bom takrat postregel s kaj boljšimi informacijami. obstaja pa možnost, da iz USA priletijo na letališlče v Zagreb, tako jim ne morajo stvari obdavčiti ker niso njihovi državljani. čer bregano se pa pač stvar prešverca. to bi bil še najboljši način. v tem primeru bom vzel še iPhona :D

P.S.: pri DELL-u se splača spremljati njihovo ponudbo, ker imajo vsak mesec posebne akcije. Do 6. marca traja akcija 460$ pri ceni odbijejo, se pravi 460$ popusta, imajo pa vsak mesec nekaj tako da se definitivno splača

Keyser Soze ::

Samo, nimajo enga budget prenosnika z 17" zaslonom in ločljivostjo 1680 pik. =/

Sem pa gledal HPja. In te pride zadevščina 1400$ (/1,51=€):

(Aja, to je dv9700 serija)

Genuine Windows Vista Home Premium (32-bit)
Intel® Core™ 2 Duo Processor T8300 (2.40 GHz, 3 MB L2 Cache, 800MHz FSB)
17.0" WSXGA+ High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1680 x 1050)
2GB DDR2 System Memory (2 Dimm)
512MB NVIDIA GeForce 8600M GS
Personalization HP Imprint (Radiance) + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone
Intel® PRO/Wireless 4965AGN Network Connection and Bluetooth™
240GB 7200RPM SATA Dual Hard Drive (120GB x 2)
LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support
8 Cell Lithium Ion Battery
Microsoft® Works 9.0

Slična zadeva se lahko ujaga na US Ebayu za 1200$. Za ta denar z veseljem plačam še carino (se pač dogovoriš s prodajalcem, da priloži račun za 700-800$ (všteti popust za velike kupce, kupone, whatever)).
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Reaper ::

maš mogoče kakšen link do hp-jeve strani? lahko tudi PM

Reaper ::

aha sem že našel

Keyser Soze ::

Meni se zdi neprimerno boljši od Della. Sploh kar se tiče zaslona in diskov. Edino grafika je razred zase. Se ne bi branil boljše izbire, samo je ni za ta tip prenosnika.

Ampak z mobilno 8600GS komot zdržim. Itak igre niso primarna skrb, tako da me to niti ne moti. Važno da ima OK procesor, visoko ločljivost in pa hiter disk. Kar tale HP ima.
OM, F, G!

Reaper ::

meni je tudi HP bolj všeč, ampak sem še gledal na to ceno moram prišteti še skoraj 100$ davka, ker je med nekaerimi zveznimi državami v USA potrebno plačati nek davek in za Pittsburgh v Pennyslyvaniji (al kak se že napiše :D ) je ta davek potrebno plačati. V tem primeru me stvar stane več, pri dellu dobim boljši OS, več dodatne opreme, (anti glare zaslon, te ki odsevajo vse okoli tebe mi niso najbolj všeč,raje mat zaslon) pa še dostava je hitrejša in davka ni. Še vedno pa upam na to da bo brat na kakšni razprodaji v kakšnem storu našel sick konfikuracijo za cca. 1500$ pa sm zmagal :D >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7218775 (5505) St235
»

Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5012946 (11317) St235
»

Kateri prenosnik - želje so take: (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637992 (6677) billy
»

IBM, Dell ali Apple

Oddelek: Kaj kupiti
193146 (2565) izzy12
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395549 (4436) mlav

Več podobnih tem