Forum » Pomoč in nasveti » Smart line break po 33 znakih
Smart line break po 33 znakih
Pimoz ::
Pozdravljeni!
Imam velik txt file v katerem imam shranjeno veliko besedila. Sedaj pa bi rad ta file preoblikoval tako, da bi mi po 33 znakih v vsaki vrsti dal novo vrstico (odvečne sedanje nove vrstice naj pobriše). Ampak hočem, da ne prelomi besed v dve vrstici ampak, da prelamlja samo ob presledkih. se pravi poišče prvi presledek pri manj kot 33 znakih in nato naredi line break.
S čim bi to lahko naredil?
Lp Primoz
Imam velik txt file v katerem imam shranjeno veliko besedila. Sedaj pa bi rad ta file preoblikoval tako, da bi mi po 33 znakih v vsaki vrsti dal novo vrstico (odvečne sedanje nove vrstice naj pobriše). Ampak hočem, da ne prelomi besed v dve vrstici ampak, da prelamlja samo ob presledkih. se pravi poišče prvi presledek pri manj kot 33 znakih in nato naredi line break.
S čim bi to lahko naredil?
Lp Primoz
um to misliš v wordu kajne? tam namreč zgleda use uredu dokler ne shraniš kot txt...zadeva pa mora biti kot txt
probavam v cju pa me neki zafrkava :/ + zakompliceran del pride k nekje pa morjo bit določeni breaki...tko da zadeva nevem če bo sploh možna :|
drgač pa se v perlu nrdi še laži...sam trenutno ga nimam na kompu vleku ga pa tud nebom k ni linija zato :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] Subtitle Workshop urejevalnik podnapisovOddelek: Zvok in slika | 12620 (1278) | KiNgKoNgX |
» | vprašanje glede command promptaOddelek: Pomoč in nasveti | 1625 (821) | fizybublich |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 5007 (4644) | sebavet |
» | [c++] stil kodiranja, informativnoOddelek: Programiranje | 1926 (1742) | CCfly |
» | Zunanja tekstovna datotekaOddelek: Izdelava spletišč | 1255 (1152) | Ziga Dolhar |