» »

Konfiguracija IP kamere + modem + router

Konfiguracija IP kamere + modem + router

branc ::

Zdravo,

okoli hiše vzpostavljam nadzor po wireless IP kamerah. Uspelo mi je skonfigurirati v tej meri, da lahko znotraj hiše sprejemam sliko kamere, težava se mi je pojavila ob eksternem dostopu - preko interneta (beri: od drugod).

Sem naročnik Amisa, imam njihov ENKOM modem, na katerega je vezan D-Link DIR815. DLink je zaznal kamerco in jo tudi vključil v svojo mrežo.

Torej, ni mi jasno, a je potrebno 'bridgati' modem in router (in ali to naredijo kar na Amisu na daljavo) in kako dobim ip na razpolago, na podlagi katerega dostopam 'od zunaj'?

ip kamerca je od Edimaxa.

lp,Brane

amigo_no1 ::

Ja tako, modem v bridge mode 8drugače imaš dvojni routing), router v wan port (pppoe povezava ...), na routerju potem vzpostavi vpn povezavo (rtfm pomaga), verjetno bo potrebno kakšen port odpreti v fw.
Ko imaš 1x vzpostavljeno vpn povezavo vpišeš ip kamere in boš lahko gledal "od zunaj".

NeMeTko ::

Točno tako, kot je Amoogo napisal.

VPN potrebuješ zato, ker boš sicer imel težave, če boš dodal še kamero 2,3,...., ker bodo hotele vse komunicirati na istem portu in ne boš mogel urediti ustreznega port forwardinga na routerju. Ob uporabi VPN ta problem odpade, pa še bolj varno imaš vse skupaj, da ti ne more nek padalec hoditi gledati na tvoje kamere.

branc ::

ok, tako je.
Modem in router sta z-bridgana, to so naredil na Amisu na daljavo.

Torej nastavim vpnje za vsako kamero posebej - zdej sem že pri drugi - predvidenih je 5 :)
Glede na to, da imam dinamičen ip, se moram registrirat na eno stran www.dyndns.com, da dobim enoten ip za dostop do kamer? A sem na pravi poti? Prou zastopm? :)

Ker eno mi je že uspelo vzpostaviti tako, da sem napisal exteren ip in mi je le-tega spremenilo, pa pol ni šlo več. Al je lažje, da pri Amisu zaprosim za statičen ip in to je to?

lp,
Brane

branc ::

še novejši podatek; sedaj imam statični ip :) Zelo ažurno so to naredil pri Amisu! V parih urah na podlagi mail zahtevka.

NeMeTko ::

Ti ne nastavljaš VPN ampak port forwarding!

VPN je lahko IPSec, SSL VPN ali PPTP, odvisno od tega kaj tvoj router podpira, ali pa imaš na kakšnem strežniku postavljeno.

Ko vzpostaviš VPN, tvoj oddaljeni prenosnik dobi IP, ki je izza routerja, 'interni'. Tako lahko potem vse kamere dosežeš na njihove dejanske IP naslove - enako, kot jih dosežeš od vznotraj omrežja. Ničesar potem ne rabiš posebej spreminjati/dodajati za vsako kamero posebej.

Skratka VELIKA razlika proti temu, kar sedaj počneš.

Preveri svoj router, če podpira VPN povezave. Če jih, si to skonfiguriraj in ne boš imel problemov s kamerami.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpiranje portov za kamero

Oddelek: Pomoč in nasveti
152438 (914) starfotr
»

LTE internet in wifi ip kamera NASTAVITEV

Oddelek: Omrežja in internet
152110 (1784) okna
»

MikroTik, UPnP, port forwarding, Amis, kamere...

Oddelek: Omrežja in internet
164047 (3574) Daniel
»

Omrežna vrata (porti)

Oddelek: Omrežja in internet
386237 (4666) Daniel
»

Vpn povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
93322 (2541) slitkx

Več podobnih tem