» »

Neodzivanje računalnika v format meniju win XP

Neodzivanje računalnika v format meniju win XP

mAXTER ::

Pozdravljeni
Imam naslednji problem. Računalnik je sedaj star 4 leta (presscot 3Ghz lg775) in mi je do nedavnega lepo deloval..razen višjih temperatur procesorja seveda. Sistem-win XP sem do sedaj naložil že najmanj 40x v vseh teh letih. Sedaj pa se mi je zgodilo naslednje: ko se winXP CD boota, se zažene tisti zaslon kjer preverja naprave itd itd., ko pa bi moral priti do menija v katerem izbereš particije za novo namestitev sistema itd. pa se računalnik obesi ter dobim neodziven blank screen.CD deluje 100% saj sem ga sprobal na drugem računalniku. Poskusil sem tudi z drugimi CD-i in je vedno ista zgodba. Je to možno da je napaka v povezavi z hardwerom ali softwerom... Če je kdo imel podobno izkušnjo ali ima idejo kaj narediti se priporočam.

L.P.
  • spremenil: mAXTER ()

SkIDiver ::

Hardware, če praviš, da CD dela na drugem PC-ju. Jaz bi najprej pregledal rame in disk.

solatko ::

Lahko je napajalnik, en od RAM-ov, trdi disk.....

cyber_killer ::

Zamenjaj PC.Po 4letih si to lahko privoscis.

cyber_killer - je to morda odgovor, na zastavljeno vprašanje.

AndrejS ::

Sistem-win XP sem do sedaj naložil že najmanj 40x v vseh teh letih

Tota je pa najboljša.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejS ()

@solatko
Da, vendar je odgovor indirekten. V vsakem primeru (disk,ram,...) bo treba zamenjat.Se pravi bols nov PC glede na danasnje smesne cene.

Zamenjava diska in Ramov je še vedno cenejša, kot nakup relevantnega računalnika (predvidevam, da ima sedaj neko, za takrat solidno konfiguracijo) in nakup takega, je verjetno precejšen strošek (iz kvalitetnega starega, na krš sedaj pa ni bistvene razlike v ceni).

@solatko

http://www.so-doo.si/detail.php?page_la...

Je ta sigurno boljsi kot prejsnji njegov.

Zgodovina sprememb…

mAXTER ::

Disk mi drugače deluje čisto normalno, sicer imam enega WD 200gb, ter seagate 360gb star pol leta in na raznih preverjanjih nobeden ni pokazal napak. Možnost je večja v poškodovanem ram-u in sicer imam pol leta star patriot DDR2 ram 2x1gb.
Enkrat sem se nekaj igral v biosu z nastavljanjem voltaže se mi zdi in nekim "navijanjem", ki ga omogoča onsovna plošča. Takrat se mi je vse zrušilo vendar sem po nastavitvi v biosu na default ponovno uspel zagnati sistem ter win. Mislim da sem okoli 3x od takrat disk tudi formatiral ter na sveže inštaliral windows xp in ni bilo nobenih problemov...zdaj pa kr naenkrat tole.

Slišal sem tudi za nek zlogasni sindrom ki naj bi prizadel prav te lga775 procesorje,ve mogoče kdo kaj o tem?

L.P.

Jako huda mašina, na MB za €30, napajalniku za 20€, grafika za 40€, rami neka čip izvedba, ja menim, da ima sedaj boljšo mašino.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup gaming računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
529158 (4170) Gox89
»

nadgradnja racunalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
636153 (4332) filip007
»

V letu 2011 novo Intelovo podnožje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5819710 (18108) Jst
»

računalnik se kar ugasne...

Oddelek: Strojna oprema
152151 (2023) seljo
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810925 (7395) ___

Več podobnih tem