» »

Širokokotni objektiv (wide lens) za kamero

Širokokotni objektiv (wide lens) za kamero

neres ::

Kupujem širokokotni objektiv za Sony DRC-PC350E. Recimo nekaj takega: VCL-HA07A.
Mi lahko kdo pove kaj točno pomeni 0,7x povečava? Koliko te to "oddalji", kakšna je formula? Rad bi imel čim širši zorni kot.

Najrajši pa bi kupil kak bolj poceni objektiv leve znamke. Ve kdo kje se kaj dobi? Sem sicer videl nekaj na Amazonu, ampak pošiljajo samo v ZDA.

kelly1 ::

Hojla,..

Si bom kar tole temo sposodil,..

Tudi sam imam namen kupiti t.i. širokokotni objektiv za kamero Sony, ki snema v AVCHD formatu. Opazil pa sem, da tovrstne stvari niso ravno poceni 8-O.

Kaj priporočate in kje opraviti nakup, da bo najboljše za vloženi denar,.. sicer sem nekje zasledil, da se da kupiti t.i . univerzalno širokokotno lečo, .. vsaka pomoč več kot zaželjena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kelly1 ()

neres ::

Jaz sem na koncu kupil nek poceni objektiv iz ebaya in je čisto ok. La levem in desnem koncu je rahlo "zaobljeno" ampak nič drastičnega. Verjetno se pri taki dimenziji in tolikšnemu zumu objektiva temu ne moreš izognit.

bi_đi ::

Tvoja kamera ima objektiv: f (pretvorba 35 mm): način kamere (mm) 45-450 pomnožiš z 0.7 in dobiš 31 - 315, manjši kot ima leča faktor povečave bolj bo slika zaoblena na robovih, fish eye efekt.

kelly1 ::

Pozdravljena,..

Hvala za odgovore,... morda poznata katero izmed trgovin v SLO, ki bi ka jtakega imela na zalogi ?? sam z ebayem nimam izkušenj, tako da ,.. nejeverni Tomaž pač,..

Morda kakšen link ali konkretna usmeritev ?

Bi đi - kakšen faktor potem najbolj priporočaš ??

Hvala.

Okapi ::

Katero kamero pa imaš? Jaz imam tole predlečo, original od Sonyja, 0,6x, pa bi jo mogoče prodal, ker je ne potrebujem.
http://www.sony.fr/product/cac-lenses--...

O.

kelly1 ::

Okapi ::

Tvoja kamera ima 30 mm navoj na objektivu, moja predleča je za objektive s 37 mm navojem. Dobijo se sicer tudi prilagoditveni obročki (večjo predlečo lahko natakšneš na manjši objektiv), ampak ti raje poišči predlečo s pravim navojem.

O.

bi_đi ::

Lahko povem samo da pri povečavi 0.82x se že rahlo opazi ukrivljenost slike vendar v 98% ni moteče in jo imam skozi nameščeno. Pri nabavi pa nažalost ne morem pomagat ker se kupil pri zastopniku v Sloveniji.

kelly1 ::

Pozdravljen,....

Našel sem lečo z 0,7x, povečavo, kar naj bi predstavljalo 40 % širše vidno polje. Kaj svetuješ ali je boljše 0,8x, kar naj bi zneslo 25 % širše vidno polje.

So me pa malo presenetile cene, saj če bi vedel, bi že pri nalupu kamere dodal tistih 100 EUR in kupil kamero, ki to že vsebuje ! >:D, lahko bi me pa na to opozoril tudi trgovec,....;(

Lp

bi_đi ::

Če imaš možnost sprobaj, za mojo kamero druga ne obstaja, razlika je tudi če boš snemal v 16:9 ali 4:3 formatu. Za ugotavljanje ukrivljenosti postavi rob slike nekemo vodoravnemu predmetu npr. rob vrat in boš opazil ukrivljenost. Odvisno je tudi kaj boš snemal, pri malih sobah se še kako pozna vsak mm, če pa so večje dvorane ali na prostem pa ni tako pomembno.

Okapi ::

Jaz bi vsekakor vzel 0,7x. Tista moja predleča ima celo 0,6x.

O.

kelly1 ::

Hvala,...

Vendar sem naletel na majhno težavo,...

Kar sem mislil, da bom vzel, ni več dobavljivo,... podobno s takimi specifikacijami predrago - skoraj 190,00 eur,..GROZA !

Verjetno bo nekaj takega,http://www.sony.si/product/cac-lenses--... v kolikor ne najdem kakšne univerzalne noname leče ! Ampak cene so pa res,...

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kelly1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stari objektivi doživljajo drugo pomlad (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6316802 (14778) Jst
»

Kamera ali DSLR?

Oddelek: Zvok in slika
212850 (2428) telexdell
»

Če ma kdo kaj pojma o objektivih, naj mi svetuje.

Oddelek: Kaj kupiti
91175 (1002) tec

Več podobnih tem