» »

Omejitev hitrosti na cestninskih postajah

Omejitev hitrosti na cestninskih postajah

Temo vidijo: vsi
««
8 / 14
»»

Matevžk ::

darkolord je izjavil:

V intervjuju je policist povedal, da med drugim preverjajo varnostno razdaljo
Kako pa to preverjajo?

Tehnični detajli iz intervjuja niso razvidni.
http://io.siol.net/videoposnetki/8b00b3...

Vsaj meni se zdi, da malo čez 40. sekundo varnostna razdalja ni ustrezna, res se pa glede na kot snemanja težko oceni točno.
lp, Matevžk

Zheegec ::

Enkrat bi se nekdo moral spraviti slikati vsa mesta, kjer je črtkana črta tam, kjer si še s Ferrarijem ne bi upal prehitevati, pa kjer je neprekinjena črta na zelo varnih mestih... Tega je noro veliko.
O stop znakih pa sploh ne bi. Vsak dan namerno prevozim stop znak na mestu, kjer je popolna neumnost. In obratno, imaš trikotnik in nič ogledala na križišču, ki je na ovinku, omejitev pa 90Km/h.
S časom potem večine znakov preprosto ne upoštevaš več. Podzavestno. Žal.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pyr0Beast ::

Podzavestno se začneš zavedati okolja in cestišča ter omejitev, da bi se reguliral po njih ne rabiš več. Na srečo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

TESKAn ::

In ta dva pasova na omejitvi 40 morata pogoltnit ves AC promet, ki je proti postaji pridivljal z 130km po dveh voznih pasovih.

No ja, upoštevaj kamijone. Tri hiške + en ABC za kamijone, pa se ti zgodi, da ti hkrati štartajo štirje šleperji vzporedno. Če pa bi imel recimo eno hiško za kamijone in to je to, bi pa imel praktično stalno kolono kamijonov par kilometrov pred hiško.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Aston_11 ::

Teh nelogičnosti bo vedno več, nelogičnosti polnijo blagajno. Kmalu bomo svoje jeklene mlinčke tunali navzdol - da bo komaj prilezel do 100, 120 km/h max. In nekako poskušali kaj prišparati pri globah.

t4basc0 ::

Mah bedaki. Mogl bi bit kot v Nemčiji levi pas pa piči neomejeno.

RockyS ::

Tudi v nemčiji je več omejenih AC kot neomejenih.

particle ::

Nobene AC brez omejitve ne rabimo. Samo zdravo pamet bi se rabilo.

Ampak ...

Buggy ::

Nobene AC brez omejitve ne rabimo. Samo zdravo pamet bi se rabilo.

Ampak ...


...ta je Slovenski narod zapustila ze nekaj let nazaj, skupaj z naceli in vrednotami. Zal!

para! ::

Včeraj sem probal na eni od cestninskih postaj dosledno upoštevati omejitev 40 km/h do znaka za preklic, vendar mi je nekje po slabih 200m postalo jasno, da me bojo po desni strani prehitevali šleperji, po levi kolona avtomobilov, posledično bo vključevanje na dva vozna pasova težje.

Ko sem pritisnil na gas se je celotna kolona, ki sem jo povzročil s svojim upoštevanjem omejitev, elegantno razvrstila na vozna pasova. Če bi vztrajal s 40 do preklica, bi se praktično vključeval na vozni pas s 60km/h zaradi kamionov, na levi pa bi me že s precej višjo hitrostjo prehitevala kolona avtomobilov (vključevanje na prehitevalni pas torej nevarno, glede na to, da nimam ferarrija).

lp

;-) je izjavil:

para! je izjavil:

Dobro, potem moram samo pazit, da ne švignem prvi čez cestninsko, dokler je nekdo pred mano je radar namreč brezpredmeten :>

lp


Kje piše da je meritev brezpredmetna ?

Lahko ustavijo zadnjega v koloni, prvega ali katerega v sredini, vsak mora vozit po predpisih, kaj ti ni jasno ?


Meritve sploh ni, če voziš v strnjeni koloni čez cestninsko. Radar izmeri prvega v koloni, ker pa se varnostna razdalja pri prehodih čez cestninske ne upošteva, te če nisi prvi, radar ne more zadeti. Če gre za avtomatski radar je pa itak jasno, da ne more slikat tablice, če si preblizu sprednjemu vozilu.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

kmetek ::

še dobro, da se ti noben ni zabil v rit.

dzinks63 ::

Še vedno dvoumno, kazni so , samo kakšne, kakor veter piha? Cestninska postaja. 45 km/h ali 95 km/h, policija vam bo obakrat napisala kazen 200 evrov.

Policist se pri izmerjeni hitrosti med 40 in 60 km/h lahko sklicuje na neupoštevanje pravilnika o prometni signalizaciji, ki pravi, da dajejo simboli na vozišču udeležencem v cestnem prometu potrebna obvestila.

kmetek ::

Obvestilo je eno, prometni znak, ki nekaj "obvezuje" pa drugo. Samo pušijo ga lahko, se bo pa ustavno/vrhovno sodišče naslovilo vedno več pritožb. Mislim, kaj hudiča se pa gredo?

amigo_no1 ::

Inkasanstvo seveda.
Na sodiščih take zadeve potem padajo, če seveda vložiš pritožbo.

St235 ::

Policist se pri izmerjeni hitrosti med 40 in 60 km/h lahko sklicuje na neupoštevanje pravilnika o prometni signalizaciji, ki pravi, da dajejo simboli na vozišču udeležencem v cestnem prometu potrebna obvestila. "Policisti lahko, če ugotovijo prekoračitev hitrosti, ki je izražena le z oznako na vozišču, izrečejo globo za neupoštevanje prometne signalizacije, za katero je predpisana kazen 200 evrov,


Bullshit stoletja. Če prebereš omenjeni pravilnik o cestni signalizaciji notri NE obstaja bel zmazek z rdečo obrobo in črnimi številkami. Še več: Cestne oznake so bele, rumene in modre. Notri je tudi primer kako mora zgledat cestna oznaka za omejitev 40 in sicer bel krog in bela 40, to pred cestninami pa je izdelev vzgojno varstvenega centra Tacen in je temu primerno zavezujoč. Pač ni vsaka krace cestna osznaka in zadeva zdrži vodo samo pri takih bistroumih kot je Nuška Tavčar. Če bi hitrost skozi cestninske postaje dejansko hoteli omejiti na 40, potem bi morali nad pasove, na same hišice obesit tablo 40, pa tega ne storijo, torej je evidenstno namen zakonodajalca, da omejitev psuti 60. Inkasanti pa v jok pa na drevo in vse igrače sabo.

Matev ::

mene pa omejitev niti ne moti

samo da ne začnejo slučajno meriti in pošiljati kazni

Ziga Dolhar ::

Tudi mene "omejitev" ne moti.

Me pa IZJEMNO moti, da niso sposobni postaviti takih tabel (60, 40 ali po potrebi 20), ki bi pravno ustrezno tako počasno vožnjo zapovedovale in sankcionirale. (Pa seveda, da bi jih lahko razumno videl tudi ob slabših vremenskih pogojih in ne glede na morebitne tovornjake na meni desnem ali levem voznem pasu.)

Morda bo potrebno policiste (in občasno tudi sodnike) opomniti, da obveznosti lahko praviloma postavlja le zakon in zgolj izjemoma* [če sploh] podzakonski predpis.



* Pred časom, kaki dve leti nazaj, sem zagovarjal absolutno stališče, da lahko zakon določanje obveznosti delegira podzakonskim predpisom. V vmesnem času sem delno spremenil stališče in menim, da je bilo moje prejšnje delno napačno (in "protiustavno").
https://dolhar.si/

Tody ::

ja ker je pri vseh teh miljonih, ki jih zapravimo težko postavit table na avtocestne hišice :) Načeloma se pa ta isti folk vozi domov ob 16 in v službo ob 7:30 in ve da če postavijo te table bodo vstajal ob 5 zjutri da bodo prišli ob 8 v službo, ki je oddaljena max 30 km :) In posledično tudi prišli domov ob 18.

Ziga Dolhar ::

A bejž no?
https://dolhar.si/

šernk ::

ja ker je pri vseh teh miljonih, ki jih zapravimo težko postavit table na avtocestne hišice :)


se jim ne splača, ker se bo baje jih podiralo...nekoč...kdor ima upanje.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BigWhale ::

Na nekaterih cestninskih postajah so znaki.

St235 ::

Če je na cestninski postaji znak (recimo nad prehodom, ali tik pred) potem seveda velja omejitev. Samo jaz tega še nisem videl. Nabijejo 40 na ABC stezo in to je to. Potem so pa tiste krace po tleh in je to to. Da bi v taki situaciji najmanj morali tablo 40, postavit tudi na levo stran sploh ne govorimo. Zdaj tej nebulozi o pravilniku pa alinasedeš in te oskubijo za 200€ al se pa lepo nasmeješ počakaš, da napiše listek in vložiš pritožbo ter zoper policista podaš prijavo zaradi očitne nesposobnosti.

T-h-o-r ::

pa saj je bilo že povedano, da do 60 ne ustavljajo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Brane2 ::

To je bilo povedano.

Par prič v člankih pravi, da je bilo pri njih drugače.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tear_DR0P ::

to bodo preprosto rešili z eno tablo 40 na območju kjer sta samo dva pasa - oziroma eno za levi in eno za desni pas
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Znak 40 se najde na nekaterih postajah tudi na levi strani in tam tisti znak velja.

strup121 ::

če bi bil interes, bi postavili table z omejitvijo 40 in se nebi sedaj tu jajcali. Te nebuloze ki jih pa prodaja una bejba iz GPUja so pa itak poden. Se vidi kakšen kader sestavlja vodstvo policije.

krneki ::

Da Dolenjki pri cestninski postaji Dob so na levi strani nabili table za omejitev 40 že pred mesci.

T-h-o-r ::

kaj mi pomaga, če se pripeljem po desni
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

krneki ::

Saj je tudi na desni! A ga rabiš še na sredini?

T-h-o-r ::

ne

na levi in desni
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

kmetek ::

Človek mora biti pozoren večino naravnost ne pa levo in desno ko ena krava....je a razumljivo, da so hitrosti 100-80-60 prehitre, premalo razmaka, to bi moralo biti postopno na 300-500m, najprej 100km na 1km, potem 80 na 500-750m in 60 na 250-500m pa je.

RejZoR ::

Sploh ne vem zakaj so take bedaste omejitve. Če ne znaš trofit avta pri 60km/h v tolk velik razmak potem se je za vprašat kaj zaboga sploh delaš na cesti oz še huje, v avtu...

Nenazadnje pa me zanima kaj zaboga pacajo tolk cajta? Zdej imamo vinjete že kolk, 3 al 4 leta? In še vedno niso uspel podret te pizdarije. Važno da si med sabo spet delijo dobičke na DARS-u, da pa bi že sesuli te barake, kje pa, to je pa že preveč.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

šernk ::

kmetek je izjavil:

Človek mora biti pozoren večino naravnost ne pa levo in desno ko ena krava....je a razumljivo, da so hitrosti 100-80-60 prehitre, premalo razmaka, to bi moralo biti postopno na 300-500m, najprej 100km na 1km, potem 80 na 500-750m in 60 na 250-500m pa je.



imaš nekako tako postavljeno na cestninski postaji bazara. nekaj več kot 1,5km pred postajo omejitev 100km/h (merjeno, ker je res v trikrasnih omejitev) potem umes nekje 80 in nato še 60. če spustim gas pri znaku 100km/h in imam 130 notri, bom verjetno do 60 prišel v 5 prestavi brez se dotikat zavore. kako zgleda takšna vožnja ob prazni avtocesti, raje ne bi, ker komot letiš do znaka 60 130 in nato zaviraš normalno, ampak kaj ko te tam ponavadi že veselo plavi slikajo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Tear_DR0P ::

Če ne znaš trofit avta pri 60km/h v tolk velik razmak potem se je za vprašat kaj zaboga sploh delaš na cesti oz še huje, v avtu...

med tistimi hišicami ti pogosto skačejo cestninski delavci, vsake kvatre se kak tujec odloči da bo zapeljal na okence za tovornjake, pa mora malo vzvratno voziti, ... dokler cestninske stojijo, je tamkup problemov, zaradi katerih je treba zmanjševati hitrost
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ahac ::

Če nočeš oz. ne znaš zmanjšat hitrosti avta na 40km/h potem se je za vprašat kaj zaboga sploh delaš na cesti oz še huje, v avtu...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

T-h-o-r ::

na 40 se bojim zmanjšati, zaradi velike nevarnosti naleta
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

BigWhale ::

T-h-o-r je izjavil:

na 40 se bojim zmanjšati, zaradi velike nevarnosti naleta


Jaz vedno zmanjsam na 40, pa sem prakticno vsak dan dvakrat na cestnini, pa nisem se nikoli videl da bi se kdo komu zaletel kam zaradi tega.

Ne nakladaj.

Potemtakem je najbolje vozis 340km/h po celi avtocesti, da se ti kdo v rit ne zabije.

RejZoR ::

ahac je izjavil:

Če nočeš oz. ne znaš zmanjšat hitrosti avta na 40km/h potem se je za vprašat kaj zaboga sploh delaš na cesti oz še huje, v avtu...


Fail primerjava je fail. Vedi, da si pred hišcam na avtocesti z omejitvjo 130. Tko da tvoja trditev bi veljala edino če bi te hiške stale v naselju kjer je že tko omejitev 50. Za razliko od moje primerjave kjer bi hitrost zgolj prepolovil. Kar pa je velika razlika...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dzinks63 ::

Fail primerjava je fail. Vedi, da si pred hišcam na avtocesti z omejitvjo 130


Cca 600m pred hiškami se začne omejitev 100km/h, cca 400m pred hiškami se začne omejitev 80km/h, cca 200m pred hiškami se začne omejitev 60km/h, na naših avtocestah je tako, mogoče je kje v tujini drugače, da imaš kar skok iz 130km/h na 60km/h.

BigWhale ::

Na taksnih razdaljah nekatera letala pristanejo in ustavijo, ti pa jamras, da ne uspes zabramzati na 40km/h? Lepo te prosim no...

d0rK ::

Eno vprašanje.

Najde kdo razpis za odstranitev teh postaj?

dzinks63 ::

Cestninske postaje še dolgo ne bodo odstranjene, vsaj dokler ne ukinemo vinjet in preidemo na satelitsko cestninjenje. So zelo primeren prostor za nadzor vinjet, katerega uspešno izvajajo. Kadarkoli se peljem mimo, imajo nadzorniki kakšnega v "delu". Drugo je kriza v kateri smo se znašli in zaenkrat je tudi zaradi tega odstranitev postavljena na stranski tir.

Buggy ::

zakaj pa je odstranitev sedaj sporna ce je bilo spet v predvolilnih obljubah pol leta nazaj toliko govora o tem...a morda tega takrat niso vedeli ali so pac hoteli spet, kot vedno z slepilnimi manevri obracat ovce po dolgem in pocez, zdej bojo pa le-te tiho to pozrle in beketale naprej, ker je preljubi tako rekel :D

pa sej clovek se mora res smejat naivnosti dolocenega folka, ki ga popolnoma nic ne izzuci!

SDS se zavezuje :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

darkolord ::

zakaj pa je odstranitev sedaj sporna
Predvsem je draga.

energetik ::

Draga zato, ker spet očitno napihujejo cene do neba. Če se ne motim stane porušitev in odvoz povprečne zidane bajte max 10.000. Ne mi rečt, da se pa zdaj cena za odstranitev tistih plehnatih kioskov meri v miljonih €. ;((

darkolord ::

No ravno zastonj ni - tiste strehe so kar ogromne, vmes so betonski otočki (kioskov pa pomoje da ni več), pa cestninskih postaj je kolk, ene 20?

Poleg tega je treba uredit (fizično ločene?) prometne pasove za tovorna vozila z vso signalizacijo ipd...

BigWhale ::

energetik je izjavil:

Draga zato, ker spet očitno napihujejo cene do neba. Če se ne motim stane porušitev in odvoz povprečne zidane bajte max 10.000. Ne mi rečt, da se pa zdaj cena za odstranitev tistih plehnatih kioskov meri v miljonih €. ;((


Milijoni verjetno ne, ampak treba vedet, da je za to potrebno zapret cesto, urediti promet za tiste, ki hiske se vedno potrebujejo in tako naprej. Ce samo odstranijo hiske in pustijo dve hiski na vsaki strani za tovornjakarje, potem bo cela stvar se vedno samo na pol narejena in potencialno se bolj nevarna zaradi visjih hitrosti s katerimi bi se vozilo mimo tistih delov.

Vse skupaj treba urediti tako, kot je to urejeno na novejsih cestah, kjer se pred cestnino dva pasova odcepita in sta popolnoma locena od avtoceste.

dzinks63 ::

Ne gre se samo za golo porušitev in odstranitev objektov. Stvar je potrebno speljati do potankosti, narediti cel projekt z načrti in vzpostavitev kompletnega novega stanja. To zahteva precej pripravljalnega dela večih strokovnjakov in ja, zadeva ni niti malo poceni ko vse sešteješ.

šernk ::

Jap kdor ve kako to gre ve zakaj takšna cena :)

pri nas so zagonil 35k € za tisto kar bi kopač naredil za 600€, zrisal bi pa jaz za 5€, pa še teh 5€ bi me bilo sram zaračunat za tako vrhunsko izpeljan projekt :'(

skratka, glede na izkušnje je cena vsaj 10x pretirana od nujno potrebne. O kakšnih ločenih stezah vi govorite? Sej cestninske so dovolj široke in ni potrebnega nikakršnega pospeševalnega pasu gradit. Narediš en nadhod za delavce in je rešeno. Američani ti za isto ceno zgradijo avtocesto čez atlantik...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
««
8 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naše avtoceste

Oddelek: Na cesti
334269 (2423) Miha 333
»

Kakšna je višina kazni za prehitro vožnjo skozi cestninsko postajo??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7724498 (21752) LordPero
»

Radar me je ujel in slikal

Oddelek: Loža
4511392 (9855) Valvoline
»

Cestninske postaje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
576694 (5897) WamPIRe-
»

omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8717566 (15189) darkolord

Več podobnih tem