» »

Problem z wireless povezavo

Problem z wireless povezavo

FeniksX ::

Lp, imam majšo težavo z wireless povezavo. Imam 8 Mbitno linijo. Zdej problem je da karkoli probam downloadat preko brskalnika mi downloada med 10-40kb/s, kar je zelo malo. Včasih je bilo vsaj minimalno 100 zdej še pa do 100 ne prleze. Primerju sm pa z firefoxom (
). Vem da wireless požere neki signala, sam da bi pa tak nizko padlo? Aja pa brat ko ma direkt na kabl mu je downloadal z 300kb/s.

Tako da če je mogoče meu kdo daj kake probleme z ruterjem pa da jih je rešu. Pomoč bo zelo vesela.
Sm pa 100% zihr da mi takle slab ni downloadal še nikol.

Hvala za odgovore.
Lp

nejck ::

Na 8Mbitni liniji bi ti moglo vlect cca 800kb-1mb ;)
Kateri router uporabljas?
Mogoce kak p2p ala torrent lavfa na ksni masini v mrezi?

lp

Ruter mam WRT54GL, na mrežni sta pa samo 2 računalnika, en ma wireless drug pa kabel in pač un ko je na kabel dela vredu, moj ko je pa wireless pa kakor je na sliki vidno. S dobu dans en nasvet, da more bit signal vsaj nad 80% , trenutno mam okrog 70%, sam sm pa ruter prestavu ene 3m pod moj računalnik (nadstropje) pa je biu signal 95-99% pa še kr isto. Par slik, ko je biu router 3m daleč:
-(brez downloadanja)

-(z downloadanjem)

Kar je pa sem opazu da sam download neki zafrkava, upload je pa tak kakor more bit.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FeniksX ()

destiny ::

Maš na routerju original firmware a si si kakega boljšega privoščil (dd-wrt,openwrt,tomato)?

Imam dd-wrt, pa je pol leta vse lepo delal.

5er--> ::

Poglej, če je v bližini še kak router (Wireless survey ali nekaj takega).
Mogoče se je tip postavil na isto frekvenco kot ti. Če je to to, zamenjaj frekvenco (za enih 5 kanalov).

To sm že tud probu, sm probu zamenjat kanale od 1-12 pa ni blo nič.

Hmm tud kabel ni pomagu, to pomen da bo treba verjetno C format -_-

destiny ::

Pa si ziher da ni težava v wireless kartici? Maš mogoče še kakšno mašino, kamor bi jo lahko namestil in probal?

Kakor sm en post prejle napisu sm probu direkt na kabl povezat pa ni lbo, je pa čudn pred ene pol ure mi je pa začel delat tak kot bi mogl. Neki sm prej sprobavu ko sm na netu najdu pa zgleda da je deloval.

Btw, je možno da se kje internet na računalniku omeji na kolk maš prenos. (npr 512kbs,2mbit,8mbit)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813171168 (36061) hojnikb
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

566126 (4726) b3D_950
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

586855 (5834) ...:TOMI:...
»

Ozko grlo omrežja

181867 (1269) x.sci
»

Ruter WRT54GL

473977 (2903) mihec87

Več podobnih tem