» »

rušenje win xp

rušenje win xp

blaz251 ::

pozdravljeni!

Imam win xp sp2 z zadnjimi posodobitvami. Zadeva se mi je začela včeraj. Izginejo ikone na namizju in start vrstica, zadeva se ponavlja v nedogled. Včasih se start vrstica sama vrne včasih pa moram prek upravitelja opravil naredit to ročno. Vendar je stvar ista. Zagnal sem avast antivirus takoj ob zagonu računalnika, našel je en virus. Spybot - Search & Destroy je našel 2 vpisa v register in jih popravil. Zadeva je še vedno ista. Računalnika nebi želel formatirat.
Ima kdo kakšno idejo??

lp

solatko ::

Z original CD-jem probaj windows repair- verjetno ti je virus spremenil kakšne faile. A si telo virusa odstranil. Skeniraj še s kakšnim drugim antivirusnim programom (bitdefender, f-secure, pc-cilin, kaspersky...). Zadnja posodobitev je SP3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

blaz251 ::

Windows repair...To delam sedaj. Upam da bo uspelo.
Telo virusa-ne razumem?Antivirus je odstranil tiste datoteke.


lp

solatko ::

Antivirusni programi praviloma virus nevtralizirajo (le redki ga v popolnosti odstranijo, saj se ponavadi virus naseli v največkrat uporabljenih fajlih operacijskega sistema), vržejo ga v karanteno, tako da ne škoduje trenutnim operacijam. Telo pa je fail, s katerim je virus prišel v komp. Tega večina AV programov zbriše šele na ponovno skeniranje mape v kateri se nahaja.

blaz251 ::

Evo win repair končan...nobene spremembe.Razen tega da mi ob vsakem zagonu mojo nastavitev za izgled(temo) sedaj spreminja na windows klasično na kateri pa manjka pol stvari.

Zagnal sem še bitdefender pregled sistema.

bluefish ::

odkrito povedano je iskanje napak pri tovrstnih simptomih dokaj težko. Veliko lažje je, če pomembne dokumente preseliš na varno lokacijo in na novo naložiš sistem.
Drugače pa morda poskusi z Googlom iskati, če so bili podobni problemi že omenjeni.

___ ::

se strinjam z bluefish.....če boš popravljal boš le izgubil živce


vse dokumente, datoteke, glasbo, slike, bookmarke (pribljubljene) vse lepo shrani, zapiši si naslove programov ki ji pač potrebuješ in sistem na novo naloži...to ti bo vzelo nekaj uric, če pa boš popravljal problem se pa lahko je**š okoli računalnika cel teden pa ševedno neboš nič naredil..

stric google včasih pomaga, ampak kot sem rekel...včasih. teh virusov je ogromno.

bluefish ::

mimogrede, da ti vlijemo še nekaj upanja :). Omenil si, da ti sedaj prikazuje Win Classic. Imaš slučajno nameščene katere dodatke za izgled sistema?

blaz251 ::

Evo, hvala vsem za hitre odgovore. Sem šel kar na novo inštalacijo. In sedaj sistem že deluje s 70% vseh programov ki jih rabim.
Sedaj imam pa še eno vprašanje. Storil sem eno veliko napako(tolčem z glavo ob zid in se posipam s pepelom). Uporabniški račun ki sem ga uporabljal pri prejšnjih windowsih sem samo prekopiral na usb ključ. Nisem pa odstranil tiste kao windows zaščite s šifriranjem vsebine. Najbolj se mi gre za dokumente in fotografije(slednje je najbolj nepogrešljivo!!) je kakšna možnost da bi stvar lahko dobil nazaj ???

solatko ::

Ustvari račun z enakim geslom, ker si na isti matični, ne bi smelo biti problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2496644505 (2042) Domini tm
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443956 (25996) BorutK-73
»

Odstranjevanje trdovratne hibridne zalege [Napredno]

Oddelek: Informacijska varnost
312907 (2073) fiction
»

svchost.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
253525 (2549) Mr.B
»

vsiljen program

Oddelek: Pomoč in nasveti
81462 (1247) Gambino

Več podobnih tem