» »

Iz optičnega vhoda v Analogni 5.1 Izhod. Pomoč prosim.

Iz optičnega vhoda v Analogni 5.1 Izhod. Pomoč prosim.

markolino ::

Lep pozdrav. Imam eno dobro vprašanje.
Mam ojačevalec sony str De-435 ki nažalost nima optičnega vhoda.

Jaz pa imam digitalni satelitski sprejemnik ki ima 5.1 optični izhod.
Mam pa tudi hišni kino ki lepo normalno deluje na dvd predvajalniku scott. preko 5.1 Analognega izhoda.

Problem je tle. Jaz bi potreboval eno napravo ki mi pretvori iz optičnega 5.1 Izhoda v analogni 5.1.

na bolhi sem vidu ene zanjimive kartice od trusta. naprimer tale.
http://www.bolha.com/oglas2721720

Vidim da ima optični vhod/izhod ter 5.1 analogni izhod zdaj mene zanima ali bi se dalo z tole kartico pretvorit digitalno v analogno? če ne, predlagajte mi vi kakšno napravo ki upravla tale proces.
Upam da ste me razumeli

Najlepša hvala.
V pričakovanju odgovora.

Marko.

grex ::

na hitro bi rekel, da potrebuješ kakšen dd decoder. Nanj priključiš optični kabel iz satelitskega sprejemnika, iz njega bi pa moral iti analogni izhod, ki ga potem ojačaš na vsak kanal posebej.

Če lahko ta kartica deluje kot takšen dekoder, ki potem dekodiran dd signal pošlje na analogne izhode za vsak zvočnik posebej in jih potem tudi vsakega posebej ojačaš, bi moralo delovati.

Vendar je to še kar komplicirano, tako da ne vem, če ni boljša metoda kar kupit en poceni dd/dts reciever, razen če hočeš še kaj drugega s to kartico počet.

LexLuthor ::

Predlagam, da si nabaviš konverter toslink (optical) -> S/PDIF (coaxial). Predvidevam, da ima receiver vsaj koaksialni digitalni vhod.

Poglej na Ebay.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LexLuthor ()

NE nima nažalost niti koksialca ima smao analogne vhode. Drugače ojačevalec je specialen. vsaj bil takrat eden izmed najbolših.
5X100W RMS na kanalu

A mi predlagate še kej ?

Bo kej od vas :) :)

cekr ::

Pred mnogo leti, ko sem sam kupoval reciver, se je dalo kupit posamezno komponento, ki je pretvarjala Digitalni v analogni signal. Zadeva je imela ceno za pol reciverja. Je pa imela več digitalnih vhodov in možnost preklopa med njimi. Danes so reciverji kar precej cenejši, tako da boš verjetno še najceneje prišel skozi z nakupom novega reciverja ali pa če kje dobiš rabljen pretvornik.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Bo kej od vas :) :)

Potem poskusi KAJ TAKEGA. Bi moralo delovat.

cekr ::

Zadeva mora imeti 6 analognih izhodov, kar pa jih ta škatlica nima. Mora biti kar zajetna komponenta z zvočnim procesorjem, da bo vse delovalo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Kar je več od tega, se ne splača. Kupi si nov receiver za 200 EUR.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365827 (4949) St235
»

Kako spraviti zvok iz lcd na 5.1 zvočnike?

112412 (2255) dpicul
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

5310899 (10174) T-Majo
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537888 (6643) gumby
»

Povezava stolp - Sound blaster

Oddelek: Pomoč in nasveti
121174 (906) gumby

Več podobnih tem