» »

instant internet kot backup priklop

instant internet kot backup priklop

Yohan del Sud ::

Sicer uporabljam osnovni kabelski telemach z 2084 / 384 nevezan dostop, (29 EUR na mesec) toda malo preveč zadnje čase manjka signal. Zadnji mesec vsaj dvakrat za kar nekaj ur. Pa me zanima kaj si mislite o po novem neomejenem HDSPA / HDSPU dostopu od Mobitela za 29 EUR na mesec. Sam bi ga za začetek uporabljal kot sekundarnega(na tem mestu bi rabil ideje kako to implementirat), če se obnese, bi prvega odpovedal. Drobnega tiska nisem zasledil veliko (pač vezava na 24 mesecev, modem 1 EUR). Do 7.2 / 1.4. Več kot konkurenčno torej. Na papirju. Vseeno me zanima če sem še spregledal še kakšen keč in pa praktične izkušnje. Koliko to res vleče gor in dol, po možnosti po lokacijah, vremenskih neprilikah, konicah, ipd...
www.strancar.com

dronyx ::

Jaz ga uporabljam sedaj kot edini internet dostop zadnjih 14 dni in zadeva dela. Sem 100m stran od bazne postaje Mobitela, download je običajno tja do 1.5 Mbs, upload pa do 0.5 Mbs. Je pa ping zelo visok, 200 ms in več. Predvsem to moti pri kakšnih mrežnih igrah. Da pa bi bila zadeva odvisna od vremena ali ure pa nisem zasledil.

Glede problemov kakšnih resnih do sedaj nisem opazil, enkrat ali dvakrat je povezava padla, pa sem še enkrat kliknil connect, je pa res, da kakšnih torentov in podobnega ne uporabljam, tako da težko rečem, ali je mobilni internet lahko nadomestek za kabel, optiko ali DSL.

Me pa zanima, če morda kdo ve, v čem je fora visokih pingov. Očitno nastanejo zakasnitve na poti po zraku oziroma preden se paketi usmerjajo naprej po žicah v internet. Ali je to tako, ker tehnologija nižjih pingov ne omogoča, ali mislijo to v prihodnje kaj popravit?

OmegaBlue ::

Nastanejo zaradi same lastnosti paketne povezave. In ne tega ne bodo popravljali.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Yohan del Sud ::

Aha. Ok. Torej v malenkost bolj resnih primerih na prvo žogo izgleda, da to še ni prva izbira, ker ne morejo garantirat stalne storitve na ravni konkurence. Bom zapregel svoje novinarske veze in poskusil kje zadevo dobit za testirat. Pa poročam.
www.strancar.com

Gost ::

24 mesecev vezave je kar dolga doba.

Cash ::

Sej dajejo za testirat za domov. Jst dobim u ponedeljek, če bo šlo vse po sreči.

dev ::

Jaz se tudi zelo zanimam za tole zadevo. 7,2Mbit se sliši super in še nižjo ceno kot pri konkurenci. Glede na to, da vsak tedn potujem med 3 lokacijam bi mi zelo prav prišlo, lahko internet odpovem na dveh koncih in imam samo to :))
Ampak osebno rad zaigram tudi kakšno igro in bi me visoki ping dokaj motli. Hmm, bom se oglasil kmalu na mobitel za poizkušnjo in potem poročam 8-)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

dronyx ::

Jest sicer ne vem, na kaj vse vplivajo visoki pingi. Recimo v igri COD 2 mene na veliko strežnikov sploh ne pusti, ker so kao samo za tiste z nizkimi pingi. Tam, kjer pridem gor, pa zadeva dela. Jest imam sicer občutek, kot da nasprotniki lažje zadevajo, samo je možno, da so nekateri res tako natrenirani in da ni problem v pingu.

whatever ::

Očitno si bolj amaterski igralec, drugače bi vedel, da je ping IZREDNO pomemben pri online igrah, še posebej pa 3D strelskih.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Pyr0Beast ::

Ahh, pri pingu je še ogromno drugih faktorjev, tako, da o pomembnosti le tega je malce neumno razpravljati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dronyx ::

Ali je kdo morda testiral, če se da vplivati na hitrost in zakasnitve UMTS povezave s spreminjanjem nekaterih TCP parametrov (primer)?

Poleg tega se baje da doseči nižje zakasnitve s spreminjanjem vrednosti MTU (Maximum transmission unit). Vem da so te vrednosti različne za različne medije, samo nisem pa nikjer zasledil, kakšen naj bi bil MTU za mobilni internet?

dev ::

Če boš uspel kako znižati zakasnitve obvezno poročaj, ker mene od nakupa drži samo to. Sem pa klical danes na mobitel in so mi rekli, da se lahko oglasim za preizkušnjo čez približno en teden, oz. da me bodo poklicali (morate si rezervirat, če še kdo misli sprobat). The wait begins ;)
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Tilen ::

UMTS - 130ms average.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G3G

Oddelek: Omrežja in internet
374119 (1319) Vanadium
»

Sredi Ljubljane ni mogoče do interneta prek bakra (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5414151 (11514) x.sci
»

Simobil unlimited - omejena hitrost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12518981 (13049) ZdravkoČolič
»

2-way SAT.NET: edina trenutna rešitev za 'pozabljene'

Oddelek: Omrežja in internet
122805 (2384) zee
»

T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.Paket

Oddelek: Omrežja in internet
192784 (2441) jerriho

Več podobnih tem