» »

wireless vs. zidovi

wireless vs. zidovi

HyperGL ::

na skici spodaj je primer problema, ki se je pojavil... obstaja hitri internet (mobitelov instant konzervanet) in obstaja prenosnik... problem je da sta te dve napravi fizično precej oddaljeni in sta locirani v različnih stavbah, med točko kjer je internet in točko kjer je prenosnik pa je približno 30-40m... poleg tega je tukaj tudi 5 zidov/sten...

a je kakšna možnost da bi wireless router uspel dosežt prenosnik v drugi stavbi skozi 5 sten in ob tem bil signal še vedno nekje med dobrim in odličnim?

bi za to bla potrebna kakšna močnejša antena? kakšen wireless router svetujete? je dovolj 50 eur za router ki bi take ovire premagal? ali imate kakšen predlog? nasvet?

najlepša hvala vsem ki bodo znali odgovorit konstruktivno na moja vprašanja oz. problem :)

  • spremenil: HyperGL ()

Tomay ::

Mogoče kak linksys wrt54gl s kako dobro anteno. Meni v glavnem skozi 5 sten ne vleče. 3 bi še bile realne. Stene so navadna opeka. Če pa je kaj armiranega ali bolj debelega pa je malo verjetno, da ti bo delalo z dobrim signalom.
Voodoo 4Ever

jype ::

Vse je odvisno od tega, kakšne so stene.

Signal praviloma itak ne potuje "skozi" nosilne (torej armirane) stene, temveč se od njih odbija. Pri nekaterih stenah seveda gre kot skozi papir, pri drugih se pa lahko celo večina absorbira (še posebej vlažne stene kakih starih bajt).

To, da so stene armirane, ni najbolj grozno, je pa res, da pri takile situaciji na "dober" signal ne moreš računat. Bodisi prestavi router ob okno stavbe 1, ki gleda proti stavbi 2, bodisi postavi tja le WDS repeater (torej še en router, ki je vključen samo v elektriko in z drugim routerjem sodeluje pri razširjanju brezžičnega signala - preden ga kupiš z laptopom preveri signal ob morebitni lokaciji za tak repeater, da ne bo že tam prešvoh signal).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Spajky ::

za na ruter zna pomagat kaj takega ... :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

racunalnicar ::

jype, daj povej kej več o tem WDS repeater. Rad bi nastav, da bi bil linksys 54GL brezžično povezan z Edimax BR-6204Wg, tako kot ti pravš. Na edimaxa bi pol prkluču računalnike. Kako bi to zrihtov. Na linksysu mam nasnet DD-WRT.

SepoX ::

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Un...

Jst mam tole verzijo DD-WRTja na mojemu buffalotu in kradem na hrvaški obali enim bogatim sosedom net. Naštimano imam tako, da se moj router priklopi na sosedov router kot wifi client in nato oddaja svoj network z drugim SSIDjem, pa še skril sem ga. Jst se povežem na ta moj novi network in net dela ko šus.

Pyr0Beast ::

Weš da krasti ni lepo ..
Saj jim paketke tut nazaj pošiljam ! [:D]

Drugače bi en buffalo z usmerjeno anteno mogoče prebil stvar, samo kaj, ko laptop nebi zmogel pošiljati nazaj podatke.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6317908 (13391) Poldy
»

Router z dobrim dosegom.. potrebujem nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
111567 (1377) gendale
»

Ojačanje signala WLAN

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
102181 (1898) Spajky
»

kako povečati WLAN signal v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
197462 (6289) Karen
»

Kateri router za domačo uporabo

Oddelek: Kaj kupiti
252471 (1874) Karen

Več podobnih tem