Forum » Strojna oprema » Vrste diskov?
Vrste diskov?
Elemen_T ::
Pozdrav,
a bi mi lahko nekdo objasnil razlike med oznakami ATA, ATA-6, IDE in EIDE?
Cela znanost je danes s tem; berem na uradni strani prenosnika in piše oznaka "ATA-6 Interface" in to je vse. Na drugi strani lahko v trgovinah vidim oznake "1 x Ultra ATA/100 (ATA-6) IDE/EIDE"
Zdej naj mi pa en pov; will it fit and what will fit?
hvala!
a bi mi lahko nekdo objasnil razlike med oznakami ATA, ATA-6, IDE in EIDE?
Cela znanost je danes s tem; berem na uradni strani prenosnika in piše oznaka "ATA-6 Interface" in to je vse. Na drugi strani lahko v trgovinah vidim oznake "1 x Ultra ATA/100 (ATA-6) IDE/EIDE"
Zdej naj mi pa en pov; will it fit and what will fit?
hvala!
totiraketa ::
Imam ta prenosnik (Toshiba Satellite m60-139) http://de.computers.toshiba-europe.com/... in bi rad kupil trdi disk (vgradni) za ta prenosnik v velikosti od 250-500GB. Pa me zanima če kdo ve kje bi ga lahko kupil in če mora biti sata ali ata (baje je pomembno). Bi ta disk deloval pravilno http://www.bolha.com/oglas3180832/wd-25... ??? Prosim za pomoč!
ender ::
Po specifikacijah, bi ti disk z bolhe moral delovati, vendar za vsak slučaj vseeno poglej če ima obstoječi disk IDE priklop - IDE priključek izgleda takole: ::::::::::::.:::::::::
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
totiraketa ::
ja zgleda tako ja torej lahko kupim ta disk ki sem ga našel na bolhi? Pa najlepše hvala za odgovor ender
ender ::
Ja, ta disk bo deloval.
There are only two hard things in Computer Science:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA KontrolerOddelek: Strojna oprema | 1497 (1184) | amigo_no1 |
» | HD in UDMAOddelek: Pomoč in nasveti | 1157 (1097) | StratOS |
» | Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 14200 (8097) | e-marko |
» | kateri trdi disk je bil hudo pohvaljen?Oddelek: Kaj kupiti | 1337 (1102) | glinik |
» | kaj mislite o tem Trdem diskuOddelek: Strojna oprema | 1277 (1121) | Matek |