» »

spletna prodaja

spletna prodaja

«
1
2

Planetarium ::

Z prijateljem imava v parih mesecih namen ustanoviti podjetje, zdej me zanima sam par stvari če ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem.

Ponavadi je dobro da stranki ne zrihtaš samo strani temveč tudi domeno ter gostovanje. Zdej me zanima glede gostovanja kaj je najboljše storit saj doma nimam namena postavljati kakršnihkoli strežnikov (preslaba linija, prezasedenost prostora itd..= pa me zanima kako ste tisti ki ne hostate doma rešili to zadevo.

Zaenkrat bom jaz delal bolj na pdoročju oblikovanja dva prijatelja pa bosta v odzadju zadevo kodirala za mano dokler se dobro ne naučim zadev kot so xhtml/css, pa me samo zanima mal za offtopic če ima kdo od vas dober nasvet glede tega kje se najbolje naučit slicanja v PSju, namreč kodo se učim preko w3schools ter htmldoga

Hvala vnaprej ter LP

Gost ::

Jah, rečem vama lahko samo, veliko sreče. Tale bo kar težka po mojem. Ustanovitev podjetja + popolno neznanje in neprofesionalnost.

Vzemite si raje še malo časa (kako leto) in se naučite stvari do konca.

Hosting: Danes nima nihče od resnih doma v dnevni sobi serverja za kak boljši hosting. Za gostovanje bi kar priporočal svoj server - kolokacija, najeti server (ali več njih) ali pa za začetek kakšen reseller paket.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

blackbfm ::

Kupiš en spodoben komp (čimboljši :) in neseš komp k internetnemu ponudniku. Men se zdi pr tušu dost OK, nisem pa še mel

http://www.tushosting.si/gostovanje_str...

Recimo partis ma pri tušu..če je dovolj dobro za njih potem bo verjetno tut zate.

Planetarium ::

Jah, rečem vama lahko samo, veliko sreče. Tale bo kar težka po mojem. Ustanovitev podjetja + popolno neznanje in neprofesionalnost.

ne skrbet, je use zrihtano :P mogoče sm se z usem skupaj čudno izrazil. kot pravim dokler ne bom nastudirau u detajle sta mi dva frenda na voljo da priskočita na pomoč. Glede marketinga ter vodenja se pa tudi ne bojim. Sicer pa hvala vseeno

blacklw zanimivo, kaj pa root server? V nemčiji sem jih pred nekaj časa gledal kar za poceni dnar (160gb za 40e/m) če se ne motim bi mogu še mal preverit.

Zgodovina sprememb…

LapD ::

Kaj ti bo podjetje glede na to da si še zelen v teh stvareh + imaš (verjetno) možnost napotnic?

Planetarium ::

Kaj ti bo podjetje glede na to da si še zelen v teh stvareh + imaš (verjetno) možnost napotnic?

sej pravim da za celotno zadevo en stojim sam, če misliš da bova še ta mesec odprla podjetje to ni res. Jest sam sprašujem za tolk časa vnaprej da bom vedel celotno zadevo do takrat zrihtat. V načrtu imava za začetek itak avtorsko pogodbo ter prijateljevo že ustnovljeno podjetje preko katerega se bo zadeva na začetku izvajala. V vsem tem času se bo prijatelj učil v smeri prodaje ter marketinga medtem pa se bom sam posvetil kodiranju kjer sem zdaj še kr zelen priznam. Bojim se ničesar zaradi tega ker vem koga poklicati na pomoč če se zadeva ustavi ter mu popolnoma zaupam saj vem kaj dela. Na hitru najin namen je trenutno se pripravit na vse skupaj počasi ter nabrati par referenc da nama omilijo začetek čez nekaj časa. Mogoče sem s tistimi parimi meseci pretiraval vendar mislim da bo kr šlo. Še mimogrede vprašam je kaj narobe z htmldogom ter w3schools za začetek?

Gost ::

Kaj sploh to sprašuješ. Za začetek pač preberi, škoditi ti ne more. V nadaljnih korakih pa vzami v roke knjige. Xhtml je eno, kmalu boš moral uporabljati php asp itd.

Nato pa boš moral iti čez kilometre in kilometre prakse.

Planetarium ::

Kaj sploh to sprašuješ. Za začetek pač preberi, škoditi ti ne more. V nadaljnih korakih pa vzami v roke knjige. Xhtml je eno, kmalu boš moral uporabljati php asp itd.

Nato pa boš moral iti čez kilometre in kilometre prakse.

tega se zavedam, pa mimogrede hvala za nasvete

HardFu ::

Kar se kodiranja tiče, ti priporočam, da rajši vzameš kakšen sistem za nadzor vsebine, ki ima že sprogramirane vtičnike, s tem boš prihranil ogromno časa, pa še veliko znanja ne potrebuješ. Prav tako imaš potem na netu tutoriale, ki te pri gradnji spletne strani vodijo praktično za roko, tako da ni bojazni, da bi šlo kaj preveč narobe. Sam recimo uporabljam Expression Engine in sem zelo zadovoljen.
http://codeable.io

DC- ::

Glede hostinga in domene ti priporočam, da se raje "nasloniš" na že obstoječega ponudnika.
Če se mislite ukvarjati z webdesignom bo ta dela vama delal samo stroške in kradel čas.

NorK ::

Vsekakor se ti bolj splača poiskati nekoga, ki že ima izkušnje z izdelavo spletnih trgovin. Ti se raje posveti učenju za svoj posel.
Kasneje, ko ti bo posel šel dobro od rok, ti ne bo potrebno izgubljati časa in denarja z raznimi nadgradnjami trgovine in drugimi stvarmi, ampak boš bolj osredotočen na širjenje podjetja in zviševanje prihodkov. Itak pa se mi zdi, da izdelava ne bi bila res tako draga, plačilo pa je včasih tudi možno na več načinov (obroki, partnerstvo,...).
Nekdo z izkušnjami pri spletnih trgovinah (npr. jaz, hehe) ti bo mogoče tudi znal svetovati glede same strategije in stvari na katere ti morda sploh ne bi pomislil.

IceIceBaby ::

Kot so že drugi napisali. Če nimaš znanja in izkušenj pozabi na izdelavo lastne trgovine. Uporabi obstoječo rešitev in plačaj nekomu, da ti jo prilagodi. Verjemi mi, boš prihranil precej denarja in predvsem časa, ki ga boš krvavo potreboval za vodenje ostalih stvari.

Kar se tiče gostovanja in domene predlagam za začetek nek poceni hosting, lahko pri nas ali v USA. Nekatere pakete dobiš že za nekaj € na mesec in so za začetek povsem zadovoljivi. Če se ti promet poveča greš pač na boljši paket ali na svoj strežnik. Ampak to pride potem, ko ustvarjaš nekaj 1000€ prometa mesečno, prej se IMHO ne splača.

Drugače pa naj bi pri takem projektu razvoj trgovine in vse ostale "infrastrukture" zajemal cca 10 do 20% stroškov, ostalo pa naj bi predstavljal marketing budget. Če boš trgovino postavil in čakal na kupce boš dolgo čakal. Razmišljaj o tem kje boš dobil denar za oglaševanje, kako boš oglaševal, kakšna bo marketinška strategija...

Nekaj obstoječih aplikacij za ecommerce:
Joomla + VirteMart: http://virtuemart.net/
Oscommerce: http://www.oscommerce.com/
Zen cart: http://www.zen-cart.com/
Quick.Cart: http://opensolution.org/index,pl.html?s... (ne potrebuje baze, odlična zadeva za manjše trgovine z do 50 produkti)

Gost ::

Če se ne motim, je on ciljal na izdelovanje in oblikovanje spletnih strani nasplošno in ne same trgovine.

NorK ::

Tudi pri izdelavi spletne strani je isto.

Planetarium ::

jao zdej sm pogruntav da sm se čist narobe izrazu in se opravičujem seveda. Kot je Gost omenil bo to izdelava/prodaja spletnih strani. Na začetku bomo s ponudbo ciljali na s.p ter male d.o.o podjetnike kateri ne potrebujejo tehnološko naprednih spletnih strani (spletne vizitke, prezentacija izdelkov itd.) da si pridobimo iskušnje ter s tem čas za učenje. Začel bom s w3schools saj berem da je to najboljši način za osvojitev znanja. Mogoče se na drugih straneh stvari naučip hitreje vendar pa sigurno teme niso tako obsežne kot tukaj. Moj načrt je iti počasi ter obdelati vse. Kot pravim zanekrat imam zraven še dva pomočnika ki imata čas do začetka naslednjega letnika faksa. Oblikujem sam in sem dal že par reči skozi tako da mi mankajo samo še samostojne iskušnje, se pravi oseben kontakt s stranko (oblikovati njeno zamisel).

Začel bi s xhtml/css ter prešel na javascript, po tem pa bi začel z phpjem ter ASP.net. Zankrat se bom kot sem omenil držal w3schools ter kasneje upošteval Gostov nasvet ter za php prebral kakšno knjigo. Mislite da bo v taki smeri zadeva uredu. Sem pa 120% odločen da se bom zadevo naučil, če ne hitro pač počasi.

p.s glede gostovanja ter domene sem se odločil da na začetku priporočim nekega drugega ponudnika ter kasneje ko pridemo do izi financ najamem plac za mašino.

Hvala še enkrat!

Zgodovina sprememb…

just_a_cook ::

Zelo junaško. V letu 2008 odpreti firmo za izdelavo spletnih strani, pa ne imeti (trenutno še pojma o strežniških jezikih, ...). Ulala, kaj šele baze podatkov pa vso ostalo šaro, ki jo imajo današnje spletne strani....
==================
Just a cook

NorK ::

In v čem bo tvoja prednost pred že uveljavljenimi in tistimi, ki se na to področje resno podajajo že v tem trenutku in jim pri tem ne primanjkuje znanja?

Gost ::

Ne smemo zatreti mladih upov in idej v kali.

Planetarium, naredi pregled trga. Vedi, da trenutno sodiš nekje med najnižje uvrščene na lestvico.

bluefish ::

sicer ne želim zveneti nespodbudno, vendar pa je celotna ideja rahlo nenavadna in preuranjena.
Recimo, da imaš res oko za barve, obliko in oblikovanje nasplošno. Kljub vsemu pa ne moreš kar naenkrat, brez nekega praktičnega znanja programiranja, ki ga še sproti pridobivaš in osvajaš osnove, vpasti na trg, ki je že tako ali tako zelo nasičen.

Naročniki imajo velikokrat precej specifičen zahteve, ki pa jih boš s pomočjo vodičev na netu le stežka izvedel. Sicer pri izdelavi spletnih vizitk in manjših predstavitvenih straneh to ni takšen problem, saj potrebuješ le nekaj vrst XHTML in CSS kode, nato pa navigacijo izvedeš s pomočjo preproste php kode, ki pa je lahko tudi standardna za večje število strani.

Poleg vsega je vprašanje, kako boš lahko cenovno konkuriral že uveljavljenim in poznanim ekipam. Lahko sicer delaš pod ceno, vendar se boš tega pečata v prihodnosti le stežka znebil. Po drugi strani, pa v primeru enakovrednih cen glede na konkurenco, morda ne boš imel strank.

Seveda pa se zastavlja tudi vprašanje, kako boš sploh začel tržiti storitev, če nimaš nekih otipljivih referenc (stran narejena kar tako za zabavo to seveda ni).

Planetarium ::

Odgovori sploh niso nevspodbudni, sej vsaka kritika pride prov sej te točno to postavi na realna tla. Točno to kar si omenil, da imajo stranke ponavadi veliko specifičnih zahtev me trenutno najbolj skrabi. Tukaj pride dobro do izraza tista trditev od Gosta da rabiš precej kilometrine. Zanekrat je par ljudi zainteresiranih da mi pomaga pri zagati kar se kodiranja tiče saj sem v tem res popoln laik. Sej trenutno svojega podjetja ne bova odpirala je pa za cover prijateljevo podjetje preko katerega bo zadeva na začetku laufala ter peljala do določenih izkušenj.

Tudi glede cene sem premišleval, itak za prezentacijsko stran namenjeno hitri predstavi podjetja ne morem iztržiti prav veliko, ubistvu mi glavni razlog vsega skupaj niti ni itzžiti nevem koliko. Bistvo vsega skupaj je to da me zadeva veseli in bi se rad z njo ukvarjal dokler bom le lahko. Dosti časa sem iskal primernega delodajalca za akterega bi izdeloval različne dizajne vendar je skoraj pri vseh ki ponujajo delo pomemben faktor znanje vsaj htmlja/cssja česar pa jaz na žalost nimam.

Glede prodaje sem bil skeptičen tudi sam vendar sem se prepričal da s tem ne bo tako hudega problema. Zanimivo najprej sem bil glede tega najbolj v dvomih sedaj pa se je zadeva popolnoma prevesila : D Reference pa tudi niso tak problem, ker imam par prijateljev katerim rade volje izdelam zastonj stran ter jo kasneje uporabim kot referenco. Mislim da je tudi stran podjetja (se dela na tem ;) samega dobra reference vendar seveda ne tako prepričljiva za nekoga ki ima namen za zadevo plačat.

bluefish ::

vsekakor je lastna stran res prvi stik, ki ga dobi naročnik s tabo in lahko seveda služi kot referenca ter kot nekakšna predstavitev lastnega znanja. Seveda pa ni dobro, da nanjo vneseš vse skripte, pojavna okenca, utripajoči flash, ki jih poznaš ;).

Planetarium ::

vsekakor je lastna stran res prvi stik, ki ga dobi naročnik s tabo in lahko seveda služi kot referenca ter kot nekakšna predstavitev lastnega znanja. Seveda pa ni dobro, da nanjo vneseš vse skripte, pojavna okenca, utripajoči flash, ki jih poznaš ;).

niti nimam namena, ubistvu mam rad easy going style ne maram preveč natlačenih zadev ker ne zgledajo lepo (no ja spet odvisno ;])

perunpro ::

IMHO z vizitkami ne bos prezivel. Se posebaj na trziscu, kjer je taka konkurenca kot pri izdelavi spletnih strani in veliko ljudi/podjetij, ki igrajo poceni cipice... Lahko ponujas naprednejse spletne strani na osnovi nekega open-sourca, vendar je tudi za tisto potrebno znanje. Seveda lahko delas dizajne in se naucis postavljat te sisteme, vendar je tukaj se gostovanje strank, varnostne kopije, vzdrzevanje streznika, morda custom-made modul za OS CMS sistem, itd...

Moj nasvet je da rabis veliko veliko ucenja, predvsem pa - mej vizijo, kaj bos pocel - ne kot firma, ampak ti kot posameznik. Za ostale stvari bos moral najti drugega, ker vsega ne bos zmogel. JS, AS za Flash, Java (ali PHP), HTML, CSS + baze, server je osnovno, kar rabis za eno stran. Morda se kaj drugega.

Res je, da z dobrim programerskim znanjem objektnega programiranja (ki seveda ne pride samo od sebe) lahko _solidno_ hitro osvajas nove jezike, ampak mislim, da je prevec tega.
Ampak samo pogumno, pocasi se dalec pride.

mte ::

Dosti časa sem iskal primernega delodajalca za akterega bi izdeloval različne dizajne vendar je skoraj pri vseh ki ponujajo delo pomemben faktor znanje vsaj htmlja/cssja česar pa jaz na žalost nimam

Po moje gre tu za to, da veš kako web funkcionira, da ne dizajniraš nečesa kar je potem nefunkcionalno ali na spletu ni dobra praksa, da poznaš accessibility standarde (pravilna izbira barv, teksta, velikosti teksta, semantično kodiranje da lahko stran razumejo tudi glasovni readerji ipd). Če boš html kodiral kot precej designerjev s pomočjo tabel in razne packarije, ti to čisto nič ne koristi k temu razumevanju delovanja spleta.
Da bi pa dober designer bil hkrati tudi dober programer - osebno takega ne poznam in ti resnično ne priporočam vlaganja truda v oboje :)
Jaz bi ti priporočal da si najprej pridobiš določene izkušnje/reference s stranmi za kolege, potem greš za par let delat k eni firmi da si pridobiš še real-world izkušnje z zahtevnejšimi strankami in šele nato razmišljaš o svoji firmi - seveda če si ti primarno designer moraš dobiti še programerja, zgoraj sem pojasnil zakaj.
lp

Planetarium ::

hm že sam to delam že 2 leti, probam si najt eno delo da bi pač prek enga druzga delau designe pa mi ne rata. Zato u bistvu razmišljam v smeri podjetja pač. Sicer bo zdej najverjetneje frend neki cajta kodirau pa jest sam oblikujem zarad podlage pač za naprej.

Adrijan0 ::

Sej veš kolko konkurence je na trgu?

HardFu ::

Dobre zelo malo, je pa veliko "gobcev", ki majo veze in znajo nalozit stranki, kvaliteta pa je na dnu
http://codeable.io

Adrijan0 ::

Nekaj je tudi take ki je kaj sposobna narediti. Brez izkušenj pa raje ne iti na trg.

Planetarium ::

Nekaj je tudi take ki je kaj sposobna narediti. Brez izkušenj pa raje ne iti na trg.

in kaj lahko zgubim?

BluPhenix ::

Izgobiš, lahko nič, lahko nekaj denarja, predvsem pa si lahko nabereš slab glas.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Gost ::

Izgubiš najpomembnejše, svoj ugled ... Oz. si na dobri poti, da boš težko prišel na neko ugledno raven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

Adrijan0 ::

Točno tko, zapomni si to tudi za naprej. Res parkrat premsili.

Planetarium ::

aha no dobro pol bomo še počakal nekaj časa : D hvala za nasvete

p.s; če pa rabi kdo kšn design nej pa kr na ZS : PPPP

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

IMHO lahko izgubiš nekaj denarja in časa, ampak hkrati pridobiš izkušnje in nova znanja.

Ugled izgubiš, če obljubljaš več kot lahko izpolniš. Pač, obljubiš manj in se potrudiš, da narediš več kot si obljubil. Na začetku bodo to pač low cost rešitve, ampak nekje je treba začet.

Adrijan0 ::

Planetarium, pokaži za primer kaj znaš. Da vidijo ostali in ti bojo znali pomagat. Naredi prvo nekaj.

Planetarium ::


nekaj na hitro, sej zgleda cist na izi ampak men je tak stajl ušeč in ga bom kr uporabljau. Mi je pa mal cajta na koncu zmanjkalo pa bi mogu par zamikov popravit. Ko bo čas bom dokončal še spodnji del ker zdej sm sam predlogo izdelal za portfolio ker je najlažje.

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Joj. Zamiki so še najmanjši problem.
https://dolhar.si/

Planetarium ::

Joj. Zamiki so še najmanjši problem.

mal več informacij prosim : P

MihaFirst ::

Fensi in kul, ampak neuporabno in nepregledno.

fur80 ::

Planetarium še en nasvet iz moje strani. Sprašuješ kaj lahko zgubiš s podjetjem. Prvo so tu tudi prispevki, ki bi jih moral plačevati vsaj 200€ na mesec tako, da ja lahko zgubiš tudi denar. Kot drugo učenje po tutorialih in nekih šolah je pomoje tak, tak. Začneš z izdelovanjem nekega projekta, ko prideš do dela, ko kaj neznaš pogledaš na net in nadaljuješ po korakih, narediš tako par stvari, ki jih lahko pokažeš in potem raznim podjetjem ponudiš rešitev v okviru svojih sposobnosti.
Sem pa opazil, da veliko ljudi, ki bi radi delali stvari in začnejo iz nič najprej pogledajo source kodo strani v browserjih in si mislijo saj pa to sploh ni tak
problem nekaj HTML-ja in par slik pa je, vendar za eno kompetno resno stran stoji gora kode.

Planetarium ::

Pri teh rečeh morš it na use al pa nič pa če ti rata al pa ne, pač zgubiš neki dnarja lohk ti pa totalno rata. Sej itak da sm lowbie sam dokler bom lahko s pomočjo delau bomo probal če ne druzga bomo usaj izkušnje dobil. Glede tega ko folk po browserjih gleda, sam ne počnem isto ter si tudi ne zamišljam da bo delo kr tako lahko ter da bom nageekau reči ki jih rabim v treh mesecih. To je bilo moje začetno razmišljanje vendar me je marsikdo tudi tukaj postavu na realna tla in res tut približno ne mislim da bo kej lahko izvedljivo. Omenu sem sam to d a za začetek niti ne bomo izvajal nekih hudih projektov, pač obične predstavitvene strani za majhna podjetja ki predstavljajo svoje izdelke ter svojo dejavnost..

BluPhenix ::

Pri teh stvareh ne kar rata no, sej ni loto. V te stvari se gre premišljeno in z znanjem ne pa nekaj na hojladri. No lahko greš tudi tako, ampak danes trg ni prav prijazen do zdrsljajev. Zgubiš pa lahko marsikaj več kot si misliš. Če se ne držiš deadlinov so že penali in še marsikaj drugega.

Tako da premišljeno v te stvari, ne pa "če bo okroglo bo lopata, če pa špičasto pa vile".

Začneš lahko z avtorskimi pogodbami. Bo sicer nekaj manj zaslužka, ampak tudi manj problemov. Ne pozabi, prispevke moraš plačati tudi če ne ustvariš nobenega prometa.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

incognito ::

Čisto mimogrede, koliko pa znašajo minimalni mesečni stroški podjetja (d.o.o.)? Predstavljam si da gre nekaj za računovodstvo, takse ,... ?

Gost ::

Pri teh rečeh morš it na use al pa nič pa če ti rata al pa ne, pač zgubiš neki dnarja lohk ti pa totalno rata. Sej itak da sm lowbie sam dokler bom lahko s pomočjo delau bomo probal če ne druzga bomo usaj izkušnje dobil. Glede tega ko folk po browserjih gleda, sam ne počnem isto ter si tudi ne zamišljam da bo delo kr tako lahko ter da bom nageekau reči ki jih rabim v treh mesecih. To je bilo moje začetno razmišljanje vendar me je marsikdo tudi tukaj postavu na realna tla in res tut približno ne mislim da bo kej lahko izvedljivo. Omenu sem sam to d a za začetek niti ne bomo izvajal nekih hudih projektov, pač obične predstavitvene strani za majhna podjetja ki predstavljajo svoje izdelke ter svojo dejavnost..


Prestavi vse skupaj za eno ali dve leti in se sploh kaj nauči. Pojdi za nekaj časa delat v eno firmo, da se česa sploh naučiš, naredi par svojih projektov potem pa naprej. Zdi se mi, da sploh ne veš nič o spletu. Če se motim, oprosti.

Vsi ti na forumu govorimo, da ne pojdi z glavo skozi zid, ker tvoj trenutni pristop res ne bo ok. Pač se boš zajebal.

Glede na tvojo situacijo se mi zdiš zaenkrat bolj primeren za s.p. pristop na trg. D.o.o. se splača z velikim prometom. Bagatelo, ki jo pa ti načrtuješ pa verjetno niti za s.p. še ni.

Glede tvojih designov:
Čemu naj bi bilo pa to sploh namenjeno? Oprosti, ampak ne morem pogruntat ... A to delaš svojo stran?

fur80 ::

Planetarium no vidiš, ravno to je napaka, tako verjetno nebo kaj razen, če si genij (verjetno pol nebi spraševal take). Narediš si poslovni načrt, lahko ti ga tudi kdo drug (profi) samo to spet stane bo pa vsaj točen. Primer prispevki najmanj 200€ (tolk ma moja punca) je naleto vsaj 2400€ pol je tu še bencin, malca in drugi stroški, se pravi vsaj 4000 - 5000€ na leto vse skupaj. Kolega ki bo kodiral bo hotel met najman 500€ (neto) na mesec. To se pravi najmanj 10 000€ na leto brez, da bi kaj zaslužil. (da pa ti dobiček še obdavčijo pa najbrž tak veš)

Planetarium ::

No ja ok zgleda da ste celotno zadevo cist narobe razumel al pa sem se verjetno jaz malo narobe izrazil o vsem skupaj. Samo na grobo, podjetje odpirava z prijatelejem kjer jaz z marketingom ne bom imel niti najmanjše veze (tak je najin načrt) razen kar bo stik s stranko o designu. Glede deadlinov ne skrbet ker se dela ne bo nikoli vzelo če ga bo preveč. Glede izkušenj, priznam nimam nobene ampak kot sem že omenil v dveh letih dela nisem dobil nikjer tako da sem se zdaj odločil za ta pristop. Pa na začetku sem že omenil da se bom jaz s časom osvajal znanje in normalno ne bom odpiral podjetja z minimalnim znanjem. Verjamem v svoj design upam da bo v njega verjela tut stranka kar se tiče pa tega kolk bo prijatelj hotel je pa že zmenjeno tko da so skrbi odveč. Aja pa glede stroškov je kar se tiče podjetniških stroškov zrihtano edino kar bo bosta telefon, bencin programska oprema.. In Gost glede tega designa ne ni moja stran, niti ni stran podjetja. Kot vidiš me je Adrijan0 prosu naj nekaj naredim in pač ravno takrat nisem imel nobene pametne ideje pa sem izdelal to če ga pač zanima.

Mislim da sem dobil dovolj informacij, pa hvala!

BluPhenix ::

Glede deadlinov ne skrbet ker se dela ne bo nikoli vzelo če ga bo preveč.


Poznaš tiste študenske laži? No, to kar si ti napisal zgoraj je prva podjetniška laž.

Glede izkušenj, priznam nimam nobene ampak kot sem že omenil v dveh letih dela nisem dobil nikjer tako da sem se zdaj odločil za ta pristop.


Verjetno zato, ker nisi zelo intenzivno iskal. Lastno podjetje je za pridobivanje osnovnih izkušenj malo tvegano.

Jaz imam naprimer kar nekaj izkušenj in tudi precej razdelano kaj bi v svojem podjetju delal. Tudi finance za odpreti karkoli imam, pa še marsikaj drugega okvirno dogovorjeno. Ampak dokler ne bom še dodatno raziskal trga in naredil enega pametnega finančnega načrta se ne mislim spuščat v karkoli. Tako, da pohvalno, veliko upata. Aja glede deadlinov, si malo preenostavno predstavljaš kako to zgleda. Tudi dogovor s strankami navadno ni eden, ampak jih je več, rade bi marsikaj spreminjale, dodajale, etc. deadline pa kar ohranjale enak. Aja pa še to, živimo v Sloveniji in pri nas je politika plačevanja bolj boga.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

IceIceBaby ::

Lastno podjetje je za pridobivanje osnovnih izkušenj malo tvegano.


Če ne reskiraš na profitiraš al kako gre tista?

Sicer se delno strinjam s tabo. Z lastnim podjetjem je ogromno dela. Vsaj pol časa (raje 75%) porabiš za upravljanje, oblikovanje poslovnih procesov, marketing...

Po drugi strani pa veliko uspešnih podjetnikov prisega na geslo "just bloody do it". Torej, ne razmišljaj preveč v detajle. Spravi se v posel, začni delati in potem sproti rešuj težave, ki se pojavijo. Če vsako stvar 100x premisliš, splaniraš in želiš imeti vse pod nadzorom se lahko zgodi da nikoli ne boš naredil tistega prvega koraka.

zlobcek ::

Se kar strinjam s kst.

Nobenega podjetnika ne poznam, ki je ažuren in dela, da bi mu šlo za nohte. Pa kar nekaj teh ima na videz malo malo znanja in strokovnosti. Sicer se to pozna samo pri zahtevnih projektih, a vendar.

Imam tudi mnenje, če se ne gre v celoti v podjetje in začne delat, je vedno psihično možna še kakšna druga stvar (drugi redni job ali karkoli) in se ne da vse od sebe oz. dovolj za uspešnost, ki bi jo lahko dosegel.

Kljub temu pa bi se v tem primeru sam najbrž spravil v en izi job (7-15, majhna obremenitev in s tem malo manj plačano), za popoldne pa spravil skupaj en popoldanski s.p. z manj dajatvami (vsaj slišal sem da obstaja ta možnost), da spraviš skozi račune in plačila. Potem pa počasi vidiš kam stvar gre. Glede na promet bi potem razširil s.p. v d.o.o. ali pa vmes najprej full time s.p.

IceIceBaby ::

"popoldanski s.p." je možen. Plačaš 30 eur prispevkov na mesec. Pogoj je, da si zavarovan iz drugega naslova (študent, redno zaposlen, upokojenec).

s.p. poleg redne službe je dobra izbira za začetek. Tako si lahko iz plače še vedno kriješ osnovne stroške in delno financiraš podjetje, dokler zadeva ne zalaufa.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izkoristiti grafično oblikovanje za zaslužek

Oddelek: Pomoč in nasveti
334966 (3383) opeter

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11621650 (20138) Ziga Dolhar

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10136969 (24932) Primoz
»

Rad bi odprl svoje podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516525 (5058) Pyr0Beast
»

pristop k obnovi

Oddelek: Izdelava spletišč
111185 (833) Groove

Več podobnih tem