» »

Mandriva linux in KDE4

Mandriva linux in KDE4

roli ::

Po kar dolgem premoru sem se odločil, da bom na svoj laptop namestil linux. Sicer sem se najprej odločil za Ubuntu ampak tam sem imel probleme z mrežno, ki ni delala tudi po doolgem je***. Po tistem sem raje namestil mandrivo 2008 kjer je mrežna delala že iz štarta.

Zanima me le, če obstajajo kje kaka pametna navodila kako namestiti KDE4 na mandrivo. Našel sem sicer neka navodila samo tam bi moral namestiti samo mandrivo brez KDE in ga šele potem namestiti. Jaz pa imam trenutno na računalniku že KDE 3.5. Torej kako neboleče nadgraditi KDE? Hkrati me seveda zanima, če se sploh splača.
http://www.r00li.com
  • spremenil: roli ()

JanK ::

Navodila najdes na Mandriva Wiki. Ni treba deinstalrat KDE3, temves samo instaliras "task-kde4" in med pri loginu dobis dodatno izbiro.

Ampak pravijo, da se zaenkrat ne splaca. Ravno danes sem na Linux Rant bral da KDE4 sucks :)

PARTyZAN ::

Z KDE4 se pocakaj do releasa 4.1

Mimogrede, ce si se odlocil za Mandrivo ti priporocam, da sprobas se PCLinuxOS. To je ubistvu modificirana mandriva, ki ne zahteva nekih placljivih clanarin za dolocene driverje/programe.

roli ::

PCLos je tudi meni všeč sem ga že imel - sicer 2007 različico. Sem pa čisto pozabil nanj. Upam, da tudi tam dela moja mrežna kartica tako kot mora. Z KDE4 bom pa potem počakal.
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KDE5 napovedan za naslednje leto

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
245641 (3907) djurodrljaca
»

Mandriva linux 2010 - se ne boota po namestitvi popravkov

Oddelek: Operacijski sistemi
251666 (1381) Icematxyz
»

Izšla Mandriva Linux 2010 (strani: 1 2 )

839931 (7703) 5er-->
»

Linus Torvalds: KDE 4 je katastrofa (strani: 1 2 3 4 )

16118782 (12604) Maria
»

Izšel KDE 4.0.0 (strani: 1 2 )

7112190 (7508) kriko1

Več podobnih tem