Forum » Programiranje » Računalniška podpora
Računalniška podpora
ELECTRON ::
Zanimam me ali lahko delodajalec zahteva od tebe, da programiraš, če imaš v pogodbi napisano:
"Delavec bo delo opravljal na delovnem mestu v računalniški podpori"
Opis dela
"Delavec bo opravljal računalniška dela"
Ker smo se konkretno sprli, dal sem že tudi odpoved, odpovedni rok 3 mesece..., me sedaj zanima, kaj lahko od mene lahko zahteva in kaj ne.
Oz. prosil bi, če kdo ve seveda, kje bi se lahko to kankretno pozanimal.
se opravičujem, da pošiljam v to sekcijo.
Hvala
"Delavec bo delo opravljal na delovnem mestu v računalniški podpori"
Opis dela
"Delavec bo opravljal računalniška dela"
Ker smo se konkretno sprli, dal sem že tudi odpoved, odpovedni rok 3 mesece..., me sedaj zanima, kaj lahko od mene lahko zahteva in kaj ne.
Oz. prosil bi, če kdo ve seveda, kje bi se lahko to kankretno pozanimal.
se opravičujem, da pošiljam v to sekcijo.
Hvala
morbo ::
Jst bi rekel da programiranje spada v 'računalniški razvoj' ne 'podporo' (je pa to odvisno od kakšnega programiranja - Linux administracija je lahko programiranje in podpora, vse v enem). Po drugi strani je 'opravljal računalniška dela' zelo ohlapna definicija in lahko zajema praktično vse. Ampak to je samo moje (nestrokovno) mnenje.
logout ::
Neverjetno, kam smo prisli! Sedaj od delavcev zahtevajo, da morajo programirati... Katera firma je tako necloveska, ce ni skrivnost?
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Srachko ::
Mogoče mal off-post, ampak velja pogodbo prej prebrati. Ko sem svojo prvo pogodbo podpisal je na njej pisalo "delo v trgovini, inkaso na blagajni, skrb za urejenost trgovine, delo v skladišču in ostala dela". Poudarek je na ostala dela.
Tako sem občasno pristal v delavnici kjer sem vrtal, varil in rezal pločevino, vozil viličarja, ....
Če sem šefu rekel, da tega pač ne bom počel, ker tega ni v pogodbi, me je urno spomnil na "ostala dela".
Tako sem občasno pristal v delavnici kjer sem vrtal, varil in rezal pločevino, vozil viličarja, ....
Če sem šefu rekel, da tega pač ne bom počel, ker tega ni v pogodbi, me je urno spomnil na "ostala dela".
I can see clearly now, the brain has gone...
ELECTRON ::
Firma je v MB. Imena nebi omenjal zaenkrat.
Drugače sem programiral za to firmo v prostem času oz. on smatra v delovnom.
Ravno danes sem dobil delovni nalog:
2. Tehnična izdelava nove edicije AAA, AAA in AAA v AAA AAA. Delavec je prejel obvestilo in natančna navodilo po elektronski pošti dne 15.5.2008.
Rok za izvedbo: 10.6.2008 do 15.00
Heh vse skup je že kar žalostno....
Drugače sem programiral za to firmo v prostem času oz. on smatra v delovnom.
Ravno danes sem dobil delovni nalog:
2. Tehnična izdelava nove edicije AAA, AAA in AAA v AAA AAA. Delavec je prejel obvestilo in natančna navodilo po elektronski pošti dne 15.5.2008.
Rok za izvedbo: 10.6.2008 do 15.00
Heh vse skup je že kar žalostno....
BlueRunner ::
Če se kregaš s svojim delodajalcem, potem pojdi k odvetniku, da se bo on kregal namesto tebe. Tako boš sebi in ostalim okoli sebe prihranil veliko nevšečnosti in slabe volje.
Sicer pa to nima nikakršne zveze s programiranjem, kvečjemu z medčloveškimi odnosi in psihologijo.
Sicer pa to nima nikakršne zveze s programiranjem, kvečjemu z medčloveškimi odnosi in psihologijo.
mHook ::
Zakaj pa ne bi programiral?
Če ne znaš, povej šefu, in naj organizira izobraževanje.
Če se ti zdi da si premalo plačan, zahtevaj višje plačilo (ali delaj počasneje).
Naredit točno (in samo to) kar piše v dokumentaciji (100% v dokumentaciji ni zajet kak robni pogoj).
Pošlji nalogodajalcu nadaljne vprašanje (oz. več, lahko tudi posamično) z opombo, da ne moreš delati naprej, dokler ne dobiš odgovora (ura ne tiktaka pri tebi).
Nekje sem slišal: Ne morejo me tako slabo plačati, kot lahko sabo delam.
Lahko te pa tudi ni v službo, ne narediš naloge... in te bo prej ali slej odpustil.
Če ne znaš, povej šefu, in naj organizira izobraževanje.
Če se ti zdi da si premalo plačan, zahtevaj višje plačilo (ali delaj počasneje).
Naredit točno (in samo to) kar piše v dokumentaciji (100% v dokumentaciji ni zajet kak robni pogoj).
Pošlji nalogodajalcu nadaljne vprašanje (oz. več, lahko tudi posamično) z opombo, da ne moreš delati naprej, dokler ne dobiš odgovora (ura ne tiktaka pri tebi).
Nekje sem slišal: Ne morejo me tako slabo plačati, kot lahko sabo delam.
Lahko te pa tudi ni v službo, ne narediš naloge... in te bo prej ali slej odpustil.
BlueRunner ::
In potem za nagrado dobiš disciplinsko komisijo (drugače se te tako ali tako ne da odpustiti), kar se zabeleži v tvoji delovni knjižici. Potem mi pa povej kako točno boš gradil svojo karirero, če jo začneš s tem, da poskrbiš za uradno dokumentacijo o svoji nezanesljivosti in neresnosti.
Če želiš poceni mir, potem oddelaj to, kar se od tebe zahteva. Če bi rad dokazal svoj prav, si poišči odvetnika, ki bo te zadeve urejal namesto tebe in te opozarjal na takšne škodljive predloge, kot je ta zgoraj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izgorelost (burnout) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17846 (13608) | krneki0001 |
» | Smisel študentskega dela?Oddelek: Loža | 9404 (7749) | Phantomeye |
» | Neustrezna pogodba o zaposlitvi in izkoriščanje izobrazbene stopnje delavca s straniOddelek: Loža | 10327 (9118) | solatko |
» | Outsourcanje lastne službe (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23860 (15436) | St235 |
» | Kaj če ''tolčem plave'' (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21495 (19173) | Invictus |