Forum » Pomoč in nasveti » boot virusi
boot virusi
bukev ::
prejšnji teden mi je odpovedal disk - sem imel cel vikend delo z reševanjem podatkov in instalacijo novega diska. ker je bil že star (5 let), sem sklepal, da je odpoved normalna!
sedaj pa zvem, da je pri kolegih odpovedalo 6 diskov v tem tednu. pri kolegici celo na obeh računalnikih!
ali je kdo seznanjen s pohodom kakšnega novega boot virusa?
verjetnost, da je to slučajnost je majhna - ali pa imamo pač res smolo!
lep pozdrav
Bukev
P.S.
imam instaliran symantec - redno update-an
sedaj pa zvem, da je pri kolegih odpovedalo 6 diskov v tem tednu. pri kolegici celo na obeh računalnikih!
ali je kdo seznanjen s pohodom kakšnega novega boot virusa?
verjetnost, da je to slučajnost je majhna - ali pa imamo pač res smolo!
lep pozdrav
Bukev
P.S.
imam instaliran symantec - redno update-an
Azrael ::
Zaradi virusa disk ne bo odpovedal, tisto nakladanje, ki veselo kroži po mailih, nima nobene realne osnove.
Boot virusi so bili zanimivi v času DOS-a in Win 3.xx, danes so zgodovinska zanimivost.
Disk pa bo odpovedal zaradi vročine, ali pa kakšne nevihte s strelo. Ali zaradi zanič napajalca, ki mu vročina še dodatno poslabša že tako gnile lastnosti.
In še, Norton AV je bolj slab AV program, počasen, sistemsko zahteven in skoraj nič ne najde. Tudi original, krekan pa itak ni vredno izgubljati čas z njim.
Boot virusi so bili zanimivi v času DOS-a in Win 3.xx, danes so zgodovinska zanimivost.
Disk pa bo odpovedal zaradi vročine, ali pa kakšne nevihte s strelo. Ali zaradi zanič napajalca, ki mu vročina še dodatno poslabša že tako gnile lastnosti.
In še, Norton AV je bolj slab AV program, počasen, sistemsko zahteven in skoraj nič ne najde. Tudi original, krekan pa itak ni vredno izgubljati čas z njim.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
Spajky ::
Jest sem mel enega pred dobrim letom (dobil z diskom od enega rashodovanega kompa, ki je mel vse mogoče občasne težave, ki so delovale hardversko!), ki se je selil po diskih tudi ko OS sploh ni bil naložen! Čim si okužen disk enejblal v Bios-u, se je skopiral na drugi disk!! Pomagal ni niti full format! Pol sem ga pa zdrajšal in LLFormat s Spinrite programom pa je blo končno Ok!
Odkril ga ni noben AV, edino če sem dal high heuristic edino z NOD32, je javil, da je possible unknown boot virus. Pa tudi manifestiral se ni takoj ampak s časom in postopoma ter mi sesul končno cel sistem čez teden dni. Na srečo imam full bekap svega in svašta in ko sem se rešil hudiča, mi je vse spet delalo Ok. Tudi oni disk dela od takrat BP!
Tudi "zgodovinske zanimivosti" znajo usekat, ker jih folk sploh ne pričakuje več!
Odkril ga ni noben AV, edino če sem dal high heuristic edino z NOD32, je javil, da je possible unknown boot virus. Pa tudi manifestiral se ni takoj ampak s časom in postopoma ter mi sesul končno cel sistem čez teden dni. Na srečo imam full bekap svega in svašta in ko sem se rešil hudiča, mi je vse spet delalo Ok. Tudi oni disk dela od takrat BP!
Tudi "zgodovinske zanimivosti" znajo usekat, ker jih folk sploh ne pričakuje več!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
amigo_no1 ::
Zelo zanimivo.Torej praviš da se je spravil v prvih 512 bajtov diska in se je tudi offline skopiral na drug priklopljen disk ?
StratOS ::
Hja, zgleda da je predhodno malce spremenil bios, predvsem boot sekvenco biosa za delo z HD in z tem ustvaril prenos ...
Prvo MBR, potem pa še ostale BR ...
Sam vem, da je to bilo mogoče na nekaterih platah z spremenjenim bootstrapperjem, mislim, da je šlo za AMI.
:D
Tudi sam sem v teh časih zelo poceni dobil nove diske, češ , da je pokvarjen ... ipd ki so bili čisto OK, bila je le nezmožnost BIOSA (update ipd ...) ali nova plata pa malce spremembe geometrije in stvar je brezhibno delovala še naprej, hja začetna leta in problemi z HW in SW kompatibilnostjo.
Res pa da so bila to le začetki ...
Danes kaj takega sploh več ne srečaš, mislim, pa da so zaradi tega še dodatno patentirali BIOS z preprečitvijo dodatnega pisanja novih boot sektorjev oz. spremembo.
Prvo MBR, potem pa še ostale BR ...
Sam vem, da je to bilo mogoče na nekaterih platah z spremenjenim bootstrapperjem, mislim, da je šlo za AMI.
:D
Tudi sam sem v teh časih zelo poceni dobil nove diske, češ , da je pokvarjen ... ipd ki so bili čisto OK, bila je le nezmožnost BIOSA (update ipd ...) ali nova plata pa malce spremembe geometrije in stvar je brezhibno delovala še naprej, hja začetna leta in problemi z HW in SW kompatibilnostjo.
Res pa da so bila to le začetki ...
Danes kaj takega sploh več ne srečaš, mislim, pa da so zaradi tega še dodatno patentirali BIOS z preprečitvijo dodatnega pisanja novih boot sektorjev oz. spremembo.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44162 (26202) | BorutK-73 |
» | kopiranje datotek - zgodovina ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 704 (572) | mastah |
» | Težava Windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1667 (1335) | s-adi |
» | winsi ne prepoznajo več zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2200 (2071) | klemen1 |
» | Premestitev Linux sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 1388 (1191) | Highlander |