Forum » Kaj kupiti » K: Informacije o Clevo notebookih
K: Informacije o Clevo notebookih
Starkhov ::
Rad bi kupil notebook M570RU-U od Cleva oz. od podjetja, ki sestavlja svoje modele iz Clevovih barebone komponent.
Anni žal ni ne vem kako fleksibilen in ne ponuja preveč različnih konfiguracij svojega StyleNota.
(nekako se mi zdi neprimerno v sicer spodobno mašino vtaknit 1.8 ali 2.0Ghz starejši cpu, če so na voljo že 2.5+ 45nm procesorji).
A kdo pozna še kakšno podjetje v Sloveniji, ki sestavlja take konfiguracije?
Ali pa morda uvaža nemške Nexoce?
Vsak info je dobrodošel. Hvala!
mail: sebastjanp@hotmail.com
Anni žal ni ne vem kako fleksibilen in ne ponuja preveč različnih konfiguracij svojega StyleNota.
(nekako se mi zdi neprimerno v sicer spodobno mašino vtaknit 1.8 ali 2.0Ghz starejši cpu, če so na voljo že 2.5+ 45nm procesorji).
A kdo pozna še kakšno podjetje v Sloveniji, ki sestavlja take konfiguracije?
Ali pa morda uvaža nemške Nexoce?
Vsak info je dobrodošel. Hvala!
mail: sebastjanp@hotmail.com
- premaknil iz Mali oglasi: OmegaBlue ()
egyptian ::
saj lahko kasneje zamenjas procesor, ce gre v bistvu za sestavljene barebone presnosnike
raje preveri ali je grafična slucajno že izmenljiva in če ni nabavis pač uporabi primeren notebook, pa razliko v avtonomiji med modeli in podobno
sam izbiram notebook drugače, gledam predvsem, da je:
- vzdržljiv (v tipičnih vsaj 3 letih uporabe se mu zna marsikaj pripetiti)
- je sposoben 3 ure plus avtonomije (govorimo o realnem času in ne tistem meni neznanem tipu časa iz proizvajalčevih specifikacij ;) )
- je sposoben poganjati vse, kar uporabljam pri delu in nič več, ne potrebujem nečesa kar se po nepotrebnem pregreva
- zaslon, ki mi omogoča enostavno delo (pravo razmerje resolucija/velikost pike) in je gledljiv v sončnem vremenu
- ima čimdaljšo garancijo, saj je menjava razmeroma draga
- ni prevelik
HP 6910p ki ga imam sedaj naprimer zdrži realne 4 ure, ima 3 leta garancije, 14" wide screen, ki omogoča uporabo dveh nekoliko stisnjenih vzporednih oken s piko, ki vsaj mojih oči, še ne utruja, itn.
samo toliko v premislek, da morda moč procesorja ni ravno najpomembnejša stvar pri izbiri notebooka
pa če kaj ne najdeš v SLO je geizhals pravi naslov za zbirko EU trgovin: click
raje preveri ali je grafična slucajno že izmenljiva in če ni nabavis pač uporabi primeren notebook, pa razliko v avtonomiji med modeli in podobno
sam izbiram notebook drugače, gledam predvsem, da je:
- vzdržljiv (v tipičnih vsaj 3 letih uporabe se mu zna marsikaj pripetiti)
- je sposoben 3 ure plus avtonomije (govorimo o realnem času in ne tistem meni neznanem tipu časa iz proizvajalčevih specifikacij ;) )
- je sposoben poganjati vse, kar uporabljam pri delu in nič več, ne potrebujem nečesa kar se po nepotrebnem pregreva
- zaslon, ki mi omogoča enostavno delo (pravo razmerje resolucija/velikost pike) in je gledljiv v sončnem vremenu
- ima čimdaljšo garancijo, saj je menjava razmeroma draga
- ni prevelik
HP 6910p ki ga imam sedaj naprimer zdrži realne 4 ure, ima 3 leta garancije, 14" wide screen, ki omogoča uporabo dveh nekoliko stisnjenih vzporednih oken s piko, ki vsaj mojih oči, še ne utruja, itn.
samo toliko v premislek, da morda moč procesorja ni ravno najpomembnejša stvar pri izbiri notebooka
pa če kaj ne najdeš v SLO je geizhals pravi naslov za zbirko EU trgovin: click
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: egyptian ()
andromedar ::
Uh, sem vedno mislil, da ljudje grejo čim dlje od Clevovih "notebookov". Pa sem se očitno motil....
Eh?
Hja, ne vem zakaj so ljudje skeptični, ampak Clevo je v resnici odličen izdelovalec. Itak je večina komponent v notebookih tudi znanih podjetij s Taiwana in iz istih produkcijskih linij. Bolj gre za problem, da so to barebone sistemi, ki jih potem naprej sestavljajo razne amaterske firme. Ampak dejstvo je pa, da garancija in ustrezno prijazen in hiter support zadostujeta.
V službi imam predviden budget za nakup notebooka. Uporabljal ga bom v službi na mizi kot desktop in doma na mizi kot desktop. Vzdržljivost baterije zato vsekakor ni na prvem mestu. Tudi velikost (oz. majhnost) ni pomembna. Lahko brez težav zjutraj nesem 5kg v službo in popoldan nazaj domov.
Sicer sem softverski inženir in v službi bo gor tekel visual studio in sql, zato je hiter procesor za prevajanje (oz. pseudo prevajanje v .net) kar pomemben, tudi količina rama pri istočasni uporabi sql ni za odmislit. Žal bo disk prepočasen v vsakem primeru, ampak to je pač cena notebooka.
Doma pa bom seveda pogledal tudi kakšen film in kdaj pa kdaj odigral tudi kakšno igro, zato 17" visoka resolucija in hiter procesor in močna grafika.
V službi imam predviden budget za nakup notebooka. Uporabljal ga bom v službi na mizi kot desktop in doma na mizi kot desktop. Vzdržljivost baterije zato vsekakor ni na prvem mestu. Tudi velikost (oz. majhnost) ni pomembna. Lahko brez težav zjutraj nesem 5kg v službo in popoldan nazaj domov.
Sicer sem softverski inženir in v službi bo gor tekel visual studio in sql, zato je hiter procesor za prevajanje (oz. pseudo prevajanje v .net) kar pomemben, tudi količina rama pri istočasni uporabi sql ni za odmislit. Žal bo disk prepočasen v vsakem primeru, ampak to je pač cena notebooka.
Doma pa bom seveda pogledal tudi kakšen film in kdaj pa kdaj odigral tudi kakšno igro, zato 17" visoka resolucija in hiter procesor in močna grafika.
andromedar ::
v prejšnji firmi smo servisirali Clevo notesnike. Cca. 30% komponent, ki smo jih reklamirali v njihovem servisnem centru v Nemčiji, smo dobili nazaj v enakem (nedelujočem) stanju. Po mesecih čakanja in moledovanja naj nam vendar nekaj pošljejo. Da se o pogostosti okvar ne pogovarjamo. Toliko o kvaliteti in supportu.
Lahko pa se je kaj v zadnjih dveh letih spremenilo....ampak močno dvomim.
Sicer je res, da si ti en člen niže v verigi kot sem bil jaz in ne boš imel stika z istimi ljudmi in njihovimi "kvalitetami", ampak za mene je Clevo sinonim za najnižji razred - tako po kvaliteti kot po supportu. Glede garancije seveda ni dvoma - za to so na srečo odgovorni tujakšnji trgovci.
Lahko pa se je kaj v zadnjih dveh letih spremenilo....ampak močno dvomim.
Sicer je res, da si ti en člen niže v verigi kot sem bil jaz in ne boš imel stika z istimi ljudmi in njihovimi "kvalitetami", ampak za mene je Clevo sinonim za najnižji razred - tako po kvaliteti kot po supportu. Glede garancije seveda ni dvoma - za to so na srečo odgovorni tujakšnji trgovci.
Eh?
Brane2 ::
Kot mi je znano, Clevota v vanilija izvedbi ne moreš dobit, lahko samo kupiš zadevo pri konkretnem ponudniku, ki nanj lima svoje nalepke. Pri Sageju je to model NP5793, vendar tega v EU ne uspem najti ( geizhals.at , preisroboter.de itd).
našel sem www.overam.com AFAIK v ANgliji in cyber-system.de v nemčiji.
Ta Clevov model je tudi meni vsaj na papirju zelo všeč, je pa kar nekoliko drag.
Pravzaprav mi je MSIjev GX700 veliko bolj všeč, pradvsem zato ker ga lahko dobiš že za cca 1.000 EUR, kar res ni veliko za mašino z 1920x1200 in nVidio 8600GT
Edino kar me skrbi pri njemu so poročila o relativno slabem kontrastu displeja in o neenakomernem backliteu, zato bi rad stvar tudi sam prej videl v živo...
Našel sem tudi Lenovo T61p, ki ima glavne odlike, ki jih iščem ( WUXGA zaslon, dobra grafikulja ), vendar je veliko predrag za moj okus...
našel sem www.overam.com AFAIK v ANgliji in cyber-system.de v nemčiji.
Ta Clevov model je tudi meni vsaj na papirju zelo všeč, je pa kar nekoliko drag.
Pravzaprav mi je MSIjev GX700 veliko bolj všeč, pradvsem zato ker ga lahko dobiš že za cca 1.000 EUR, kar res ni veliko za mašino z 1920x1200 in nVidio 8600GT
Edino kar me skrbi pri njemu so poročila o relativno slabem kontrastu displeja in o neenakomernem backliteu, zato bi rad stvar tudi sam prej videl v živo...
Našel sem tudi Lenovo T61p, ki ima glavne odlike, ki jih iščem ( WUXGA zaslon, dobra grafikulja ), vendar je veliko predrag za moj okus...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ja, zgleda, da je kar nekaj razlike v tem, kdo in kam uvaža Clevotove komponente. Ker sem tudi sam delal na projektih, kjer smo med drugim uvažali custom made embedded mašine iz Tajvana, vem koliko pomeni dogovor in posredniki ter seveda nabavne količine. Od enega posrednika je bil totalen poden, od drugega pa povsem drugačna pesem, pa je šlo za hardver narejen v istih tovarnah. Pri boljšem posredniku se je bilo možno dogovoriti tudi za razno razne kombinacije hardvera itd.
Ameriška Sager in Alienware sta znana po kvaliteti oz. malo škarta, prav tako nisem zasledil slabih ocen nemškega Nexoca. Nemški Nexoc je tudi zelo ugoden, samo vprašanje je, kako je s servisom (tisti, ki jih zanima, www.hoh.de ima odlične cene in pošilja np kamorkoli v EU). Ne bi ga ravno pošiljal oz. vozil v Avstrijo v primeru okvare, ne vem pa, če je pri nas kakšen pooblaščen servis.
Ameriška Sager in Alienware sta znana po kvaliteti oz. malo škarta, prav tako nisem zasledil slabih ocen nemškega Nexoca. Nemški Nexoc je tudi zelo ugoden, samo vprašanje je, kako je s servisom (tisti, ki jih zanima, www.hoh.de ima odlične cene in pošilja np kamorkoli v EU). Ne bi ga ravno pošiljal oz. vozil v Avstrijo v primeru okvare, ne vem pa, če je pri nas kakšen pooblaščen servis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik do 300.000, raje manj :)Oddelek: Kaj kupiti | 4005 (3097) | drejc |
» | nakup notebooka (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6228 (5380) | nodes |
» | Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 17921 (10097) | Utk |
» | Prestigio notebook in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 2373 (1886) | matijag |
» | Prestigio Nobile 158WOddelek: Kaj kupiti | 5156 (3486) | okfec |