Forum » Pomoč in nasveti » nove particije
nove particije
piandura ::
lp
mam windows vista home premium 64-bit. probam ustvariti novo particijo a tremutno (edino particijo ki jo imam (lokalni disk C)) lahko skrčim samo za max. 3,9 GB kar mi ne koristi. ima mogoče kdo kako idejo kaj je treba narest?
hvala
mam windows vista home premium 64-bit. probam ustvariti novo particijo a tremutno (edino particijo ki jo imam (lokalni disk C)) lahko skrčim samo za max. 3,9 GB kar mi ne koristi. ima mogoče kdo kako idejo kaj je treba narest?
hvala
norcuron ::
Napiši vsaj kolk je celoten disk velik in koliko ga imaš že zasedenega. Bo dobrodošla informacija, da vidmo, kje je problem.
Great are mysteries of the mind ... or not?
celoten disk je 300gb, zasebnega imam pa 0. maximalna količina stisljivega diska pa je 3.9gb. mi pa kot opombo pri krčenju piše tole: Velikost nezasedenega prostora je lahko omejena, če so na nosilcu omogočeni posnetki ali odstranjevalne datoteke.
problem je da hočem disk formatirati, seveda mi ga pa noče ker je gor folder windows, je kkašen način da bi ga formatiral?
bluefish ::
če želiš formatirati celoten disk, potem enostavno uporabi namestitveni DVD od Viste. Narediš enak postopek, kot da bi nameščal Visto, vendar pa greš le do dela, kjer formatiraš disk. Nato pa namestitev prekineš.
potem nekaj delaš narobe. Pojdi do dela, kjer se odločaš, kam boš namestil Win, klikni na izbran disk in malo nižje boš videl opcijo Format. Klikni in to je to. Lahko pa uporabiš tudi CD od XP.
na izbiro imam samo po meri in nadgradja, po meri mi da možnost na katero particijo dam windows mapo, in vse ostalo iz tiste particije da v mapo windows old.
pa uporabiš možnost format?
Če še vedno ne dela, pa uporabi opcijo Delete na particijah.
Če še vedno ne dela, pa uporabi opcijo Delete na particijah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
particije C (se pravi osnovne particije) se ne da zbrisati
Zgodovina sprememb…
- spremenil: piandura ()
nekaj delaš narobe.
Če želiš popolnoma formatirati disk - ugasni računalnik, zaženi, vstavi DVD od Viste, se prebij do izbire diskov, izbriši vse particije innato ta prazen disk formatiraj.
Če želiš popolnoma formatirati disk - ugasni računalnik, zaženi, vstavi DVD od Viste, se prebij do izbire diskov, izbriši vse particije innato ta prazen disk formatiraj.
potem nastane pa se en problem, da mi noce z DVDja bootat. napise na zacetk, pres any key to boot from cd or dvd in klikam k norc pa ni nč :S
če imaš USB tipkovnico, potem v BIOS-u omogoči USB native support za tipkovnico oz. nekaj podobnega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 439585 (5266) | jedateruk |
» | BOOTMGR is missing - inštalacija WIN 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2119 (1940) | d4vid |
» | Laptop: težava s trdimi diskiOddelek: Strojna oprema | 2336 (2053) | solatko |
» | Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 16815 (14734) | noraguta |
» | moj trdi disk res trd!Oddelek: Strojna oprema | 1143 (959) | Labsy |