Forum » Pomoč in nasveti » opera in konczola(cmd)
opera in konczola(cmd)
gigi33 ::
zdravo!
a ve mogoče kdo, kako se iz konzole u win starta več URLjev da se odprejo vsak v svoje oknu opere?
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.arnes.si
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.google.si
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.email.si
in da vsajga posebej odpre iz .bat fajla al pač iz konzole, ker če štartam zaporedoma, se odpirajo nadaljni v tabu, kar pa ni dobr v mojem primeru :)
mal neasjnosti vidim, ker runanje iz .bat je mal drgačno kot iz mirca pod alias :) rad bi le, da izvedem eno komando(2x klik ali ena vrstica v cmd), odpre pa se poljubno naslovov vsak v svojem oknu opere in NE v enem oknu s tabi.
a ve mogoče kdo, kako se iz konzole u win starta več URLjev da se odprejo vsak v svoje oknu opere?
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.arnes.si
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.google.si
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.email.si
in da vsajga posebej odpre iz .bat fajla al pač iz konzole, ker če štartam zaporedoma, se odpirajo nadaljni v tabu, kar pa ni dobr v mojem primeru :)
mal neasjnosti vidim, ker runanje iz .bat je mal drgačno kot iz mirca pod alias :) rad bi le, da izvedem eno komando(2x klik ali ena vrstica v cmd), odpre pa se poljubno naslovov vsak v svojem oknu opere in NE v enem oknu s tabi.
- spremenil: gigi33 ()
Scorpia ::
Če sem te prov razumel da hočeš odpreti v cmd z eno vrstico napišeš tko, "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.arnes.si www.google.si
Če ne deluje pol pa "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" "www.arnes.si" "www.google.si" meni na firefoxu v obeh primerih deluje, sam da odpira v tab in ne pod novo okno.
Če ne deluje pol pa "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" "www.arnes.si" "www.google.si" meni na firefoxu v obeh primerih deluje, sam da odpira v tab in ne pod novo okno.
////
ja vem, to dela ravno tko, kot NE želim :) MORA odpirat tako kot si napisal, ampak vsakega v SVOJEM oknu opere ;)
Scorpia ::
Problem je da noce, mogoce bi se dalo v konzoli cmd kej narediti, sam trenutno se nic takega ne morem spomniti. V nastavitvah firefoxa tudi nic ne pomaga.
////
ja sej, se matram že par ur, pa ne najdem kej preprostega... sej nima veze, hvala vsee
sem zdej kr poslu mail na opero, mogoče mi odgovorijo... :) ajde
sem zdej kr poslu mail na opero, mogoče mi odgovorijo... :) ajde
neres ::
Morda bi se to dalo narediti s sessioni. Shraniš en session kjer so te tvoje strani vsaka v svojem oknu in potem narediš en ukaz/shortcut, ki ti odpre ta session. Kako se to slednje naredi sicer ne vem, ker če preprosto odpreš session file (.win) z Opero ne odpre kot bi hotel.
Lahko pa še narediš preprosto to, da ti Opera odpira okna namesto tabov. Nevem pa, če bi ti to ustrezalo...
Lahko pa še narediš preprosto to, da ti Opera odpira okna namesto tabov. Nevem pa, če bi ti to ustrezalo...
to si sessionsi je nekej podobnega kot bookmarksi, tisto drugo, o odpiranju v oknih in ne v tabih, pa mislim da ma sama opera pomanklivost, no, vsaj men se ne zdi, kot da je to rpavilno :) ker če obkljukam opcijo "Open windows instead od tabs" mi lepo zalaufa "C:\PROGRAM FILES\OPERA\OPERA.EXE" www.arnes.si www.google.si www.siol.si
vsakega v svojem oknu, sam se pa pojavi druga težava, katera mislim da je napaka v sami operi, ko znotraj teh oken probam odpreti kak link, s pritiskom Shift+Enter oz. Ctrl+Shift+Enter, se pa ti linki namesto v tabu ali novem tabu... odprejo v novem oknu. smola :) če pa to isto naredim z desnim gumbom miške, ko se odpre in ponudi načine odpiranja linka, se pa odprej v tabu. to je menda pomankljivost opere same :)
pač ne primejo kombinacije gumbov tipkovnice in miške, le miške same, z desnim klikom, to pa ni dovolj rešlo to, kar rabim. če maš kako idejo, kako drugače, al pa kdo drug, dobrodošlo... :)
hvala vsem do zej in naprej ;)
vsakega v svojem oknu, sam se pa pojavi druga težava, katera mislim da je napaka v sami operi, ko znotraj teh oken probam odpreti kak link, s pritiskom Shift+Enter oz. Ctrl+Shift+Enter, se pa ti linki namesto v tabu ali novem tabu... odprejo v novem oknu. smola :) če pa to isto naredim z desnim gumbom miške, ko se odpre in ponudi načine odpiranja linka, se pa odprej v tabu. to je menda pomankljivost opere same :)
pač ne primejo kombinacije gumbov tipkovnice in miške, le miške same, z desnim klikom, to pa ni dovolj rešlo to, kar rabim. če maš kako idejo, kako drugače, al pa kdo drug, dobrodošlo... :)
hvala vsem do zej in naprej ;)
to s sessinsi je problem, ker imam z odpret 300 strani, in dvomim, da bo zdržal windows odpiranja hkrati 300 okn opere :) zato ravno to rabim, da startam po 10 linkov hkrati, in potem v teh 10 linkih(oknih) še po par drugih linkov v tabih.. jej :p
Jean-Paul ::
Moraš to storiti ravno z Opero. Firefox ima namreč opcijo -browser, ki stori točno to, kar ti želiš. Kaj pa sploh čaraš, da moraš imeti toliko odprtih strani.
ja ravno opera ima to, kar rabim, wand namreč, tega nima ne IE, ff sicer ima kot dodatek, ampak ne dela tako kot v operi, opera edina shrani vsa gesla brezpogojno, IE in FF pa shranita le tiste, katera scripta omogoča in nobena ne omogoča, katera ima tretjo opcijo pri logiranju... znakci iz slikce. v operi pa se to da fino, da ne rabim za vsak pastat not gesla, ker mam vsa gesla različna, ker mi ravnokar en iz vseh boxov skonvertu denar u reklame, fakinšit torej :) no, in v operi se lepo postavim na login, strisnem ctrl+enter, se vpišejo not user pass in una koda iz slikce, in kar rabim nardit je le, da spremenim uno kodo s sklice, kar je dost lažje in hitreje kot vse posebi pastat pa vpisovat noter. 300 strani ja, iz irca startam lepo aliases, k mi runa 10 okn vsajga z svojim naslovom, pol pa grem, pa poklikam une linke v tabih, in opera pa mi še ni ratal jo zagnat tko kot treba oz. potem poklikat linke v tabih. jej :)
sej sem že reku, če dam v operi opcijo, da odpre v novem oknu, to nardi tudi, ko želim odpreti kasneje lik v tabu, seveda se to zgodi le, če uporabim kombinacijo tipk na tipkovnici(držim ctrl+klik na link, ali ctrl+shift+klik na link) mi za vsako odpre v novem oknu, kar ni dobro, ta funkcija za odpret v tabu gre edino, le kliknem na link z desnim gumbom, da se odpre menu, kjer pol kliknem, da se odpre v tabu, akr pa spet vzame več časa. zdej, če ne bom najdu rešitve, bom pač delal po stari metodi, da tiste, ki ostanejo gesla not, poklikal v IE, tistih, ki s epa za vsako treba logirat, bom pač delal v operi nekak ročno.
ker ni mi jasno, zakaj če startam iz irca... aliasa:
opera.exe link1
opera.exe link2
opera.exe link3
mi prvega ofne, tudi druga dva ofne v svojem oknu, vendar je zraven opozorilo... da pač neki multile users profile al neki in sem že iskal in spreminjal to, pa blo isto... kr neki v glavnem, no, in imaš le gumb, OK, in ko kliknem, se zapre. beda
sej sem že reku, če dam v operi opcijo, da odpre v novem oknu, to nardi tudi, ko želim odpreti kasneje lik v tabu, seveda se to zgodi le, če uporabim kombinacijo tipk na tipkovnici(držim ctrl+klik na link, ali ctrl+shift+klik na link) mi za vsako odpre v novem oknu, kar ni dobro, ta funkcija za odpret v tabu gre edino, le kliknem na link z desnim gumbom, da se odpre menu, kjer pol kliknem, da se odpre v tabu, akr pa spet vzame več časa. zdej, če ne bom najdu rešitve, bom pač delal po stari metodi, da tiste, ki ostanejo gesla not, poklikal v IE, tistih, ki s epa za vsako treba logirat, bom pač delal v operi nekak ročno.
ker ni mi jasno, zakaj če startam iz irca... aliasa:
opera.exe link1
opera.exe link2
opera.exe link3
mi prvega ofne, tudi druga dva ofne v svojem oknu, vendar je zraven opozorilo... da pač neki multile users profile al neki in sem že iskal in spreminjal to, pa blo isto... kr neki v glavnem, no, in imaš le gumb, OK, in ko kliknem, se zapre. beda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšla Opera 10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 15882 (10472) | clix |
» | Izšla je Opera 9.5 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 24095 (12987) | Gandalfar |
» | lsass.exe in panda platinum internet security 2005 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1753 (1687) | OtonVM |
» | operaOddelek: Programska oprema | 787 (701) | pivmik |
» | Odpiranje linkov v mIRC-uOddelek: Omrežja in internet | 923 (795) | BaRtMaN |