» »

opera in konczola(cmd)

opera in konczola(cmd)

gigi33 ::

zdravo!

a ve mogoče kdo, kako se iz konzole u win starta več URLjev da se odprejo vsak v svoje oknu opere?

"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.arnes.si
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.google.si
"C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.email.si

in da vsajga posebej odpre iz .bat fajla al pač iz konzole, ker če štartam zaporedoma, se odpirajo nadaljni v tabu, kar pa ni dobr v mojem primeru :)

mal neasjnosti vidim, ker runanje iz .bat je mal drgačno kot iz mirca pod alias :) rad bi le, da izvedem eno komando(2x klik ali ena vrstica v cmd), odpre pa se poljubno naslovov vsak v svojem oknu opere in NE v enem oknu s tabi.
  • spremenil: gigi33 ()

Scorpia ::

Če sem te prov razumel da hočeš odpreti v cmd z eno vrstico napišeš tko, "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" www.arnes.si www.google.si
Če ne deluje pol pa "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" "www.arnes.si" "www.google.si" meni na firefoxu v obeh primerih deluje, sam da odpira v tab in ne pod novo okno.
////

gigi33 ::

ja vem, to dela ravno tko, kot NE želim :) MORA odpirat tako kot si napisal, ampak vsakega v SVOJEM oknu opere ;)

Scorpia ::

Problem je da noce, mogoce bi se dalo v konzoli cmd kej narediti, sam trenutno se nic takega ne morem spomniti. V nastavitvah firefoxa tudi nic ne pomaga.
////

gigi33 ::

ja sej, se matram že par ur, pa ne najdem kej preprostega... sej nima veze, hvala vsee

sem zdej kr poslu mail na opero, mogoče mi odgovorijo... :) ajde

neres ::

Morda bi se to dalo narediti s sessioni. Shraniš en session kjer so te tvoje strani vsaka v svojem oknu in potem narediš en ukaz/shortcut, ki ti odpre ta session. Kako se to slednje naredi sicer ne vem, ker če preprosto odpreš session file (.win) z Opero ne odpre kot bi hotel.

Lahko pa še narediš preprosto to, da ti Opera odpira okna namesto tabov. Nevem pa, če bi ti to ustrezalo...

gigi33 ::

to si sessionsi je nekej podobnega kot bookmarksi, tisto drugo, o odpiranju v oknih in ne v tabih, pa mislim da ma sama opera pomanklivost, no, vsaj men se ne zdi, kot da je to rpavilno :) ker če obkljukam opcijo "Open windows instead od tabs" mi lepo zalaufa "C:\PROGRAM FILES\OPERA\OPERA.EXE" www.arnes.si www.google.si www.siol.si
vsakega v svojem oknu, sam se pa pojavi druga težava, katera mislim da je napaka v sami operi, ko znotraj teh oken probam odpreti kak link, s pritiskom Shift+Enter oz. Ctrl+Shift+Enter, se pa ti linki namesto v tabu ali novem tabu... odprejo v novem oknu. smola :) če pa to isto naredim z desnim gumbom miške, ko se odpre in ponudi načine odpiranja linka, se pa odprej v tabu. to je menda pomankljivost opere same :)

pač ne primejo kombinacije gumbov tipkovnice in miške, le miške same, z desnim klikom, to pa ni dovolj rešlo to, kar rabim. če maš kako idejo, kako drugače, al pa kdo drug, dobrodošlo... :)

hvala vsem do zej in naprej ;)

gigi33 ::

to s sessinsi je problem, ker imam z odpret 300 strani, in dvomim, da bo zdržal windows odpiranja hkrati 300 okn opere :) zato ravno to rabim, da startam po 10 linkov hkrati, in potem v teh 10 linkih(oknih) še po par drugih linkov v tabih.. jej :p

Jean-Paul ::

Moraš to storiti ravno z Opero. Firefox ima namreč opcijo -browser, ki stori točno to, kar ti želiš. Kaj pa sploh čaraš, da moraš imeti toliko odprtih strani.

gigi33 ::

ja ravno opera ima to, kar rabim, wand namreč, tega nima ne IE, ff sicer ima kot dodatek, ampak ne dela tako kot v operi, opera edina shrani vsa gesla brezpogojno, IE in FF pa shranita le tiste, katera scripta omogoča in nobena ne omogoča, katera ima tretjo opcijo pri logiranju... znakci iz slikce. v operi pa se to da fino, da ne rabim za vsak pastat not gesla, ker mam vsa gesla različna, ker mi ravnokar en iz vseh boxov skonvertu denar u reklame, fakinšit torej :) no, in v operi se lepo postavim na login, strisnem ctrl+enter, se vpišejo not user pass in una koda iz slikce, in kar rabim nardit je le, da spremenim uno kodo s sklice, kar je dost lažje in hitreje kot vse posebi pastat pa vpisovat noter. 300 strani ja, iz irca startam lepo aliases, k mi runa 10 okn vsajga z svojim naslovom, pol pa grem, pa poklikam une linke v tabih, in opera pa mi še ni ratal jo zagnat tko kot treba oz. potem poklikat linke v tabih. jej :)

sej sem že reku, če dam v operi opcijo, da odpre v novem oknu, to nardi tudi, ko želim odpreti kasneje lik v tabu, seveda se to zgodi le, če uporabim kombinacijo tipk na tipkovnici(držim ctrl+klik na link, ali ctrl+shift+klik na link) mi za vsako odpre v novem oknu, kar ni dobro, ta funkcija za odpret v tabu gre edino, le kliknem na link z desnim gumbom, da se odpre menu, kjer pol kliknem, da se odpre v tabu, akr pa spet vzame več časa. zdej, če ne bom najdu rešitve, bom pač delal po stari metodi, da tiste, ki ostanejo gesla not, poklikal v IE, tistih, ki s epa za vsako treba logirat, bom pač delal v operi nekak ročno.

ker ni mi jasno, zakaj če startam iz irca... aliasa:

opera.exe link1
opera.exe link2
opera.exe link3

mi prvega ofne, tudi druga dva ofne v svojem oknu, vendar je zraven opozorilo... da pač neki multile users profile al neki in sem že iskal in spreminjal to, pa blo isto... kr neki v glavnem, no, in imaš le gumb, OK, in ko kliknem, se zapre. beda


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšla Opera 10 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
11915261 (9851) clix
»

Izšla je Opera 9.5 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
21023261 (12153) Gandalfar
»

lsass.exe in panda platinum internet security 2005 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
61661 (1595) OtonVM
»

opera

Oddelek: Programska oprema
5738 (652) pivmik
»

Odpiranje linkov v mIRC-u

Oddelek: Omrežja in internet
5854 (726) BaRtMaN

Več podobnih tem