Forum » Kaj kupiti » fotoaparat iz avstrije
fotoaparat iz avstrije
bastadu ::
Jest sem kupu v Mediamarktu, prišparaš nekje 23, 30 %, čisto odvisno... Kako prešvercaz? Hja, čista iznajdljivost Shrani tja, kjet ne bodo gledali...
Aljo1 ::
Počakaj na kako zanimivo akcijo v Metroju, kjer je še kakih 20% ceneje od Media Markta, pa še davka dobiš nazaj.
Jaz sem svoj fotoaparat imel kar pri sprednjih sedežih, preko pa sem dal tepih. Ven iz škatle pa ga ne daj, ker če ti slučajno avstrijci rečejo, da ga moreš pokazat in ga nimaš v škatli ti ne dajo davka nazaj. Tako so me na*izdili pri avtoradiju, ki sem ga kar pred trgovino vgradil, potem pa niso izplačali davka.
Jaz sem svoj fotoaparat imel kar pri sprednjih sedežih, preko pa sem dal tepih. Ven iz škatle pa ga ne daj, ker če ti slučajno avstrijci rečejo, da ga moreš pokazat in ga nimaš v škatli ti ne dajo davka nazaj. Tako so me na*izdili pri avtoradiju, ki sem ga kar pred trgovino vgradil, potem pa niso izplačali davka.
janey ::
a so u niedermeyerju ugodne cene?
kje sta une dve trgovine napisane v zgornjih povstih.
a mano kj internet naslova.
kolko je tega davka k ga dobis nazaj v %.
kje sta une dve trgovine napisane v zgornjih povstih.
a mano kj internet naslova.
kolko je tega davka k ga dobis nazaj v %.
Aljo1 ::
Graz
dobiš nazaj 50EUR od 336EVR v Metro-ju (Canon A10)
A20=400EUR -davek
V Mediamarktu pa malo manj, zaradi firme TAXFREE, ki služi na naš račun.
dobiš nazaj 50EUR od 336EVR v Metro-ju (Canon A10)
A20=400EUR -davek
V Mediamarktu pa malo manj, zaradi firme TAXFREE, ki služi na naš račun.
Smorny ::
dvakrat premisli preden karkoli kupuješ pri niedermeyerju, ker so v primeru uveljavljanja garancije čiste svinje. hotli te bodo napizdi po dolgem in počez. Dokler sem kupoval pri njih (printer, cdr...) so me vedno lepo pozdravljali, Češ mladi gospod in tako, pol pa se je cdr pokvari, pa so ga servisirali 3 mesce! Pa sem jim težil in težil. Dobil drugega, kao novega, pa je bil pokvarjen, pol sem jim ga dal nazaj in so ga še enkrat poslali na servis. Pol ga je šel foter iskat, pa so hotli imet 75 eur za popravilo, čeprav je bila stvar še v garanciji. seveda ni palčal. V škatlo pa tudi ni pogledal(norc), ker je domov prinesel polaman cdr, ki je bil s salotejpom skup zalepljen. sedaj se še vedno prerekam z njimi, pa nikamor ne pridem, niti ne pozdravijo me več ne v trgovini, pa vse drugo prej naredijo, šele nato se boječe prikažejo. NIEDERMEYER NEIN DANKE!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
janey ::
Sm se z enmu frendam pogovarju pa pravi da če greš na avstrijski strani poštemplat da bi davk nazaj dobu ti faksirajo na slovensko stran in moraš plačat še davk pa carino. a se ne da več prešvercat kt učash ko si poštmplov dviggnu dnar od davka lepo skriv aparat in se veselo odpeljal v slo. cariniku si seveda rekel da nimaš nč za prjavt in da mas samo drobnarije.
Smorny ::
janey: to je navaden larifari!
Motiti se je človeško.
Vanich ::
Treba se je pozanimat. Lahko je Sony al pa Yashica al pa kar hočeš, pa je vseeno narejeno v EU. Treba je pogledat kaj piše na škatli & fakturi. To ni odvisno od firme proizvajalca. (Sony ima naprimer tovarne v Španiji...)
bastadu ::
Mene pa neki zanima: Sem kupil pred kakšnim mesecem v Grazu v MediaMarktu en dig. fotoaparat, ker pa so mi zaradi povrnitve merverštojerja vzeli vse račune (imam le še nek, mislim da je garancijski list, ima pa samo eno črtno kodo), kako uveljavljati morebitno garancijo? A ima kdo že kakšne izkušnje na tem področju z MM? thnx
Matty ::
bastadu... tezko, ce skoraj nemogoce (kako bos pa dokazal, da si kupil tam????)
Kjerkoli dvignes Mwst prosi se za FOTKOPIJO originalnega racuna... brezplacno so mi jo naredili tako v Avstriji kot v Kompasovi poslovalnici na meji, sploh ne komplicirajo (pa tud ce placas tistih nekaj tolarjev...)
Ce je v crtni kodi na garanciji zapisan datum prodaje (no ja...), potem ne bi smelo biti problemov, skoraj 100% je tam samo ID proizvoda in verjetno ne obstaja baza ki bi povezovala ID in datum prodaje...
Se nekaj o fotoaparatih... Splaca se pocakati oz. ujeti kaksno posebno ponudbo. Tako sem leta 99 nabavil v MM Minolto 505Super za 3499 Asch, kar je bilo takrat ene 50k sit, pri nas samo ogrodje stalo preko 70k sit (tam si dobil se osnoven objektiv). Trenutno npr. v LJ stane podobna zadeva od 140-150k sit (foto + 2 objektiva), npr. v Trstu sem pa isti foto in konfiguracijo videl za manj kot 500 EUR.
Da zakljucim... Fotoopremo se zelo splaca kupovati v tujini, ponavadi je ceneje kot pri nas, tudi ce proizvod ni v akciji...
Kjerkoli dvignes Mwst prosi se za FOTKOPIJO originalnega racuna... brezplacno so mi jo naredili tako v Avstriji kot v Kompasovi poslovalnici na meji, sploh ne komplicirajo (pa tud ce placas tistih nekaj tolarjev...)
Ce je v crtni kodi na garanciji zapisan datum prodaje (no ja...), potem ne bi smelo biti problemov, skoraj 100% je tam samo ID proizvoda in verjetno ne obstaja baza ki bi povezovala ID in datum prodaje...
Se nekaj o fotoaparatih... Splaca se pocakati oz. ujeti kaksno posebno ponudbo. Tako sem leta 99 nabavil v MM Minolto 505Super za 3499 Asch, kar je bilo takrat ene 50k sit, pri nas samo ogrodje stalo preko 70k sit (tam si dobil se osnoven objektiv). Trenutno npr. v LJ stane podobna zadeva od 140-150k sit (foto + 2 objektiva), npr. v Trstu sem pa isti foto in konfiguracijo videl za manj kot 500 EUR.
Da zakljucim... Fotoopremo se zelo splaca kupovati v tujini, ponavadi je ceneje kot pri nas, tudi ce proizvod ni v akciji...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cene strojne opreme v Sloveniji sedaj in v EUOddelek: Loža | 6005 (4950) | Caligula |
» | Za tiste ki nameravate kupiti 5.1 zvočnikeOddelek: Kaj kupiti | 1686 (1159) | boštjan |
⊘ | Prenosnik - AvstrijaOddelek: Kaj kupiti | 4639 (1891) | flipflop |
» | digitalc v SLOOddelek: Zvok in slika | 2173 (1829) | Zzzzzzz |
» | nakup v avstrijiOddelek: Kaj kupiti | 1554 (1233) | darian |