Forum » Kaj kupiti » nakup v avstriji
nakup v avstriji
janey ::
lp
v avstriji mislim kupt fotoaparat za 600 evrov.
kako je zdej kj z carino, kok davka proibližno dobiš nazaj
a iz avstiske strani kej obvestijo slovence kva švercaš?
a gre še vse po starem, aparat pod zic pa cao. po gres pa se enkrat davk dvignt
hvala
v avstriji mislim kupt fotoaparat za 600 evrov.
kako je zdej kj z carino, kok davka proibližno dobiš nazaj
a iz avstiske strani kej obvestijo slovence kva švercaš?
a gre še vse po starem, aparat pod zic pa cao. po gres pa se enkrat davk dvignt
hvala
Heisenberg ::
vec ali manj je vse po starem
kupis, vzames Tax Free obrazec, ki ti ga morjo popolnoma pravilno izpolnit z vsemi podatki ki so zahtevani (men je avstrij zadnjic tezil ker je bila pisava grda-mislim bedaka)
pol gres na avstrijski meji stemplat
nato upas da te butasti slovencki ne dobijo in gres dvignit denar na Kompas mts, redko katera trgovina se vrne denar v trgovini - jaz poznam samo eno - Spar. Davka dobis nazaj preracunano priblizno 12.5% oz. cca 16% ce ti vrnejo v trgovini
pri tem pa se v kompasu dobis tolarje in ne eure nazaj in pri tej menjavi malce zasluzijo in se 3% ti odbijejo kot svojo provizijo
torej ce kupis za 600EUR dobis nazaj priblizno 16.300sit
aja, pa avstrijci nic ne obvescajo slovenckov, to pocnejo mrhovinarski italjncki
pa lep pozdrav
kupis, vzames Tax Free obrazec, ki ti ga morjo popolnoma pravilno izpolnit z vsemi podatki ki so zahtevani (men je avstrij zadnjic tezil ker je bila pisava grda-mislim bedaka)
pol gres na avstrijski meji stemplat
nato upas da te butasti slovencki ne dobijo in gres dvignit denar na Kompas mts, redko katera trgovina se vrne denar v trgovini - jaz poznam samo eno - Spar. Davka dobis nazaj preracunano priblizno 12.5% oz. cca 16% ce ti vrnejo v trgovini
pri tem pa se v kompasu dobis tolarje in ne eure nazaj in pri tej menjavi malce zasluzijo in se 3% ti odbijejo kot svojo provizijo
torej ce kupis za 600EUR dobis nazaj priblizno 16.300sit
aja, pa avstrijci nic ne obvescajo slovenckov, to pocnejo mrhovinarski italjncki
pa lep pozdrav
Lime ::
Tudi avstrijska davčna javlja slovenski, ampak za nakup za 600 EUR mislim da se ti ni treba bati.
Bane_ ::
in kje se nahaja ta kompas mts in kam mors to it iskat? Zanima me samo v kero trgovino hodite v avstriji?
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!
[t502] ::
Ce dvignes v trgovini oz. banki moras ves davek dobit nazaj. Ne 12% in ne 16% ampak 20% ! :)
Tale kompas pa podobne so za en.. ker ti skoraj polovico denarja vstran vzamejo :/
Tale kompas pa podobne so za en.. ker ti skoraj polovico denarja vstran vzamejo :/
Dami ::
Če v avstriji kupuješ v takih trgovinah kjer dobiš pol zraven še on obrazec za davek (tax free al kaj je že) pol boš dobil sam ene 12% nazaj. Redko kje še obstajajo trgovine kjer dobiš davk nazaj pri njih osebno. Lepi izjemi sta Metro in Bytework. Mediamartk, Birg in podobno deva nazaj sam 12%.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
MI_KO ::
Kolk jaz vem nima, pa tudi boljše tak!
Poznam prodajalca računalniške opreme, kr sem pri njem pred 12 leti 2 računalnika kupo (če lahko temu še računalnik rečem). Rez zgleda da so poceni, vendar je vse kar kupiš v Metroju kot da bi kupil mačka v žaklju.
Aja, če še ne veš: V Metroju lahko kupiš vse (Od hrenovke do računalnika), zadnje čase pa tja večinoma hodilo naši južni sosedje.
Idi rajš v center mesta (al pa mediamarkt) in si poišči kakšno specializirano prodajalno.
Poznam prodajalca računalniške opreme, kr sem pri njem pred 12 leti 2 računalnika kupo (če lahko temu še računalnik rečem). Rez zgleda da so poceni, vendar je vse kar kupiš v Metroju kot da bi kupil mačka v žaklju.
Aja, če še ne veš: V Metroju lahko kupiš vse (Od hrenovke do računalnika), zadnje čase pa tja večinoma hodilo naši južni sosedje.
Idi rajš v center mesta (al pa mediamarkt) in si poišči kakšno specializirano prodajalno.
[t502] ::
Dami, kolk jaz vem ce imas tax free obrazec moras vse dobit nazaj ker drugace ti placujes davek avstriji ampak ti nisi avstrijec zato moras dobit ves davek nazaj :)
Lime ::
Država že vrne celotni davek, ti pa plačaš provizijo banki, ki ti je izplačala povrnitev davka.
darian ::
Kar se tiče fotoaparata v vrednosti 600 EUR naj te ne skrbi, kajti veliko večje vrednosti se da pripeljati preko meje!! Ti pa priporočam, da dobro pregledaš trgovine v centru graza saj se cene rade razlikuje.(Saturnus, Cosmos, Mediamarket ...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | U34 in vračilo davka v AvstrijiOddelek: Kaj kupiti | 2136 (2018) | delfinus |
» | Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....Oddelek: Kaj kupiti | 6958 (5731) | Vice |
» | Nakup v Avstriji - carina?Oddelek: Kaj kupiti | 2184 (1474) | antonija |
» | nakupovanje v avstrijiOddelek: Kaj kupiti | 2273 (1964) | urosh |
» | vrnitev 20% MwSt v Avstriji?Oddelek: Kaj kupiti | 1452 (1272) | Zavo |