» »

nakup v avstriji

nakup v avstriji

janey ::

lp

v avstriji mislim kupt fotoaparat za 600 evrov.
kako je zdej kj z carino, kok davka proibližno dobiš nazaj
a iz avstiske strani kej obvestijo slovence kva švercaš?
a gre še vse po starem, aparat pod zic pa cao. po gres pa se enkrat davk dvignt

hvala

Heisenberg ::

vec ali manj je vse po starem

kupis, vzames Tax Free obrazec, ki ti ga morjo popolnoma pravilno izpolnit z vsemi podatki ki so zahtevani (men je avstrij zadnjic tezil ker je bila pisava grda-mislim bedaka)
pol gres na avstrijski meji stemplat
nato upas da te butasti slovencki ne dobijo in gres dvignit denar na Kompas mts, redko katera trgovina se vrne denar v trgovini - jaz poznam samo eno - Spar. Davka dobis nazaj preracunano priblizno 12.5% oz. cca 16% ce ti vrnejo v trgovini
pri tem pa se v kompasu dobis tolarje in ne eure nazaj in pri tej menjavi malce zasluzijo in se 3% ti odbijejo kot svojo provizijo
torej ce kupis za 600EUR dobis nazaj priblizno 16.300sit
aja, pa avstrijci nic ne obvescajo slovenckov, to pocnejo mrhovinarski italjncki
pa lep pozdrav

Lime ::

Tudi avstrijska davčna javlja slovenski, ampak za nakup za 600 EUR mislim da se ti ni treba bati.

Bane_ ::

in kje se nahaja ta kompas mts in kam mors to it iskat? Zanima me samo v kero trgovino hodite v avstriji?
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

[t502] ::

Ce dvignes v trgovini oz. banki moras ves davek dobit nazaj. Ne 12% in ne 16% ampak 20% ! :)

Tale kompas pa podobne so za en..>:D ker ti skoraj polovico denarja vstran vzamejo :/

Dami ::

Če v avstriji kupuješ v takih trgovinah kjer dobiš pol zraven še on obrazec za davek (tax free al kaj je že) pol boš dobil sam ene 12% nazaj. Redko kje še obstajajo trgovine kjer dobiš davk nazaj pri njih osebno. Lepi izjemi sta Metro in Bytework. Mediamartk, Birg in podobno deva nazaj sam 12%.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

janey ::

lp

a ma ta Metro kšno internet stran.

MI_KO ::

Kolk jaz vem nima, pa tudi boljše tak!

Poznam prodajalca računalniške opreme, kr sem pri njem pred 12 leti 2 računalnika kupo (če lahko temu še računalnik rečem). Rez zgleda da so poceni, vendar je vse kar kupiš v Metroju kot da bi kupil mačka v žaklju.

Aja, če še ne veš: V Metroju lahko kupiš vse (Od hrenovke do računalnika), zadnje čase pa tja večinoma hodilo naši južni sosedje.0:)

Idi rajš v center mesta (al pa mediamarkt) in si poišči kakšno specializirano prodajalno.

[t502] ::

Dami, kolk jaz vem ce imas tax free obrazec moras vse dobit nazaj ker drugace ti placujes davek avstriji ampak ti nisi avstrijec zato moras dobit ves davek nazaj :)

Lime ::

Država že vrne celotni davek, ti pa plačaš provizijo banki, ki ti je izplačala povrnitev davka.

darian ::

Kar se tiče fotoaparata v vrednosti 600 EUR naj te ne skrbi, kajti veliko večje vrednosti se da pripeljati preko meje!! Ti pa priporočam, da dobro pregledaš trgovine v centru graza saj se cene rade razlikuje.(Saturnus, Cosmos, Mediamarket ...);)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

U34 in vračilo davka v Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
82136 (2018) delfinus
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

406958 (5731) Vice
»

Nakup v Avstriji - carina?

382184 (1474) antonija
»

nakupovanje v avstriji

112273 (1964) urosh
»

vrnitev 20% MwSt v Avstriji?