» »

Cene strojne opreme v Sloveniji sedaj in v EU

Cene strojne opreme v Sloveniji sedaj in v EU

root987 ::

Glede na to, da se vse bolj bliža datum vstop Slovenije v Evropsko unijo (1.5.2004), ki prinaša odpravo meja in zatorej možnost kupovanja strojne opreme v državah EU brez plačevanja carine naši preljubi državi, postaja vedno bolj zanimivo tudi vprašanje: kupiti strojno opremo sedaj pri nas oz. v sedanjih članicah EU ali počakati še dober mesec, nakar se odpravimo k našim sosedom in tam nakupimo opremo.

Osebno sicer že nekaj časa nisem opazoval cen v Avstriji (najbližje meni), vendar pa bi naj bili določeni artikli (če jih kasneje seveda "prešvercamo") tudi do cca. 40% ceneje. Se bo z vstopom novih članic torej povečala tudi cena strojne opreme v EU?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

|CyGNUS-x ::

Povej kaj te tišči :D :D Bi rad ekran kupo ha? :) No v glavne, če lahko narediš primerjavo TV-jev v Avstriji in Sloveniji se TV splača kupit v SLO. Za ekran poglej v MediaMarket in Cosmos ( to je spodaj pod Kiko v Celovcu). LAhko pa tudi kupiš po spletni trgovini pa naročih poštno ležeče do Pliberka.

Lp
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Dr_M ::

od kje vi dubivate v AT tok pocen stvari.
sm gledu zdej v vobisu hitachi 7k250 160gb in pride 25k sit, pr nas pa 30k sit. se splaca za pokrivanje stroskov gor hodit?
vse cene so tm 10-max20% nizje...kar je pa komi za pokrivanje stroskov. pa bog ne daj, da mors garancijo uveljavljat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

Cveto ::

Jest sem kupil v Nemčiji Maxtorja 160 GB za 96 eur, kar je cca 22.000 sit, pri nas pride 31.000, tako da nekaj razlike je.

Monitorje LCD sem videl 17 colske po 350 EUR (pri nas 120.000 in več) in 19 colske po 500 EUR (pri nas 160.000 in več)

Sicer se ne splača samo zaradi tega hodit gor iskat, če pa si slučajno že tam ,tako kot jest, pa pač vzameš,a ne?

Vstop novih članic na euro cene ne bo vplival, na naše cene pa tudi ne, razen če bodo naši trgovci spustili cene zaradi prihajaoče konkurence.

Se pa bodo cene kmalu dvignile na račun višjga dolarja, in to po celi evropi!

J.F.K. ::

Prejsnji teden sem bil v Gradcu v Mediamarketu. Zanimal pa sem se za Desktop MX. Razlika v ceni je bila 20 eurov (4800 SIT) pa davek nazaj 2400 SIT. Se pravi 7200 SIT ceneje, pa sem se odlocil, da bom raje pri nas kupil, zaradi garancije in pa njihovih umlautov :D .

maxa101 ::

:D Kdo kopuje ceneje v Avstriji, ne kupuje v Mediamarktu ali Vobisu. Trgovini sta dragi. Za ceneje, je treba drugam, a žal ne po vem, kam!

JustVi ::

Iz tega bi sklepal, da je tale tvoja stvar potem v Mediamarketu polovico ceneje, to še vedno ne prevaga, če skupna vrednost dosega nekaj tisoč SIT. In kaj če bi šlo za vrednost par mil. SIT?

če se sprehodim malo po nemških trgovinah, dobim občutek da živimo na selu, tako po izboru, cenah in odnosu.


Cene bodo morale past, še vedno bodo daleč od ameriških in višje od evropskih.


in so artikli, ki se bodo podražili

J.F.K. ::

Cena Desktop MX je pri nas 31.000 SIT, tam pa bi bila 24.000 SIT. Torej okrog 25% ceneje.

Cveto ::

Ja, sej ponavadi je tako, da pri posameznem artiklu ni dosti razlike, če pa greš kupit več stvari, lahko pa prihraniš tu do 50 jurejev!

Glede garancije: z vstopom v EU bodo stvari lažje. Če boš na primer v avstriji kupil monitor samsung, boš lahko garancijo uveljavljal tudi pri pooblaščenem serviserju pri nas!

Sej garancijo ti da proizvajalec in ne trgovina!

goku :) ::

Če tisti ceni prišteješ še carino in prevozne stroške je to to. Ko bomo šli v evropo bodo pri nas uvožene stvari padle za 20%, kar bodo nekateri trgovci izkoristili za nižanje cen, eni pa super ekstra dobiček.

Vprašanje se je glasilo "A se splača počakat" -- absolutno se splača počakat, pa ne samo 1 maj, treba bo dati dobaviteljem dovolj časa ( mesec ) da se zapolnejo vse naše police z kvaliteto in ugodnimi cenami
Navijanje je kamen modrosti

Klampfer ::

Jaz pa nisem hinavc in vam povem, da se v Grazu zelo splača kupovati v PELUGI. Najprej na spletu naročite artikel, oni pa vam takoj po emaliu pošljejo obvestilo, če je na zalogi oz. če ni, vam sporočijo od katerega dne dalje vas naročeno čaka v njihovi trgovini.

Cene pa so resnično nizke. Ko je XASER III pri nas stal 55.000,00 sem si ga v Pelugi kupil za 30.000,00 SIT. Ko je pri nas Seagate 120GB 8MB stal cca 40.000,00 SIT, sem ga tam kupil za 20.000,00 SIT. Sicer pa preverite na naslovu: Peluga
Bogomir

Caligula ::

Peluga pa kaksen Majdic-ni v Gradcu.

boych ::

Po poceni računalniške komponente vsakakor ne moreš iti v Mediamarkt ali kako podobno veliko trgovino. Kot so že ljudje povedali se splača kupovat v Pelugi in kakšnih manjših trgovinah, še posebaj do 1 maja ker lahko uveljavljaš vračilo prometnega davka. Poceni trgovina je tudi NIPPON computers v Feldbachu, ki je nekaki računalniški diskont. En rodajalec govori hrvaško, tak da se ni problem zmeniti, pa tudi z garancijo ni problema. Jaz sem šel celo zamenjat grafično, ker sem ugotovil, da bi bila druga boljša, pa mi jo je brez problema zamenjal.
Tam sem kupil: P4 2,6 Mhz, Gygabajtovo mamaplato, 1 Gb DDR 400MHz rama, Radeona 9600 XT, Hithachi HDD 160 Gb 8Mb cache, DVD-RW NEC 2500A, kišto z 420 W vse to za 990 EUR - prometni davek okrog 20% , končna cena okrog 810 EUR.
Mislim, da pri nas tega ne dobiš za tako ceno.

Caligula ::

Hmm, kaj pa ce bi sel gor zadnji dan aprila, kupil zadevo, vzem MWST sel kam zurat, bi prespal (ce bi spal) v avtu in 1. maja nazaj gladko mimo carine?

Kako bi bilo s tem?

boych ::

Caligula: ne valja, ker po prvem maju slovenci več ne bomo mogli potrditi računa na carini!:D
sicer pa ne vem česa te je strah, saj so cariniki na meji še samo zaradi lepšega!:))

Caligula ::

A nc ne pregledujejo?
Sej jz sm mislu potrdit isti dan sam ne cez it,.. :D
Sej jz bom itak svercu ampak a kej ves kok kej pregledujejo zadnje case?

goku :) ::

Cel kombi bi lahko čes pelu pa te noben nebi nič vprašu!!!
Navijanje je kamen modrosti

Caligula ::

Fajn! :D
Ne bo cel kombi, kamera pa bo.
Ampak a to sam ce gres iz Gradca al tud iz Celovca?

Jz bi sou v Majdica.

Dr_M ::

a je kje bliz celovca ksna pocen stacuna za racunalniske komponente, ker do graza mi je mal predelec in bi mogu res za ksn mio sit nabavt, da bi se mi splacal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boych ::

jaz poznam bolj SV Slovenije tak, da ne vem kak je drugje, pri nas so v glavnem samo še škifi na carini!
men najbližja trgovina je v Feldbachu, pol pa v Grazu, za kaj drugega pa še nisem slišal!

Caligula ::

Majdic je v Borovljah pa v Celovcu:

Tuki

Cene majo nizke za marskej sam ne vem kako je s komponentami. Poslji jim kak mail s tem vprasanjem-kaj kej majo od tega ce sploh kej.

Majo pa za kamero k mene zanima recmo najnizjo ceno v evropi,..

BlackHole ::

A lahko nekdo pove, kje je ta NIPPON Computers, kak internet naslov ali pa mapa kjer se nahaja?

djPizzicato, lahko poveš kako poteka tak nakup preko on-line trgovine v Pelugi. Mislim, da naročiš potem pa greš gor v trgovino, ko robo prejmejo. Tam sem že kupoval, vendar "off-line". Mar ti ne pošljejo zadeve na kak naslov?

boych ::

NIPPON computer discont se nahaja v Feldbachu.To je približno 30 km od slovenske meje gledamo na mejni prehod Gornja Radgona. Po mojih zadnjih podatkih obstajata dve trgovini v samem Feldbachu. Ena je v mestu druga pa je v nakupovalnem središču poleg Forstingerja. Boljša je tista v mestu, ker ma več na zalogi, pa tudi za kaki popust se da shandlati. Kje je v mestu bi ti težko tako razložil, če greš iz Radgonske strani, ko prideš v Feldbach je krožni promet, zaviješ prvi izvoz iz krožnega proti mestu, pol pa 10 m pred drugim semaforjem na desni strani. Trgovina je majhna in ma spredaj izložbo in napis NIPPON. Hrvatu, ki tam dela je ime Beni.
Upam, da sem komu kaj pomagal.
P.S. Še ena dobra stvar je ta, da lahko dvigneš prometni davek na original račun pri njemu v trgovini, se pravi da ni TAX FREE in dobiš celotni davek nazaj.

BlackHole ::

djPizzicato, pa še to. Se moraš registrirat na njihovi strani ali kako izvedeš nakup? Mar ni samo za Avstrijce? Pa kako vejo v katero trgovino boš ti prišel po robo. So namreč v različnih mestih.

Klampfer ::

Lepo se registriraj (zraven pišejo navodila).

Naroči željeno.
Če je naročeno v Grazu ti pošljejo email da naj prideš kupit, če pa slučajno ni, pa ti sporočijo takrat ko zadevo dobijo. Simpl kot pasulj.

Nazadnje sem tam kupil še Saphire ATI Radeon 9800 Pro 128MB za cca. 53.000,00 SIT !!!!!
Bogomir

BlackHole ::

To sem včeraj tudi naredil in sem opazil, da to že pri registraciji določiš. Zdaj me pa zanima še tole, če kdo ve ali pa če kje piše. Npr. da jaz naročim par izdelkov, pa da jih imajo že na zalogi, kako dolgo me bodo čakali v trgovini? Imajo to dobo kje določeno? Ker imam namen it gor naslednjo soboto.
Ima mogoče kdo takšne izkušnje, da je imel kakšno zadevo ta "reklamirat" (kaj crknlo), pa ni imel računa. Se da to izpeljat? Govorim za Pelugo. Kolikor vem, imajo to evidenco vodeno in ne bi smel bi problem. Samo vprašam vseeno. Imam namreč disk, ki je crkno, računa pa nimam, ker sem pozabil naredit kopijo, ko sem uveljavljal MWST.:8)

OmegaM ::

V Mediamarktu se lahko za ceno se pogajas ali po domace receno "handlaš".

LP

bigbug ::

Kaj pa kaj italjanski Essedi?Je dober?

VidKo ::

OmegaM res je da se v Mediamarktu lahko pogajas, ni pa vedno uspesno. Ceprav meni je uspelo :D

Lp, VidKo

Xgeneration ::

Men se splača v Pliberk, ker mam do tja slabo malo več kot pol ure :)

Caligula ::

Essedija kolnejo zaradi neprofesionalnosti in tega, da ti recejo, da majo tam pa prides pa nimajo, pa da cakas po vec tednov kdaj,..
Zaposamezne stvari so OK, ce pa bi rad kupil cel comp po kosih pa se raje izogni, ker bos mel comp ze cel sam glavne komponente pa 3 tedne ne in bos brez..

xylem ::

Lahko potem uveljavljas garancijo pri nas po 1.5. tudi, če je stvar kupljena v avstriji pred 1.5.?

lp

Caligula ::

Odvisno od resnosti firme verjetno. Brand name zadeve kar ziher, da ja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A gre kdo v avstrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645732 (2968) d0rK
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Oddelek: Kaj kupiti
406816 (5589) Vice
»

Kupovanje pri Pelugi

Oddelek: Kaj kupiti
301864 (1331) overman
»

KDAJ kupiti - zdaj ali ko bomo v EU (po 1.5.2004)?

Oddelek: Kaj kupiti
141403 (1054) RookY
»

Najcenejše Rač. trgovine?!?

Oddelek: Kaj kupiti
312589 (1774) overman

Več podobnih tem