Forum » Pomoč in nasveti » Težave z računalnikom
Težave z računalnikom
Maryyo ::
Pozdravljeni!
Če je kje že kakšna podobna tema odprta se opravičujem, vendar je nisem našel.
Torej moj problem:
- pred kratkim sem kot ponavadi vključil pc in se zadeva zalaufa (prižgejo se sprednje lučke in ventilatorji ipd..) nakar naenkrat vse "crkne". Od takrat naprej se ga ne da več prižgat.
- najprej sem pomislil da je šel napajalnik in sem z enosmesrnim preizkuševalcem napetosti sprobal če da kakšno napetost in dejansko je lučka gorela - torej ne bi smel biti napajalnik, al se motim ?
- sprobal sem tudi zamenjati rame in disk in grafično in nič
- predvidevam daje šla matična..., vendar se lahko motim in prosim za kak nasvet, kaj bi še lahko sprobal, preveril, pogledal... ?
hvala in lp
Če je kje že kakšna podobna tema odprta se opravičujem, vendar je nisem našel.
Torej moj problem:
- pred kratkim sem kot ponavadi vključil pc in se zadeva zalaufa (prižgejo se sprednje lučke in ventilatorji ipd..) nakar naenkrat vse "crkne". Od takrat naprej se ga ne da več prižgat.
- najprej sem pomislil da je šel napajalnik in sem z enosmesrnim preizkuševalcem napetosti sprobal če da kakšno napetost in dejansko je lučka gorela - torej ne bi smel biti napajalnik, al se motim ?
- sprobal sem tudi zamenjati rame in disk in grafično in nič
- predvidevam daje šla matična..., vendar se lahko motim in prosim za kak nasvet, kaj bi še lahko sprobal, preveril, pogledal... ?
hvala in lp
solatko ::
Poizkusi z izločevanjem komponent, najprej pa poizkusi zamenjat napajalnik, ker to da ti je posvetila lučka ne pomeni nič.
Maryyo ::
zdravo,
tnx za odgovor,
z izločevanjem komponent sem že sprobal,
bom pa še zamenjal napajalnik, tega še pa res nisem sprobal,...
tnx za odgovor,
z izločevanjem komponent sem že sprobal,
bom pa še zamenjal napajalnik, tega še pa res nisem sprobal,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pokvarjen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2518 (1497) | solatko |
» | Asus p8p67 pro Red cpu ledOddelek: Strojna oprema | 914 (757) | vaščan |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1555) | solatko |
» | PC mi "cvili"Oddelek: Pomoč in nasveti | 1326 (1033) | Hux |
» | sem ga uničil?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1551 (1247) | alien-w |