» »

problem s win xp

problem s win xp

SpiDEr8 ::

Malo sem gledal po forumu in nisem nasel podobnega primera ...
imam "nov" racunalnik na katerega sem dal visto disk sem razdelil na 50gb, 50gb in 400gb (skupaj 500gb) sedaj pa problem:
hocem zbrisati visto in si posneti XP ...
samo ko restartam in zacnem z nalaganjem XP-jov mi ne pokaze nobene particije ampak samo 130gb diska (za ta problem vem da XP-ji zaznajo samo 130gb diska ostalo pa ko instaliram SP pack) ...
samo zaj pa mi povejte kak naj instaleram XP-je, da imam vse tri particije? tudi ce naredim na novo 50gb particijo, ostalo pa ko bom imel SP pack ... mi ne rabi kaj dosti ce ko bom formatiral XP-je bom spet izgubil vse podatke oz bodo particije izginile in mi bo spet kazalo 130gb!?!? nima noben tega problema?
ali se da narediti ko bom ponovno formatiral XP-je da mi bo kazalo npr 50gb disk, ostala dva pa bom skupaj s podatki dobil npr ko bom instaleral SP pack?
do sedaj sem imel visto ravno zaradi tega da sem se ognil temu problemu ... vendar pa bi sedaj rad imel nazaj XP-je
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

Sawyer ::

Mal zmede je v temu tvojem postu.

Ti lepo instaliraj Windows XP (najboljše variatno z že integriranim service-packom 2, ali pa kmalu tudi s SP 3) in v setupu podri particijo, na kateri se nahaja Vista. Naredi novo particijo (50 gb, praviš) in na to particijo instaliraj XP-je. Ko bo instalacija končana pa boš v Windowsih reševal naprej "problem". Načeloma pa je tako, da ti 400gb diska ne more kar zbledeti v luft, tako da ni treba paničarit.
Windows ti bo itak sam zazanal, da imaš še dve particiji.
4 8 15 16 23 42

OCCULT ::

Ti ponovno inštaliraj XP-je zbriši particijo D.Delete in kreiraj novo C create.Potem ko kreiraš particijo ji določi kako naj bo velika nato naredi še z ostalim prostorom diska isto.
Stvar mora delat:)

Lp
Occult

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OCCULT ()

zaj sem posneu spet visto gori in ni particij ... oz je prostora 450gb katerih morem razdelit ...
bom zaj posneu xp gor, razdelil disk te pa bom sel se 1x formatirat in me zanima ce mi bosta ostali oni dve particiji
bom sporoco
LP

no sedaj sem instaliral winse, namestil SP-packe, na novo razdelil disk in sel ponovno nalagati winse ... spet mi je zaznal 130gb diska (ker sem postopek prekinil) zaj pa nevem kai bi moral narediti da bi obdrzal npr podatke na drugi particiji? ce bi nadaljeval s instalacijo in naredil spet particijo 50gb, bi imel drugo particjio, ko bi spet nalozil SP-packe ali bi spet zgubil podatke in bo moral narediti na novo drugo (450gb) particijo? nima noben teh problemov?
ali winsi XP z "vgrajenim SP-packom 1 ali 2 zaznajo vec kot 130gb diska pri instalaciji?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DOLOCANJE PARTICIJE .....help

Oddelek: Pomoč in nasveti
111000 (1000) cCleo
»

SATA II in inštalicija WINXP

Oddelek: Operacijski sistemi
91564 (1425) OChack
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

516084 (5197) bajsibajsi
»

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

191743 (1436) jernejc
»

Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
585010 (3836) Yamasaki450

Več podobnih tem