» »

EXE v Source code

EXE v Source code

webblod ::

Reverse engeneering je res z licenčno pogodbo prepovedan, vendar pa za KONKRETNE IZDELKE in nikjer ne piše, da je avtor hotel disassemblat Word al' pa Excell...

Kaj pa če je 'izgubil' source od kakega programa in bi ga zdaj rad na nek način pridobil nazaj...

Meni se je to npr. enkrat že zgodilo in sem tudi razmišljal v smeri disassembliranja, pa so me kmalu postavili na realna tla... :'(

Skratka, moje mnenje je, da je bilo popolnoma nepotrebno zakleniti temo na samem začetku, dokler se ne vidi, kam pes taco moli... Toliko v premislek Adminu, oz. Moderatorju. :D

Če je nekdo na položaju Admina ali Moderatorja, mora znati tudi presoditi, kdaj gre za 'kršitev pravil' in v tem primeru zagotovo ni prišlo do kršitve.

Kljub že dolgotrajni tradiciji tega foruma, torej še vedno prihaja do lapsusov ... :\

To pa lahkozaklenete - mirne duše. >:D
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
  • spremenil: webblod ()

Gandalfar ::

do neke mere ti dam prav. Toda v dobro samega foruma je bila tema vseeno zaklenjena.

1. Dissamblanje lastnih programov seveda ni prepovedana toda vsakdo, ki je sposoben napisati program vreden dissasamblanja potem, ko izgubi njegovo izvorno koda ve kje iskati potrebne informacije.

2. Za ostale osebe pa boljse da ne vedo. Pomoc v primeru te teme bi bile razne povezave na mnoga nelegalna orodja in spletne strani, ki vsebujejo informacije z nelegalno vsebino.

Tema je bila zaklenjena predvsem zaradi 2. tocke. Seveda pa lahko se vedno poizkusas izbijat moje argumente. Morda me bos pa preprical v to, da jo bom odklenil.

webblod ::

Sicer se strinjam, da bi debata verjetno res začela teči v smeri, kot predvideva druga točka.

Vendar je nedopustno zakleniti temo preden se to zgodi (razen, če to želi tisti, ki je temo odprl).

Delo moderatorja ni, da počne kar se mu pač zljubi, temveč je MODERIRANJE, kar pomeni pravzaprav 'vzpodbujanje'... Namesto zaklepanja teme bi moderator po naravi stvari moral poskrbeti, da bi se debata odvijala v skladu z veljavnimi pravili foruma... zatorej tisto, da je bila tema zaklenjena v dobro foruma absolutno ne drži iz najmanj dveh razlogov:
1. Tema bi se ravno tako lahko razvila v smeri nizkonivojskega programiranja, assembliranja, dissasembliranja, ... kar bi lahko raven kvalitete foruma tudi dvignilo, saj so takšne debate pravzaprav redke, so pa načeloma dobrodošle... Vse kar bi bilo potrebno je malenkostno MODERIRANJE s strani moderatorja...
2. S takšnim ravnanjem je moderator izkazal svoje nezanimanje za temo, katero moderira, oz. pomanjkanje volje za ukvarjanje z nalogo, ki jo je prostovoljno prevzel... V tendenci to kaže na zniževanje kakovosti foruma.
SKLEP: Zaklepanje omenjene teme ne samo da ni v dobro foruma, temveč je v njegovo škodo, saj način na kakršnega se je zadevo izvedlo zavira kreativnost in ustvarjalnost programerjev;( , posredno pa dopušča komformističen in avtoritaren (NE AVTORITATIVEN AMPAK AVTORITAREN) odnos do udeležencev na forumu, ki se kaže s prilagajanjem pravil foruma po svoje!!! 8-O

Res pa je tudi, da gledano na splošno, večina moderatorjev ni kos svoji nalogi in so moderatorji, predvsem zaradi občutka nadrejenosti skozi katerega kanalizirajo lastne frustracije. Ampak o tem kdaj drugič, predvsem ker se mi zdi, da na tej strani ni tako... ;)

Prepričevati ne mislim nikogar... Človek je najbolj srečen, ko sam spozna svojo zmoto... :D

There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

Zgodovina sprememb…

• spremenil: webblod ()

Gandalfar ::

:)

Vredu. Bom odklenil temo. Itaq ne bo pravih odgovorov. Karsnekoli povezave na strani kjer bo karkoli nelegalnega se bodo torej moderirale.

Pa, da vidimo kaj bo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pritožbe 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Slo-Tech
86552501 (24168) OwcA
»

Sergio-zakaj si zaklenil temo o kopiranju zaščitenih cd-jev? (strani: 1 2 3 )

1108360 (6411) perci
»

WAREZ?

332168 (1579) Sergio

Več podobnih tem