Forum » Omrežja in internet » nerazumljivo obnasanje brezzicnega signala
nerazumljivo obnasanje brezzicnega signala
maia ::
Imam sitecom-ov router wl-114v2 (pitaj boga), ki je po moji diagnozi že precej star in betežen, ampak mogoče mi lahko kdo da kak drug predlog.
Na laptopu imam namreč precejšnje težave z internetno povezavo (intel pro 2200 bg kartica), ki pa izgleda tako, da mi "windows network connection" cel čas kaže, da sem povezana, in da je moč signala ponavadi 4 od 5črtic, medtem pa me konstantno "ven meče" - strani se nočejo več nalagat (looking up www... na mozilli, finding site na ie, connecting na skype-u) in to vse medtem, ko naj bi bil connection strength excellent!? Vmes pa se connection speed včasih prav dramatično spreminja - od 1 do 54 in nazaj. Po kake pol minute pa je spet ok, i jovo na novo. Sem se prklopla preko IBM-ovega "access connections", ki ima bolj natančno skalo za moč signala, in zdaj vidim, da mi net dela noramlno, kadar je signal nekje od 75%, 80% in gor, čim pa pade pod to (pa je še vedno npr. 60% in zelene barve) pa povezava ne dela več. Če sem v radiju 3-4 metre je ponavadi ok, ampak v vsakem primeru se moč signala včasih kar dramatično spreminja, tudi če sem pri miru!?
Zanima me torej -
(i)če je stvar samo v moči signala - zakaj mi te skale delujejo tako zavajajoče - torej cel čas v zelenem, pa čeprav ne dela? A mam kakšen time out kje naštiman, ki ga ne najdem? Rabim novo kartico?
(ii) a je to nihanje moči signala četudi sem pri miru znak, da je router že čisto bogi in rabim pač novega?
PS. sem naloadala nov firmware za router in nov driver za kartico, pa se ni prav nič spreminjalo. Vsi omenjeni simptomi de pojavljajo iregularno čez dan - par ur je vse ok, potem pa par ur živo sranje, ampak kot vidim ni stvar števila clientov na routerju. In še to, medtem ko sem kao connected in vse skupi ne dela, se tud na http://192.168.0.1/ ne morem prjavt, tako da ni stvar modema sklepam?
much much appreciated!!
m.
Na laptopu imam namreč precejšnje težave z internetno povezavo (intel pro 2200 bg kartica), ki pa izgleda tako, da mi "windows network connection" cel čas kaže, da sem povezana, in da je moč signala ponavadi 4 od 5črtic, medtem pa me konstantno "ven meče" - strani se nočejo več nalagat (looking up www... na mozilli, finding site na ie, connecting na skype-u) in to vse medtem, ko naj bi bil connection strength excellent!? Vmes pa se connection speed včasih prav dramatično spreminja - od 1 do 54 in nazaj. Po kake pol minute pa je spet ok, i jovo na novo. Sem se prklopla preko IBM-ovega "access connections", ki ima bolj natančno skalo za moč signala, in zdaj vidim, da mi net dela noramlno, kadar je signal nekje od 75%, 80% in gor, čim pa pade pod to (pa je še vedno npr. 60% in zelene barve) pa povezava ne dela več. Če sem v radiju 3-4 metre je ponavadi ok, ampak v vsakem primeru se moč signala včasih kar dramatično spreminja, tudi če sem pri miru!?
Zanima me torej -
(i)če je stvar samo v moči signala - zakaj mi te skale delujejo tako zavajajoče - torej cel čas v zelenem, pa čeprav ne dela? A mam kakšen time out kje naštiman, ki ga ne najdem? Rabim novo kartico?
(ii) a je to nihanje moči signala četudi sem pri miru znak, da je router že čisto bogi in rabim pač novega?
PS. sem naloadala nov firmware za router in nov driver za kartico, pa se ni prav nič spreminjalo. Vsi omenjeni simptomi de pojavljajo iregularno čez dan - par ur je vse ok, potem pa par ur živo sranje, ampak kot vidim ni stvar števila clientov na routerju. In še to, medtem ko sem kao connected in vse skupi ne dela, se tud na http://192.168.0.1/ ne morem prjavt, tako da ni stvar modema sklepam?
much much appreciated!!
m.
clothes ::
Sposodil si bom temo, ker imam povsem enake težave kot ti, le da se jaz na net povezujem preko dveh routerjev (hybrid mode) Asus wl 500g.
Enako imam laptopa z intel pro 2200 bg kartico.
Moč signala je vseskozi odlična, hitrost pa niha od 5-54 MB/s.Po tem, ko dam na repair connection je nekaj časa vredu nato pa začne nihati.
Pa pogosto vse zmrzne, pa prvi router pogosto ni povezan na internet(vidim v nastavitvah).
Včasih pomaga izklop iz el. omrežja za nekaj minut.
Oba routerja imata enak firmware(1.9.5.0).
Pa to se včasih ni dogajalo, pa sta routeja in prenosnik postavljeni enako!
Pa ni mi čisto jasno katero hitrost in moč vidim v wireless nastavitvah:
1.A je to hitrost med laptopom in routerjem na katerega sem povezan,
2.ali je to hitrost med routerjema.
Če je prva, kje potem vidim drugo oz. obratno?
Tudi jaz bom vesel odgovora
Enako imam laptopa z intel pro 2200 bg kartico.
Moč signala je vseskozi odlična, hitrost pa niha od 5-54 MB/s.Po tem, ko dam na repair connection je nekaj časa vredu nato pa začne nihati.
Pa pogosto vse zmrzne, pa prvi router pogosto ni povezan na internet(vidim v nastavitvah).
Včasih pomaga izklop iz el. omrežja za nekaj minut.
Oba routerja imata enak firmware(1.9.5.0).
Pa to se včasih ni dogajalo, pa sta routeja in prenosnik postavljeni enako!
Pa ni mi čisto jasno katero hitrost in moč vidim v wireless nastavitvah:
1.A je to hitrost med laptopom in routerjem na katerega sem povezan,
2.ali je to hitrost med routerjema.
Če je prva, kje potem vidim drugo oz. obratno?
Tudi jaz bom vesel odgovora
destiny ::
clothes : naloži si dd-wrt ali pa tomato firmware. Lahko pa samo poskusiš reflashat z original ali Oleg fw-jem. Jest sem tudi mel podobne težave pri WDS povezavi Asus wl 500gx in buffala whr-hp-54g alkajžeje (z vsemi wireless karticami v hiši). Pomagalo je le ponovno nalaganje fw-ja.
Brane2 ::
Mogoče bi kazalo zamenjati kanal tvojega A.Pja. Mogoče te moti kdo, ki dela na podobni frekvenci v tvoji bližini...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83367 (15128) | brez-imenko |
» | WLAN in routerjiOddelek: Omrežja in internet | 3351 (2626) | Spajky |
» | Nakup brezžičnega usmerjevalnika-routerjaOddelek: Kaj kupiti | 1871 (1369) | Modri dirkač |
» | wirless preko routerja iz ene hiše v drugoOddelek: Omrežja in internet | 3016 (509) | Spajky |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3055 (2263) | pujsek_ |