Forum » Pomoč in nasveti » Vista in Page File?
Vista in Page File?
Pesimist ::
Prav kar sem instaliral dodatnih 2Gb rama, da imam 3Gb. In sem nekako bil preprican da Vista nebo vec uporablala page fajla. Pa se ga vedno.
75% Rama se pa je free. A je to normalno pocetje?
75% Rama se pa je free. A je to normalno pocetje?
bluefish ::
če je 75% RAM-a praznega, potem imaš verjetno izklopljen Superfetch (preveri v Run > services.msc).
Sem pa tudi jaz ob nabavi 3GB RAM-a izklopil PF in deluje vse tipitop.
Sem pa tudi jaz ob nabavi 3GB RAM-a izklopil PF in deluje vse tipitop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
oh ja hvala ti. Prvo sem mel 1gb in sem service reduciral na extremni minimum in se spomnim da sem to studiral ce izklopim in tudi sem verjetno :P.
zdaj tak instaliram visto na novo tak da bi moglo delat vse out of the box.
zdaj tak instaliram visto na novo tak da bi moglo delat vse out of the box.
jaz sem se ravnal po tem vodiču in deluje sistem opazneje hitreje. Poleg tega pa imaš na voljo tri stopnje ugašanja servisov (za vsakega, malo bolj napredno, in za "geeke".
Hm. Nanovo mam instalirano Visto SP1. Page file oz virtual memory size sem dal na 0. Pa sevedno samo 23% zere plus task manager se vedno Page File 693 / 2971M navaja.
Ti mas 0 pod page file v task managerju?
Ti mas 0 pod page file v task managerju?
ne, 809/3022M. Kljub vsemu pa mi kaže, da je Physical Memory polno izkoriščen (Superfetch). Čudno skratka.
Izi ::
Vista uporablja Page File po popolnoma enakem principu kot XP-ji. Tukaj se ni nič spremenilo. Več imaš RAMA večji bo Page File.
Glede RAMA pa malo počakaj. Vista opazuje uporabnikove navade in kasneje v RAM kešira tiste programe, ki se bolj redno uporabljajo.
Sicer pa če nimaš prav veliko programov naloženih potem tudi RAM ne more biti z ničemer porabljen.
Rabi pa Vista ene par dni po instalaciji sistema in vseh programov, da se vse skupaj uredi. Prvi dan po instalaciji še cel dan precej melje po disku, potem pa počasi potihne in šele takrat je v pravi kondiciji.
Glede RAMA pa malo počakaj. Vista opazuje uporabnikove navade in kasneje v RAM kešira tiste programe, ki se bolj redno uporabljajo.
Sicer pa če nimaš prav veliko programov naloženih potem tudi RAM ne more biti z ničemer porabljen.
Rabi pa Vista ene par dni po instalaciji sistema in vseh programov, da se vse skupaj uredi. Prvi dan po instalaciji še cel dan precej melje po disku, potem pa počasi potihne in šele takrat je v pravi kondiciji.
Ja sej predvidevam to, da bo trajalo da se vse nauci kaj uporablja.
Samo nekaj mi je pune cudno z tem task managerju.
Performance tab:
MEMORY: Kaj zavraga to prikazuje? uporabljen RAM? Valda bi reko
Spodaj pa pise Physicsal memory ( MB)
Total 3070
Cached 1551
Free 967
Teh podatkov pa ne kapiram. Kaj za vraga bi nej to predstavlalo? Updejta se tudi ne live tak, da ponazarja maximum al kaj?
System:
Tukaj pa vse lepo in prav moti me le da PAGE File pise. A nebi moralo pisati te Ram Memory in use 704 / 2971M ?
XP je ziher mel to bol logicno napisano.
Glede na tvoj zadni stavik.
Je ze znano kje vista hrani te podatke? Mogoce kakem notepad fajlu. Da bi lahko backup naredo pa copy in past na novo instalacijo kr :P
Samo nekaj mi je pune cudno z tem task managerju.
Performance tab:
MEMORY: Kaj zavraga to prikazuje? uporabljen RAM? Valda bi reko
Spodaj pa pise Physicsal memory ( MB)
Total 3070
Cached 1551
Free 967
Teh podatkov pa ne kapiram. Kaj za vraga bi nej to predstavlalo? Updejta se tudi ne live tak, da ponazarja maximum al kaj?
System:
Tukaj pa vse lepo in prav moti me le da PAGE File pise. A nebi moralo pisati te Ram Memory in use 704 / 2971M ?
XP je ziher mel to bol logicno napisano.
Glede na tvoj zadni stavik.
Je ze znano kje vista hrani te podatke? Mogoce kakem notepad fajlu. Da bi lahko backup naredo pa copy in past na novo instalacijo kr :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Btw. tudi tisto sem slisal da do 1Gb je optimalno Vista 32Bit. Nad 2GB pa Vista 64Bit. Je to res?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja RAMa?Oddelek: Kaj kupiti | 6990 (6637) | Load3r |
» | Koliko pomnilnika je v resniciOddelek: Pomoč in nasveti | 2881 (2064) | Mr.B |
» | 2GB rama, pa še vedno se stvari zatikajo, pomoč prosimOddelek: Operacijski sistemi | 1712 (1174) | bluefish |
» | Vista in nenadno žretje RAMaOddelek: Operacijski sistemi | 2549 (1494) | napsy |
» | Forcanje, da PC uporablja RAM namesto pagefile.sysOddelek: Operacijski sistemi | 2191 (1815) | Microsoft |