Forum » Loža » Presenečen nad poštenostjo ljudi
Presenečen nad poštenostjo ljudi
Avenger ::
Ja pa res ne moreš pričakovat da ti nekdo plača ker si mu prinesel lastnino ki jo je izgubil... Če bi men nekdo hotel kaj denarja pustit, bi mu pustil da plača pivo, nič več.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Wox ::
Zanimivo... včasih smo bili presenečeni nad nepoštenostjo ljudi. Danes nad poštenostjo... Ena velika žalost.
Commodore 64
blackbfm ::
Ja pa res ne moreš pričakovat da ti nekdo plača ker si mu prinesel lastnino ki jo je izgubil... Če bi men nekdo hotel kaj denarja pustit, bi mu pustil da plača pivo, nič več.
Meni se zdi ok da se ti oseba na nek način oddolži pa čeprav z neko malenkostjo, zahvala je pač tisto nujno zlo ki ga tak al tak moraš dobit. Zdaj če ti nočeš več kot piva ok. Recimo jz sem enkrat na nekem žuru zgubu ključe od avta, pa mi jih je en tip našel, ni nič hotel razen ene plastenke vode. Pa je pač dobil vodo. Samo raje bi dal njemu nekaj 10 eur kot da bi moral nekoga od svojih ven metat iz postelje sredi noči ali pa plačevat taxi da bi prišel domov pa seveda potem še naslednji dan nazaj iskat avto, narest nov dodaten ključ itd..kar bi me v končni fazi itak veliko dražje prišlo.
Jst ::
Najdem telefon, grem v imenik in najdem vnos "Oče". Ga pokličem, se zmenimo kje se srečamo, jaz kako bom bil oblečen. Tip pride in se name začne dreti (sicer več ne vem kaj je govoril, ker je bilo to ene dve leti nazaj), kot da sem jaz kriv, da je njegov sin zgubil telefon. To je bila najbolj bizarna izkušnja, po kateri sem bil tako jezen, da sem si rekel, da "nikoli več!"
"Sreča" me doleti ene par tednov kasneje, ko sem bil v Novem Mestu in sem našel Nokio 5XXX Music (nekaj takšnega) in se odločil da je ne vrnem. A po parih dneh uporabe sem poklical na vnos "home" in jim potem poslal telefon.
Sam sem pa na policiji dobil dva (od dveh) izgubljena telefona, denarnice pa še nisem izgubil, sem jih pa našel ene par, sploh v zadnjih dveh letih, odkar imam psa in se sprehajam vsepovsod in sem dve denarnici odnesel na policijo, eno pa lastniku v nabiralnik.
Moram pa priznati, da so me fajn srbeli prsti, da bi pobral denar iz najdenih denarnic, ampak potem nisem.
"Sreča" me doleti ene par tednov kasneje, ko sem bil v Novem Mestu in sem našel Nokio 5XXX Music (nekaj takšnega) in se odločil da je ne vrnem. A po parih dneh uporabe sem poklical na vnos "home" in jim potem poslal telefon.
Sam sem pa na policiji dobil dva (od dveh) izgubljena telefona, denarnice pa še nisem izgubil, sem jih pa našel ene par, sploh v zadnjih dveh letih, odkar imam psa in se sprehajam vsepovsod in sem dve denarnici odnesel na policijo, eno pa lastniku v nabiralnik.
Moram pa priznati, da so me fajn srbeli prsti, da bi pobral denar iz najdenih denarnic, ampak potem nisem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
@nny ::
Našla sem denarnico 14 dni nazaj. Noter, uf, 40+ kartic z vsemi dokumenti - razen osebne - in cca 20 €, a vse brez enega samega naslova ali telefonske številke. Ker je bila noter tudi študentska izkaznica, sem poslala sporočilo na referat fakultete, da je denarnica Teinte gospodične na policijski postaji. Lastnica me je kontaktirala na elektronsko pošto za naslov in poslala zelo lepo in praktično darilo!
Sicer sem našla že osebno, par telefonov, drago ročno uro in skupno 100€ večkrat po par manjših bankovcev.
Vse, kar sem jaz kdajkoli zgubila, sem dobila vrnjeno. Neverjetno, a drži.
Sicer sem našla že osebno, par telefonov, drago ročno uro in skupno 100€ večkrat po par manjših bankovcev.
Vse, kar sem jaz kdajkoli zgubila, sem dobila vrnjeno. Neverjetno, a drži.
Okapi ::
Meni so pred par leti v Istanbulu ukradli denarnico. Tat je iz nje vzel 50 evrov gotovine in jo vrgel stran. Prijazni najditelj mi jo je po pošti poslal domov. Kartice sem sicer medtem seveda preklical, mi je bila pa prihranjena pot po novo vozniško, dovoljenje za voditelja čolna in osebno, pa še nekaj drugih reči sem imel notri, ki bi jih kar pogrešal.
O.
O.
S stališča varnosti je vseeno boljše preklicat. Saj veš kraja identitete, sploh z *veljavnimi* dokumenti..
Mehmed ::
Imam sreco, tista ena denarnica, ki sem jo nasel, ni imela dokumentov in tudi dileme a zapravit tisti drobiz ni bilo. Pa tud groznega filinga, ko sem jo potem sam izgubil naprej ni bilo.
Telefone pa vracam ze zato, ker so neuporabni. Tudi ce bi padel v skusnjavo ga uporabljat je dobra sansa da je lastnik olepsal zadevo pa prijavil krajo, ne pa da ga je izgubil. Kakor jim je lahko slediti prav isces tezave, ce se ga odlocis obdrzat.
Telefone pa vracam ze zato, ker so neuporabni. Tudi ce bi padel v skusnjavo ga uporabljat je dobra sansa da je lastnik olepsal zadevo pa prijavil krajo, ne pa da ga je izgubil. Kakor jim je lahko slediti prav isces tezave, ce se ga odlocis obdrzat.
T-h-o-r ::
jaz bi tudi človeku vrnil denarnico, ampak prej bi iz nje vzel gotovino, ki je not, potem pa po pošti poslal naslovniku
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
mojsterleo ::
meni so pred leti ukradli denarnico v zdravstvenem domu. na sreco v njej ni bilo nic takega razen nekaj denarja, zdravstvena in osebna izkaznica....
je bila dobra sola zame sedaj nosim s sabo samo kartice, in dokumente ki jih res rabim tisti dan. gotovine ze dolgo ne... oz. res izjemoma.
nasel sem pa ze kr nekaj stvari, knjige iz knjiznice, mobitel, kljuce od avta... vse je bilo uspesno reseno.
denarnice pa (na zalost) se nisem nasel. ce sem cist posten bi vzel denar, ostalo pa probal na nek diskreten nacin vrnit lastniku. life is a b*tch.
je bila dobra sola zame sedaj nosim s sabo samo kartice, in dokumente ki jih res rabim tisti dan. gotovine ze dolgo ne... oz. res izjemoma.
nasel sem pa ze kr nekaj stvari, knjige iz knjiznice, mobitel, kljuce od avta... vse je bilo uspesno reseno.
denarnice pa (na zalost) se nisem nasel. ce sem cist posten bi vzel denar, ostalo pa probal na nek diskreten nacin vrnit lastniku. life is a b*tch.
ABX ::
jaz bi tudi človeku vrnil denarnico, ampak prej bi iz nje vzel gotovino, ki je not, potem pa po pošti poslal naslovniku
Če bi zgubil denarnico bi bil zelo vesel če bi dobil nazaj vse dokumente brez denarja. Sicer se mi še zgodilo na srečo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ce dobis nazaj izgubljene dokumente si itak prsparas kr nekaj denarja... izdelava nove imenske urbane je 10 eur (+mesecna ce jo rabis).. osebna 17 eur ipd... da tezav s preklicevanjem sploh ne omenjam.
Pyr0Beast ::
Telefon v srednji šoli - pustil na polici ko se je začel pouk, 5 min kasneje ga že ni bilo več.
Kasneje sem ga dobil nazaj, sim kartica že adijo. Telefon je bil zaklenjen za drugo sim, tako da je bil neuporaben.
Izgubil denarnico na avtobusu (zlezla iz žepa), notri 30€, sem ravno mislil ene rame kupit, 15 minut kasneje, denarnica vržena za zadnjimi zici, keša nikjer.
Od 2h denarnic ki sem jih našel (ukradene in zavržene prazne), so vse našle lastnika.
Vse v Novem mestu, ni nek biser.
Kasneje sem ga dobil nazaj, sim kartica že adijo. Telefon je bil zaklenjen za drugo sim, tako da je bil neuporaben.
Izgubil denarnico na avtobusu (zlezla iz žepa), notri 30€, sem ravno mislil ene rame kupit, 15 minut kasneje, denarnica vržena za zadnjimi zici, keša nikjer.
Od 2h denarnic ki sem jih našel (ukradene in zavržene prazne), so vse našle lastnika.
Vse v Novem mestu, ni nek biser.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
a kdo ve kaj se da narest z najdeno sim kartico? nesel sem jo na simobil prodajno mesto, kjer so preverili in rekli da je predplacniska s 5 eur bonusa (verjetno celo nova), in da jo lohk obdrzim.
ampak danes sem nekaj prckal z njo in jaz bedak ugotovil da nimam z njo kaj pocet ker nimam pin kode. a kdo ve ce se da sploh kej narest da to sim kartico usposobim?
ampak danes sem nekaj prckal z njo in jaz bedak ugotovil da nimam z njo kaj pocet ker nimam pin kode. a kdo ve ce se da sploh kej narest da to sim kartico usposobim?
Telefon v srednji šoli - pustil na polici ko se je začel pouk, 5 min kasneje ga že ni bilo več.
Nekaj podobnega se je zgodilo sošolcu, v bistvu sem bil priča kraji telefona med dvema "kolegoma". Potem je ta tip zdilal telefon naprej za travo. Tip kateremu je bil ukraden telefon je bil potem itak še bolj kolega z njem, ker mu je taprvi dal kar nekaj trave za skadit.."zastonj"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
T-h-o-r ::
tudi jaz sem v sš našel na travi na prostoru, kjer smo čakali avtobus, telefon
dal sem ga kolegu, saj ga sam nisme potreboval
čez 1 teden je dobil klic s policije in je moral vrnit telefon :D
nikomur ni prišlo na misel, da bi ga takoj nesel na pp
dal sem ga kolegu, saj ga sam nisme potreboval
čez 1 teden je dobil klic s policije in je moral vrnit telefon :D
nikomur ni prišlo na misel, da bi ga takoj nesel na pp
Why have a civilization anymore
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Mipe ::
Enkrat mi je denarnica padla iz žepa, ne da bi opazil. Na vlaku. Opazil sem šele doma. Takoj sem šel nazaj na postajo, v pisarno, in pobaral tipa. Ta je klical, čez nekaj časa pa je poklical in rekel, da denarnica potuje nazaj na postajo. In sem jo pričakal.
Ni manjkal niti en cent, pa tudi nagrade nisem dajal. Moja zvestoba SŽ je najboljša nagrada. Jebeš avtobuse in avtomobile.
Ni manjkal niti en cent, pa tudi nagrade nisem dajal. Moja zvestoba SŽ je najboljša nagrada. Jebeš avtobuse in avtomobile.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali nagraditi najditelja bančne kartice? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8708 (6571) | Tilen |
» | Najdu iphone mislm da 5s in vrnl lastniku (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9732 (7742) | 34054 |
» | Koliko denarja ste najdli? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9345 (6035) | PacificBlue |
» | Izgubljeni dokumentiOddelek: Loža | 3480 (3284) | SkIDiver |