» »

Presenečen nad poštenostjo ljudi

Presenečen nad poštenostjo ljudi

«
1
2

Tero ::

Torej danes zjutraj sem se zavzel da pogrešam denarnico. Nikjer je ni bilo. V njej sem ime vse dokumente (vozniška, prometna, zdravstvena, bančna kartica), zato me je že pošteno zaskrbelo kakšne probleme bom imel ker sem vse to izgubil.


Ampak pred kakšno uro pa me nekdo kliče na hišni telefon in mi reče da je najdel mojo denarnico!
To sem čisto šokiran da so še tako pošteni ljudje na svetu. Denarnico že imam in v njej so še vsi dokumenti in tudi denarja nič ne manjka(itak je blo not samo 20 eur)
Gospodu ki je našel mojo denarcnio sem se zahvalil (imel je tam nekaj čez 50).
V glavnem sem čisto presenečn da sem jo dobil nazaj.
Se je komu že kdaj kaj takega zgodilo?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Shkorc ::

Upam, da si bil tudi toliko pošten in si mu stisnil v roke tistih 20EUR. Izdelava novih dokumentov bi te stala veliko več, denarja in časa :P

Jaz take sreče kot ti nekaj let nazaj nisem imel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shkorc ()

kopriwa ::

Mislm da je ostal samo pri zahvali, čeprov bi mu lahko vljudnost vrnil s kakšnim evrom, pač osebna odločitev, nekdo bi dal, nekdo drug ne.

pivo ::

js bi mu tud prtisnu tistih 20€, že za cajt ki si ga je vzel zate
vprašanje pa je...kako bi vi/mi reagiral na denarnico z denarjem not? bi jo tudi pošteno vrnili lastniku ali pobrali denar ven in jo vrgli v prvo grmovje?
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

John Abruzzi ::

Jst sm enkrat zgubu, dobu sm jo pa v nabiralniku s polovico keša not. :) Tip si je plačov sam.

DimmniBurek ::

Mi smo najdli enkrat denarnico s vsaj 300€ noter, jo nesli na naslov gospoda, sigurni da nam bo dal kak bankovec in prasec skoraj niti hvala ni rekel.

Enkrat sem izgubil denarnico sredi Lj in jo je ena punca najdla in poklicala fotra(prvo klicala informacije ker je naslov napisan na osebni) in me dobila, tako da sem šel iskat. Manjkalo je pa 5k sit. Ampak močno dvomim da jih je ona vzela.
There Is No Stronger Drug Than Reality

frudi ::

Sicer je že nekaj let tega... do sedaj sem dvakrat izgubil denarnico in jo obakrat tudi dobil nazaj. Enkrat sploh nisem vedel, da sem jo izgubil, dokler me ni poklicala neka punca, ki jo je našla na avtobusu in me je nato sama našla v imeniku. Nazaj sem jo dobil tako, da jo je dala vozniku avtobusa, ki je peljal nazaj v mojo smer, in ta mi jo vrnil, ko je ustavil na moji postaji.
Drugič sem poleg denarnice izgubil še potni list. Čez par dni sem dobil po pošti obvestilo od starejšega gospoda, ki je našel oboje in mi je napisal, kam naj ju pridem iskati.

V obeh primerih je bila vsebina nedotaknjena... še so nekateri pošteni ljudje tudi pri nas :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: frudi ()

gzibret ::

Letos na smučanju v Italiji mi je padla denarnica iz žepa. Čez kako uro mi en nemec na vrhu gondole pomoli mojo osebno pred nos, če poznam tipa na njej. Dobil sem denarnico z vsemi dokumenti in denarjem, cca 40e. Nemcu in njegovi klapi sem častil pire, dokler ni zmanjkalo denarja (sej jih itak ni bilo tako veliko, ker so bili piri po 5e).

V glavnem, zegn.
Vse je za neki dobr!

bond007 ::

Koliko keša pa mate ponavadi v denarnici? Jst ponavadi zlo mal - redko do 20 EUR;. Plastika rulz :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

SkIDiver ::

Sem jo enkrat pozabil na WC-ju v Planetu v Celju:) Zvečer sem jo dobil nazaj. Manjkalo pa je denarja za eno kavico:D. Mi je čist odgovarjalo na vso vsebino denarnice:)

Turboslav ::

Denarnice nisem še nikoli izgubil, ker je od srednje šole ne nosim več :D
Sir je dober

krho ::

Izgubil 1x v Kranju v kinu Center skupaj s takratnimi 20 tisočaki. Vsi dokumenti.
Pazi to 15min kasneje, k osem doma ugotovil, da je nimam in sem klical v kino so šli pogledat in je že ni bilo več ;(
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

zee ::

meni so denarnico ukradli v parku v Madridu. čez dva tedna sem dobil email iz Velike Britanije, kjer mi je eno dekle sporočalo, da je našlo moje kreditne kartice in da bi mi jih rada vrnila.

tako sem dobil nazaj preklicane dokumente in študentsko izkaznico :D predvsem ta zadnja me je zelo razveselila.

še so pošteni ljudje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Sims ::

Sem izgubil denarnico, nakar doma ugotovim, da je ni. Takoj nastane panika, kličem banko in ugotovim, da ne morem preko telefona preklicati storitve plačilne kartice. Tudi, če bi letel osebno na banko, je bilo rečeno, da 24 ur po pisni prošnji ne bo zakljenjena ... Skratka, če bi kdo v tistem času kaj kupil kje, bi to lahko storil. Takrat še ni bilo pinov za vnašat. No, kasneje me kličejo iz MCdonaldsa, da so jo našli. V njej sem imel 2.000SIT, točno se ne spomnim, ki jih več ni bilo. Sem pa dobil vse dokumetne nazaj.

LP.

Sims

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

miko 55 ::

velikokrat jih našel. poslal nazaj priporočeno. pa stroške pošiljanje je on plačal oz njegova denarnica. pa nobenega podatko o meni. ker je blo enkrat da je mene jebal da sm mu jo ukradu papirje pa nazal poslal. sem rekel nikoli več. hvala
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Jst ::

Stojim v vrsti bankomata za starejšim gospodom (videl koliko denarja ima na računu - če se prav spomnim, je bilo nekaj čez 350k sit) in ko je končal dvig denarja, je začel pospravljati denar v denarnico. Kartico je pa pozabil - položil jo je v levi kot, kjer je tipkovnica za vnos pina in izbira storitev. Potem je odšel.

Jaz sem bil takoj za njim in šele, ko sem dal svojo kartico v režo, sem videl njegovo bančno, ki je imela gor napisan pin s florastrom in prelepljenom z salotejpom.

Takoj sem začel pritiskati "cancel," da mi je kartico vrglo ven in začel gledati naokrog, kje je ta gospod. Bil je na drugi strani ceste in jaz sem se začel dreti "Gospod! Gospod, počakajte!" Ni me slišal. Nisem čakal zelene na prehodu za pešče in sem stekel čez, ga ujel in mu izročil njegovo kartico. Človek mi je hotel dati 5000sit, vendar jih jaz nisem hotel vzeti.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

;-) ::

Ponavadi ne nosim denarnice ampak denar v žepu, pogosto kaj zgubim pa nikoli me nikoli ne najde (še ena slabost žepa).

Drugače pa sem že našel denarnico na cesti pa jo vrnil gospodu (slučajno je bil blizu doma) pa sem dobil le zahvalo pa še to z težavo.

Čist drugače je bilo ko sem našel telefon pa ga vrnil sosedi sploh ni vedela kaj naj mi da v zameno.

PINki ::

Vidim, da vas veliko nosi denarnice, zakaj?

Tisti kakšen bankovec ali kovanček je v žepu, kartice lepo doma na varnem, razen če se odpraviš v nakupe jo s sabo vzameš daš v kakšen žep od jakne ipd.
Sam je nikol ne uporabljam, potem denar hitreje kroži.:D Ga raje doma skrijem pod stol.>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PINki ()

Steinkauz ::

Očito še ne ješ na bone :)

karafeka ::

Jaz sem enkrat izgubil telefon. Nekako padel iz nahrbtnika med turo s kolesom, visoko v rovtah. Jaz pridem domov, ugotovim, da sem izgubil telefon, grem nazaj gor, približno sem vedel kje sem ga izgubil, vendar ga tam nisem več našel. Potem pa me ob 10 zvečer kličejo iz policije, da je nekdo prinesel telefon na postajo. Sicer je to n 6310i (nima neke denarne protivrednosti), ampak kljub temu... Sicer pa bi tudi jaz naredil isto. No, mogoče bi direktno poklical lastnika, ne bi vmešaval policije.

dukenukem ::

denarnice še nism zgubil,sem pa 1x ključe od avta,so me naslednji dan poklical da jih je edn najdu ,isto je blo z mobitelom, katerga sm zgubu pred gostilno :))

Super Sonic ::

Zadnjič sem v restavraciji pozabil (na mizi) denarnico in je ena zelo mlada gospodična kar letela za menoj, da sem se že ustrašil, da je kej narobe.

Se mi zdi, da je javno obnašanje (še posebno) v gužvi zelo na nivoju pri nas. Vsi vse opazujejo, gledajo, spremljajo in takoj pomagajo.

Če le niso nune.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

edge540 ::

Tudi jaz sem enkrat našel denarnico (7k bivšega denarja je menda bilo not, osebna, vozniška, študentska pa še kaj), pa sem jo nesel nazaj. Izraz hvaležnosti na faci tipa ki jo je zgubil je bil neprecenljiv:)

Luka Percic ::

Enkrat sem nesel denar na banko, prej sem pa se odpravil po nakupih.

Zgubil 140€, dokumente, dobil vse vrnjeno.

Hvala velenčanjki!
(nagrado ter pijačo plačal:)
Sam pa sam vrnil precej vreden telefon- tako da recimo da se obrača:).

Loki ::

enkrat pozabil v enem mercatorju, dobil naslednje jutro.
I left my wallet in El Segundo

dolenska ::

izgubil na šolskem centru novo mesto. no naslednji dan me najde profesor z denarnico in vsem denarjem.denarnico je najdla ena punca katera se je še zaljubila vame...nič nisem imel z njo.
aja policaji so pa rekli, da naj iščem po smetnjakih da jo bom mogoče nazaj dobil.

Tear_DR0P ::

kadar najdem reči, ki jih lahko backtraceam do lastnika, jih vrnem - že to da si nekomu slab dan obrnil na mnogo lepše, pomeni mnogo - če pa dobiš še kaj cvenka je tudi lepo

pogosto pa najdem samo denar - tega pač ne vračam
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Samuel ::

enkrat so mi ukradli denarnico...

dobil čez nekaj dni po pošti nazaj, seveda brez denarja.

zmanjkal ene 20k SIT.

Thomas ::

Hja, so že vrnili denarnico z 200000 SIT. Nič ven vzeli. Eni Bohinjci iz Češnjice. Tolk, da se ve, kakšni so tam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MeGreat ::

Ena nula preveč?

flipflop ::

Men so vrnili Magno ki mi je padla iz žepa na bencinski, denarnico sm pa hvalabogu zaenkrat samo v avtu ali sobi izgubil tko da je še ni blo treba vračat. No ene dvakrat sm denarnico pozabil na blagajni v trgovini pa so tud poklical za mano. Sicer kej dost € ne nosm zraven, samo že dokumente je sranje če izgubim, glede na to da kr vse možne s sabo nosim.

Sem izgubil denarnico, nakar doma ugotovim, da je ni. Takoj nastane panika, kličem banko in ugotovim, da ne morem preko telefona preklicati storitve plačilne kartice. Tudi, če bi letel osebno na banko, je bilo rečeno, da 24 ur po pisni prošnji ne bo zakljenjena ...


Kako pa to, ker ko sm jst mojo izgubil, sem klical v nedeljo zjutraj na tisto številko, povedal par podatkov in so jo zaklenili. Pol pa še po pošti pride domov en ceglc ki ga je treba izpolnit in na banko poslat, ampak zaklenil so jo pa takoj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Thomas ::

Ena nula preveč?


Ne. Pet nul.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T0RN4D0 ::

Zgubil že parkrat denarnico, vedno dobil nazaj. Mam pa napisan mobi že kr na zunanji strani, da se ljudem ni treba preveč matrat :8)

Z dokumenti in karticami je tolk sranja da se mi zdi edino fer da denarnico vrneš, pa če dobiš kaj za to ali nič. Ponavadi vsaj kakšno kavo ali sladkarijo in zahvalo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

mspiller ::

Pozabil mobitel na pumpi na salterju. Cez 5 min pridem nazaj in ga ni vec. Toliko o postenosti mamicu jim spaljim cigansko stepansko. Bilo na OMV pumpi v stepancu. Kamere pa ne pokrivajo salterja :(.

Izgubil kljuce od avta v Leclerku, dobil nazaj po koncu shoppinga na informacijah.

Mami pozabila denarnico v stacuni. Dobila nazaj, ko je ze preklicala vse dokumenente. En jo je nasel na cesti odvrzeno brez denarja in jo nesel na policijo.

Je pa kolegu padla denarnica ven nekje pri Puli. Nasel jo je en slovenec, ki je klical domov mamo od kolega (kar je nasel v imeniku). In ga je potem njegova mama klicala, da je denarnico zgubu. Sam v tem casu se pogruntal ni :)

So pa nekaj casa baje testiral razlicna mesta na svetu, kjer so "izgubili" 20 mobitelov na razlicnih koncih. Ljubljana je zmagala z mislim da okoli 18-19 vrnjenimi mobiteli.

Osebno se mi je ze doskrat zgodilo, da sem videl ko je nekdo pozabil mobitel,kljuce,denarnico,ba kartico. Vedno sem jih takoj opozoril. Isto ce mi npr. prevec vrnejo v trgovini.

mesoreznica ::

Meni so jo dvakrat vrnili enkrat pa je ostala izgubljena. Noter vedno nosim vizitko z mojimi podatki.

Najbolj neverjetno je da so em enkrat klicali zvečer okoli 23 ure pijani mulci iz žurke v lokalu kjer sem jo pozabil. V denarnici je bilo 10kSIT. Sem jih vprašal če je denar še not, so rekli da je. Pridem iskat: nisme mogo verjet, 16-18 letniki nažgani ko mine. Sem jim dal tistih 10kSIT za pijačo se zahvalil in šel. Še danes ne morem verjet da si bli fer. Bi pričakoval kaj takega od starjših ljudi, ne pa od nažganih mulcev. Malo sem spremenil pogled nanje od takrat.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

nastyboy ::

Vsak, ki je že kdaj zgubil denarnico in ve koliko časa ti nekdo prihrani s tem, ko ti vrne denarnico, jo po navadi vrne. Dostikrat se še celo sam potrudi da izsledi lastnika...

Enkrat je nekdo pozabil telefon v gostilni... glede na to da je bil s kolegico in je odšel šele pred kratkim, smo poklicali kar zadnjo telefonsko številko. V parih minutah je že imel mobitel nazaj...

LP

TekO ::

Jaz sem enkrat izgubil mobitel (padel iz žepa) v gostilni Jurman (fužine - Lj). In sem se po cca. 15ih minutah spomnil, šel do natakarja in ta mi je takoj rekel, da me že čaka v njihovi pisarni ali pač neki njihovi sobi.. Me pospremil do tja in dobil mobitel nazaj :)
Ideas are bulletproof.

T0RN4D0 ::

Heh, enkrat sem jo zgubil na motorju, domov je prišla še pred mano... tud s kluči se mi je že zgodilo da so pršli domov pred mano (no ja, hodu 4 ure domov nabit ko mina, tako da to niti ni blo čudno, bolj zanimivo je blo da jih je bil cimr ravno zraven tistega ki jih je našel in vprašal čigavi so...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

DimmniBurek ::

Zakaj nimate verigc? Meni dostkrat pade iz rok in se ujame na ketnci... Pa tudi zgubiš jo veliko težje.
There Is No Stronger Drug Than Reality

1024 ::

Ker je ledr out.
Fish knows everything.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1024 ()

lonz ::

Meni denarnico enkrat zjutraj iz pisarne ukradejo. Ena babica vidi cigota, da denarnico v kanto meče cca 500 m od firme in pokliče policijo. Policaj mi jo prinese zavito v 3 vrečke pa še tiste kirurške rokavice ma gor, ker smrdi kot kuga ("sveže" oprana kanta...). To se zgodi v roku 30 min. in sploh ne poštekam, da je švasjena in gledam ko bik u nova vrata, ko me policaj sprašuje če denarnico pogrešam.

Drugič mi pade denarnica iz jakne na stojalu, prav tako v firmi v moji pisarni. Stojalo je v mojem vidnem polju; če se vstanem izza mize jo takoj vidim. Prišiba mimo ena sodelavka, jo vidi, pobere (pred mano) in smrtno resno zahteva procente za najdeno denarnico. Še mal pa bi dobla za bučo - pa še v življenju nisem udaril ženske.
...arrrrrr, shiver me timbers...

DimmniBurek ::

Ker je ledr out.

Sej jest tudi ne nosim glih ledra. Je že res da se neki fancy tudi ne oblačim, ampak na kavbojke prav paše če mene vprašaš.
There Is No Stronger Drug Than Reality

kixs ::

Meni se je zgodilo, da mi je padla torbica, ko sem sel iz firme... imel sem polne roke vsega in nisem niti opazil, da je ni. Dokler se nisem ze peljal z avtom in zelel poklicat na telefon... Mene PANIKA in letim nazaj v firmo... Srecam sodelavca z mojo torbico in pravi, da mu je dala ena zenska, k je videla, da delam v tej firmi.

V torbici pa obicajne zadeve: denarnica z dokumenti, BA kartica, casha je bilo okoli 250e (stanarina++), indeks, telefon...

Vsekakor sem ZELO zakuhal in sem se danes hvalezen, da so postene osebe med nami.

Enkrat prej sem nasel en mobilc Samsung, pa sem ga nesel na Mobitel.

lp

dukenukem ::

po eni strani se še kr stvari vrne,če pa gledamo uno skrito kamero k so snemal v lj ,da eden obleži na tleh, so ga pa sam gledal ,pomagal mu pa nobeden ni

Snegec ::

Našel sem nekoč denarnico in ker je bil lastnikl blizu doma, sem jo osebno odnesel ke, ter bil nadrt, da sem lopov. Gospod je še policijo klical in trdil, da je imel 300 tisočakov v njej (ter, da sem jih jaz ukradel) ;)
Policaj me je samo dve vprašanji vprašal in opozoril gospoda, da je za krivo pričevanje taka in taka zagrožena kazen, in ga pobaral ali naj napiše prijavo ali ne :) Carska res.

Zatorej, če kaj najdem, pa osebe ni blizu, odnesem na policijo, čist anonimno. Se mi pa dogaja, da pri nas na blagajni komu pozabim dat kartico nazaj.

Denarnico/telefon zgubim kvečjemu v firmi ko je založena kje na mizi. Vedno jo imam v takih žepih, ko ne more ven past.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

reptilia ::

meni je enkrat padel v sneg telefon pred mojo gimnazijo, pa se gam dobil nalsednji dan v tajništvu. problem je bil da je se je telefon izklopil tako da kolega ni vedel da je moj. je dobu za pir :D

v OŠ je blo a zanimivo... imela sošolka denar za mesečno karto za bus v denarnici in jo izgubila, našla jo je v svoji jakni brez denarja.
hm...
Forgive your enemies, but never forget their names.

DimmniBurek ::

Uh, meni je na bordanju v AVS padel telefon v sneg in mi ga je avstrijka najdla in poslala domov. Zastonj. Sam telefon žal ni več delal.
There Is No Stronger Drug Than Reality

blackbfm ::

Jz sem najdu enkrat denarnico in sm jo vrnu lastnici. Mislim da je imela not 70eur, keša nič nisem dubu samo zahvalo.

Danes ji verjetno ne bi vrnil denarice še manj pa keš..priznam:D

Alamar ::

Obujanje 4 leta stare teme? Se pravi, da si vrnil denar iz koristoljublja? Zahvala je za poštenega človeka dovolj.

ABX ::

Jaz sem pozabil kartico v elektronski blagajni v Šparu.

Naslednji dan sem šel tam vprašat če so jo našli in sem jo dobil nazaj.

Za zahvalo sem jim pustil 10E.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali nagraditi najditelja bančne kartice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
587740 (5603) Tilen
»

Najdu iphone mislm da 5s in vrnl lastniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579022 (7032) 34054
»

Koliko denarja ste najdli? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
798839 (5529) PacificBlue
»

Izgubljeni dokumenti

Oddelek: Loža
73408 (3212) SkIDiver

Več podobnih tem