» »

Težave s SD kartico!

Težave s SD kartico!

OCCULT ::

Pozdravljeni!

Imam težavo.............namreč kupil sem kartico 4GB SD Hyper Speed 133X.
Stvar je namreč takšna na fotoaparatu mi kaže da lahko poslikam 1099 slik in dela vse brez problema,slikam normalno.

Ko vstavim kartico v PC mi napiše, da moram kartico formatirati, kar sem tudi storil.

Ampak nastopi druga težava,ko formatiram kartico v fotoaparatu Canon S5 mi pokaže da lahko slikam 1099 posnetkov.
Ko pa sformatiram na PC-ju mi kaže potem na kartici,da lahko fotografiram samo 250 slik????
Po formatiranju kartice v PC-ju aparat deluje normalno ter slika normalno vendar vidi samo za 250 posnetkov.Ko pa nazaj sformatiram v aparatu mi nazaj pokaže 1099 posnetkov vendar ,ko vstavim kartico v PC mi zopet nakaže,da moram kartico formatirati in slik sploh ne morem pogldati,ker bi po njegovem ukazu moral formatirati.
Imam pa še eno drugo kartico 2GB,ki pa deluje povsem normalno.

Kaj menite vi ali je imel gdo podobno težavo..naj probam kartico še drugje na drugem aparatu ali PC-ju sformatirati.
Zanimivo je pa to,da potom kabla USB vidi pc slike na kartici.Ko pa vstavim v režo na PC-ju mi piše da moram formatirati.

Odgovori dobrodošli.

Lep pozdrav

Damir
Occult
  • premaknil iz Loža: Tomi ()

C_maniak ::

da nisi kupil eno od tistih, ki so imele samo polovočno kapaciteto od navedene. v hoferju al nekem podobnem diskontu so meli take natege (sicer mislim da z 2 GB karticami).

zcetrt ::

Ali na kartici piše SDHC? Če ne, potem si kupil izdelek, ki ne ustreza standardom.

SDHC standard je bil uveden zaradi potrebe po višjih kapacitetah SD kartic. SD standard namreč podpira le kapacitete do 2 GB. 4 GB SD kartice mu zato ne ustrezajo, a nekatere naprave jih znajo vseeno uporabljat, nekatere pa ne. Opozorila so ponavadi navedena na embalaži kartic oz. opisih v spletnih trgovinah.

SDHC podpira kapacitete do 32 GB. A enote, ki so starejše oz. ne podpirajo SDHC, tovrstnih kartic spet ne znajo brat. Torej, če na tvoji kartici piše SDHC, ti tvoj bralnik kartic ne podpira standarda SDHC.
4.

Mislim,da je kartica samo SD.
Tukaj je link kakšna je in tukaj sem jo tudi nabavil.

http://www.mimovrste.com/artikel/113011...

Zgleda pa da PC ne prebere ubistvu tista enota na PC-ju(reža za kartice) samo čudno.
Ko pa na aparatu formatiram vidi 1099 slik za poslikat verjetno je kaj za čitalcem kartice da ne podpira 4 GB in zazna samo toliko(ubistvu sem falil zazna PC-samo cca 980 MB čudo božje.
Bom probal še s usb kablom pa bom videl koliko zazna,ker tukaj PC ne rabi potem formatiranja potom USB kabla.
Ali pa si bom sposodil kakšen drugi čitalec kartic.
Če imate še kakšno varijanto kako bi lahko rešil kar na dan z njo...............

Lp

Damir
Occult

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OCCULT ()

zcetrt ::

"proizvajalca MemorySolution za združljive naprave."

Oni so ti povedali :) Če ti aparat zaznava pravilno, bi preko USB kabla iz aparata moralo delovati.

Wiki
4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zcetrt ()

Ja preko usb kabla deluje samo vidi mapo in ne vidi kapacitete vendar slike vidi in ni potrebno formatirati,če pred tem formatiram na fotoaparatu.
Vendar me malo moti,ker gre dosti počasneje na PC.

Ali slučajno gdo ve kakšen čitalec kartic bi moral kupiti,da bi mi delovalo potom kartice.

Najlepša hvala.

Lp

Damir
Occult

Duhec ::

Pomnilno kartico vedno formatiraj v fotoaparatu. Le tako ti proizvajalec garantira pravilno delovanje in kapaciteto medija. To ti piše v slo navodilih Canona !
Če pa ti taisto kartio ne prebere čitalec, ki ga imaš v PCju pa je problem v čitalcu (prestar firmware in ne podpira novejših in večjih kapacitet), kar so ti pa že povedali.

No vseeno hvala za odgovore sedaj vem kje sem,ker sem namreč mislil,da je problem z SD kartico.
Bom pač potom z USB dajal na PC ali kupil drugi čitalec.
Drugače pa sem že na začetku formatiral z fotoaparatom:)

Še enkrat hvala vsim za odgovore.

Lep pozdrav

Damir
Occult

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik ne bere slik z SD kartice

Oddelek: Pomoč in nasveti
171806 (1596) beni
»