» »

Dr. Who

Dr. Who

STASI ::

Gotovo ste gledali legendarno serijo, katero so ustvarili na BBC-ju. Serija ima glede na WiKI 739 delov. Glede na dolžino serije pa na forumu ni nobene diskusije o seriji. Kateri doktor vam je najljubši oziroma njegov spremljevalec/spremljevalka ali pa kateri bad guy.

Osebno mi je serija zelo všeč skoraj bolj kot Stargate. Sem pa gledal na wikipediji, da so prve sezone dokaj slabo ohranjene nekateri deli so celo izgubljeni. Drugače se pa Dr. Whoja in Dalekov spomnim še iz otroštva v 80.ih, ko je bil takrat na sporedu, že takrrat mi je bila všeč.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Gjurisic ::

Ne poznam serije
vem da obstaja novejši dohtor Who (če se ne motim BBC)
nisem vedu da je to remake tipo battlestar galatica

Sploh ni remake, ampak se nadaljuje tam, kjer so s prejšnjo serijo ostali.

A in z drugimi igralci?

roli ::

Nova serija dohtarja je izvrstna. Drugače pa je včeraj prispel 2 del četrte sezone. Tiste prve serije pa nisem nikoli gledal - igralci pa so čisto drugi razen v enem delu (pa še ta se mi zdi, da je bil nek special) se je pojavil en stari dohtar.
http://www.r00li.com

Kaj je komedija ali boj resna tipo batlestar?

Moje mnenje je da je bolj komične narave. Vendar je to odvisno od osebe. Imdb pravi naslednje.

BigWhale ::

Tudi meni je bolj satira, ki pa naceloma obravnava precej resne zadeve. Se jih pac loti na malo bolj saljiv nacin.

Kaj je že satira
se ne kaj spomnem iz 1. 2. letnika
trgikomedija
neka prispodoba v komiki a...

Izi ::

Čeprav gre za čisto znanstveno fantastčno avanturo, se meni vedno zdi močno komična.
Že tista doktorjeva vesoljska oz. časovna ladja Tardis, ki je na zunaj enaka kot stara angleška telefonska govorilnica ne deluje nič kaj resno.
Daleki, največji doktorjevi sovražniki, mi vedno spravijo nasmešek na obraz ko se prikažejo. Spominjajo na R2D2 iz vojne zvezd, z razliko, da delujejo še veliko bolj starinsko in neoktretno, ko pa začno govoriti z tistim smešnim sintetiziranim zvokom pa ne morem več zadržati smeha :D
Tudi doktor vedno igra komično, daje smešne pripombe in ker naj bi bil nesmrten, na vse problema gleda precej cinično in se ga kaj dosti ne tičejo razen če se kdo ne začne vmešavati v časovno linijo za katero skrbi od nastanka do konca vesolja.

Satira nikakor ni prava beseda za Dr. Who. Po moje gre že kar lepo za parodijo.
Nekaj satire je edino v Torchwoodu, ampak ta je preveč resen, da bi bil lahko satiričen.

Če kdo ne ve, naj omenim, da obstajata še 2 "spin-off" serije Doktorja (kako se to reče po slovensko nimam pojma).
"Torchwood" in "The Sarah Jane Adventures" se močno prepletata z dogodki iz serije Dr. Who.

Torchwood je resna izpeljanka Doktorja, ki je namenjena izključno odraslim, The Sarah Jane Adventures, pa je bolj družinska zadeva namenjena otrokom in najstnikom in se ukvarja z življenjem dobro znane Doktorjeve spremljevalke Sarah Jane Smith, potem, ko se jo je Doktor zapustil na zemlji in odšel z novo spremljevalko.

Torchwood pa je hard core izpeljanka Doktorja za prave ljubitelje znanstveno fantastične drame. Seveda v Torchwoodu ne smeš iskati novega Dr. Who, ker boš razočaran, ta serija ne zbuja lepih občutkov kot v Doktorju, tu ni nič srečnih koncev, so samo problemi in težave lovcev na aliene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

BigWhale ::

Tardis je v bistvu police box in ne telefonska govorilnica. Anyway. Daleki so taksni, ker so bili taksni ze v prvih delih serije. Njihov videz se je ohranil in ravno to je meni najbolj zanimivo pri tej seriji. Tudi doktorjeva oprava je vedno malo bolj 'retro'.

Zgodbe same po sebi so zanimive, ceprav komicne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stargate Universe in druge Sci-fi serije (strani: 1 2 3 467 68 69 70 )

Oddelek: Sedem umetnosti
3451587030 (20974) Gregor P
»

Doctor Who (strani: 1 2 )

6712108 (4188) oo7
»

ZF serija (strani: 1 2 )

7213806 (10359) roli
»

znanstveno-fantastične serije? (strani: 1 2 )

6110149 (8826) SavoKovac

Več podobnih tem