» »

Nvidia Geforce 2 integrated GPU in Wide resolucija 1680x1050

Nvidia Geforce 2 integrated GPU in Wide resolucija 1680x1050

Bx ::

Pozdravljeni,
mene pa zanima, če je kakšna varianta, da na račinalniku, kjer je grafična Nvidia Geforce 2 integrated GPU nastavim na novem Samsungovem Wide monitorju 22" resolucijo 1680x1050.
Poskusil sem že vse kar se mi je sanjalo, da bi lahko pomagalo, pa nič.
Imamo pa Win XP sp2 in driverje Nvidia forceware 93.71 (mislim da so bili ti zadnji za gf2).
Tu ni možno nastaviti te resolucije, najbližje je 1600x900 (kar pa ni v redu-razmazane črke,...).
Zanima me tudi, če so mogoče kateri driverji ta to karto, kjer je možno ročno (custom) nastaviti resolucijo?
Če kdo ve rešitev se priporočam :)
Hvala že vnaprej.
lp
Bx
  • spremenil: Bx ()

zee ::

Rešitev je IMHO nova grafična kartica, ker tale ni sposobna prikazati te resolucijo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Jackal ::

Ne vem zakaj ta kartica ne bi podpirala te ločljivosti. Na Geforce 2MX dela čisto lepo 1680x1050, prav tako 1920x1200 - govorim iz lastnih izkušenj. Integrirana Geforce2 pa ni nič drugega kot geforce2MX.

Imaš nameščene gonilnike za monitor oz. je monitor pravilno prepoznan?
Si že poizkusil s ponovno namestitvijo grafičnih gonilnikov?
Walking the way is something completely different than imagining the way.

podtalje ::

Sam sem imel podobne probleme in sicer iz razloga, ker mi monitor ne sporoča EDID informacij in ga zato Windows zaznajo kot neznan monitor ter mi
poslednično ne ponudijo te resolucije.

Najlažja rešitev je, da enostavno sam dodaš to resolucijo. Sicer mislim, da se v novem Control Panel-u to ne da, v starem pa gre to brez problem,
tako da možno, da boš moral naložiti nekoliko starejše driverje.

pershi ::

Jaz sem to pred casom resil s programom Powerstrip (link).
Kot se spomnim imas nekje pod "advanced" nastavitev "custom display mode" oz. nekaj podobnega...tam lahko nastavis svoje resolucije ipd.

lp, p

Bx ::

Hvala vsem,
problem je bil ker je bil control panel (driverji) inštalirno v slovenščini in nisem točno razumel kaj pomeni zavihek v Control Panelu > neko Učasnjevanje ali podobno.
Potem sem po starem forumu mal poiskal in so vsi govorili o neki funkciji Advanced timing, in sem pogledal pod ta zavihek (učasnjevanje) in je bilo to to.
Sem potem tukaj nastavil po svoje (custom)

hvala še enkrat
Bx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RADEON 9200 in 22'' ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
13780 (601) bking
»

22" monitor in resolucija 1680x1050

Oddelek: Zvok in slika
344334 (3095) tony10
»

GeForce 2 mx440 ne podpira wide screen resolucije

Oddelek: Strojna oprema
71039 (895) Tomay
»

1680x1050 na 22col - izhod iz prenosnika HP nx6125 - KAKO DOSEČI?

Oddelek: Strojna oprema
101858 (1632) ender
»

AGP graficna kartica 1680x1050

Oddelek: Kaj kupiti
222079 (1535) kajzer

Več podobnih tem